Υποψήφιος δήμαρχος Αστακού και πάλι ο Πυθαγόρας Σαμαρας

samaras
Image0046Image0045
Πρωτοσέλιδο σε όλες σχεδόν τις τοπικές εφημερίδες η υποψηφιότητα του κ. Σαμαρά
»Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
Θα ήθελα κατ’ αρχήν να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για την εμπιστοσύνη που εκφράζετε στο πρόσωπο μου, η οποία μεταφέρεται ως προτροπή να είμαι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος Αστακού για τις δημοτικές εκλογές του 2010, ακούγοντας τη δική σας επιθυμία αλλά και την προσωπική μου επιλογή να συνεχίσω την ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο μου.
Με δεδομένο ότι ένας τόπος έχει περισσότερη ανάγκη από ενεργούς πολίτες, βούληση μου είναι να τεθώ επικεφαλής ενός συνδυασμού πάνω από πολιτικές «αποχρώσεις» και για το λόγο αυτό ζητώ την στήριξη όλων των πολιτών ανεξάρτητα των πολιτικών πεποιθήσεων τους. Και αυτό, γιατί τα προβλήματα ούτε «χρώμα» έχουν, ούτε μπορούν να χρησιμοποιούνται προς εξυπηρέτηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων. Απαιτούν συνολική διαχείριση, σοβαρότητα και καθολική αντιμετώπιση.
Στις προηγούμενες εκλογές καθαρά προσωπικοί λόγοι ανεξάρτητοι της θελήσεως μου, δεν επέτρεψαν να συμμετέχω στη διεκδίκηση του Δήμου. Οτιδήποτε άλλο αναφέρθηκε είναι ψευδές, ανυπόστατο και κυρίως κακόβουλο. Άλλωστε η σημερινή επιστολή μου αποτελεί απάντηση σε όσους εξυπηρετούσαν τέτοιες σκοπιμότητες, διαδίδοντας συκοφαντίες και μόνον. Η συμμετοχή κάθε πολίτη στο συνδυασμό και η υπερψήφιση του θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή στο πρόσωπο μου, ικανοποίηση και περηφάνια για όλους μας. Έχουμε τη δύναμη, τη θέληση και την ικανότητα για ανάπτυξη και εξέλιξη ς πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Και αυτό το γνωρίζετε όλοι. σας ευχαριστώ θερμά»

11 σκέψεις σχετικά με το “Υποψήφιος δήμαρχος Αστακού και πάλι ο Πυθαγόρας Σαμαρας

  1. koukoumas

    ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ.
    ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΣΟΟΥ ΜΠΕΡΝΑΝΤ (1856-1950 )

    ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΞΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ…..
    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (ΠΑΡΑΛΙΑ )
    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ!!!!!!

  2. Astakos.wordpress

    Ένα εφιαλτικό σενάριο για τον ψηφοφόρο δημότη του Αστακού θα ήταν, την δεύτερη Κυριακή να καλείται να ψηφίσεις μεταξύ Σαμαρά &Σταικου

  3. koukoumas

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΜΗ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ
    ΕΧΟΥΝ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΤΟ
    ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΧΤΗΚΑΝ
    ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΑ ΨΕΥΔΟΛΑΓΝΕΙΑ ΨΗΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΩΛΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

  4. Astakiotis1

    Αυτη ηταν η οριστικη ταφοπλακα του Αστακου. Δυστυχως στη Δημοκρατια ο καθενας που απλα εχει λεφτα(και δεν ξερουμε και αν ειναι και πολλα αυτα!!) νομιζει οτι με καποιους σφογγοκωλαριους μπορει να ικανοποιησει τις προσωπικες του φιλοδοξιες… Ο κοσμος ευτυχως δεν ειναι τοσο πια γιδια. Ξυπνησε και θα προγκηξει τετοια φαινομενα. Απλα μια ακομα χαριτωμενη εως και γραφικη θα ελεγα υποψηφιοτητα…

  5. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ..! ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΙΚΟ…! ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ… ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…!!! ΑΣ ΕΡΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΩΣ ΝΕΟΣ ΝΤΕ ΓΚΩΛ ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΕΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ…!!!ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΑΡΙΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ.?! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ…?!!! ΕΡΧΕΣΤΕ ΛΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ..! ΝΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΚΛΑΨΑΜΕ ΑΠΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ …! ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΣΑΣ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΓΙΝΑΝ .? ΡΩΤΑΜΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ, ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ΑΣΤΑΚΟ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΓΙΝΕ …? ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΑΦΟΥ ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ…! ΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΗΤΑΤΕ.? ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΜΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΡΑΠΕΖΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ… ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΟΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΣΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΟΣΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΟΥΡΔΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙ ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΠΛΕΟΝ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΒΟΛΤΕΣ. ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ .! ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΥΧΙΟΣΑΣΤΑΝ ΟΤΙ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΪΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕ ΤΑΞΙ ΠΟΥ ΦΕΡΝΑΤΕ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ, ΣΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΝΑΓΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΓΑΜΟΣ.???!!! ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΛΟΥΦΑΞΑΤΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΣΤΑΙΚΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΤΙ ΗΤΑΝ (Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ)…!!! ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ, ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΤΙΣΟΝ.??? ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΑΜΕ…!!! ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠ ΟΤΙ ΕΠΑΘΕ Η Ν.Δ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ…!!! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΠΩΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΤΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΓΑΛΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΩΠΟ- {ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ}…!!! ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΦΑΡΣΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΚΑΘΟΔΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΤΣΙ…!!!

  6. koukoumas

    »ο χειροτερος κουφος ειναι εκεινος που δεν θελει να ακουσει’

    (λαικη παρ)
    τελικα δεν φταιει ο Τεος αλλα ολοι εκεινοι που δεν τον ορισαν μετα την τελευταια του Δημαρχια σε Επιτιμο, για να τελειωνει ο τοπος απο τετοιους ……κουφους

  7. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΨΕΥΔΟΨΥΧΟΓΙΑΤΡΟΥΣ.

    Θέλουμε δεν θέλουμε, τώρα πια, θα γίνουμε και ψευδοψυχογιατροί. Ελικρινώς δεν βλέπω άλλον τρόπο προσέγγισης αυτής της μεγαλειώδους και συνάμα συγκινητικής ανακοίνωσης του – φερομένου ακόμη και μετά την ανακόίνωση ως – υποψηφίου για τις Δημοτικές εκλογές. Μελετώντας την ανακοίνωση του, παρατήρησα ότι δύο σημεία της είναι αξιοπρόσεκτα: οι θέσεις του αλλά και οι έμμεσες αρνήσεις του. Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες για να προστατεύσω το bloog. Αναλύοντας όμως την σκέψη μου για να γίνω κατανοητός θα έλεγα ότι ναι μεν φιλότιμη η προσπάθεια του συντάκτη της ανακοίνωσης και του υπογράφοντος αυτή να μας πείσουν περί της ανιδιοτελούς απόφασής του υποψηφίου να επα-δραστηριοποιηθεί στα κοινά αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα ήτο το αντίστροφο της επιθυμίας του.
    Έχετε δεί ποτέ πολιτικό ή άλλο δημόσιο πρόσωπο να βγεί στις εφημερίδες ή στο γυαλί και να μην πει τη φοβερή φράση: «δεν το λέω βέβαια επειδή ο (x) είναι μπροστά αλλά διότι το πιστεύω», «μη σκεφτείτε ότι έχω τίποτα με τον άνθρωπο, απλώς αυτή είναι η γνώμη μου», «το μόνο που μισώ είναι το ψέμα, να μην μπορείς να κοιτάξεις τον άλλον στα μάτια» κτλ. κτλ.
    Τρόπος του λέγειν, θα έλεγε κανείς, ελιγμοί και ψευτομασκαρέματα σαν κι αυτά που δοκιμάζουμε διαρκώς ενώπιον και εν απουσία των άλλων. Εντέλει τι κοστίζει μια άρνηση, μια αρνησούλα που βοηθάει τον αναγνώστη, τον ομιλητή και ενίοτε τον ακροατή; Τίποτα. Μόνο που αυτό το τίποτα –σαν τα πλαγιόριζα φυτά– πάει του μάκρους, γιατί είναι σαν δίπατη βαλίτσα.

    Αυτό έπαθε ο κος Σαμαράς αλλά και ο συντάκτης της, ασύντακτης, ανακοίνωσής του. Όφειλε όμως ο συντάκτης της να τον προειδοποιήσει ότι ο κάθε αναγνώστης της ανακοίνωσης εύκολα θα συμπεράνει ότι « Μιλάει για να κρύβεται» Εκτός και εάν ο κος Σαμαράς αυτό ήθελε τουλάχιστον. Τυχαία μήπως έλεγαν οι παλιοί ότι όποιος μιλάει πολύ θέλει να ξεγελάσει; Αυτό που πιθανότατα δεν υποψιάζονταν είναι ότι δεν ξεγελάει μόνο τον άλλον – αλλά κυρίως τον εαυτό του. Πώς είναι δυνατόν να ξεκινάει με μια θέση την οποία δεν ασπάζεται κανείς και που ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι είναι επίπλαστη; Στολίζει στην αρχή την ανακοίνωσή του όπως στολιζόμαστε προτού βγούμε από το κατώφλι του σπιτιού μας, παρόμοια και τα λόγια –καλλυντικά πρώτης γραμμής– επέχουν θέση πλαστής μουτσούνας.

    Με λίγα λόγια «είμαι αυτό που σκέπτομαι εγώ».

    Επ’ αυτού οι ψυχαναλυτές στήνουν μέγα πάρτι. Η επιθυμία είναι τετραπέρατη στη μασκαράτα. Κάθε φορά που ο ένας συνομιλητής μας συνάγει ένα επικίνδυνο συμπέρασμα, του απαντάμε: όχι δεν το σκέφτηκα αυτό, ούτε καν μου πέρασε από το νου. Οσάκις ο ασθενής αποποιείται κάτι, ο ψυχαναλυτής ξέρει ότι εκεί υπάρχει «ψωμί».

    Πράγματι, όπου ο αναλυόμενος προφασίζεται ότι λείπει, είναι εκεί. Είναι εκεί, κι ας μην μπορεί να το αποδεχτεί. Όσο ανθίσταται τόσο αποδεικνύει ότι η άρνηση είναι άκυρη. Ουσιαστικά ομολογεί ακούσια ότι δεν θέλει να τον ψάξουμε πίσω από την άρνησή του, αλλά μόνο στις καταφάσεις του. Παραδέχεται δηλαδή ότι όσο αρνείται –εμμανώς ενίοτε– τόσο αποδέχεται ότι το αποποιηθέν είναι βαρύ φορτίο που αδυνατεί να σηκώσει.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι ο αρνούμενος είναι απολύτως ανυποψίαστος έναντι στην άρνησή του. Αισθάνεται πιθανώς ότι η άρνηση τον προστατεύει, ότι τον σώζει από κάτι που δεν θα ήθελε να το δει κατά πρόσωπο.

    Οταν λέμε σε κάποιον «μη φαντάζεστε ότι έχω τίποτα μαζί σας, αλλά…», στην πραγματικότητα ομολογούμε ότι πράγματι κάτι έχουμε εναντίον «σας». Η άρνηση δηλαδή, δίκην κυονόκρανης ειρηνευτικής δυνάμεως, μας επιτρέπει (και μας ευεργετεί) να είμαστε εκεί που δεν δηλώνουμε παρόντες ( όπως ο κος Σαμαράς π.χ. στις προηγούμενες εκλογές) και πιο σωστά, να παρουσιάζουμε αυτό που είμαστε με τον τρόπο του δεν είμαστε.

    Τέλος εγώ που δεν εκφράζω την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του και δεν τον προτρέπω να είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος Αστακού για τις δημοτικές εκλογές του 2010, εάν θέλει να ακούσει την επιθυμία μου αλλά και την προσωπική μου εκτίμηση, θα του συνιστούσα να μην συνεχίσει την ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο μας. Θα του συνιστούσα επίσης να διαβάζει, κατ’ επανάληψη τα κείμενα που δημοσιεύει στον τύπο, γιατί μια θέση και μια άρνηση δεν είναι τόσο αθώα όσο θέλει να δείχνει. Όταν βεβαιώνουμε κάποιον για την ειλικρίνεια ή για την ανιδιοτέλειά μας, τι άλλο κάνουμε από το να παρουσιάζουμε καταφατικά κάτι που δεν ισχύει; Είναι σαν να λέμε: υποψιάζεστε ότι είμαι ……..ή …………., αλλά «δεν είμαι» αυτό που νομίζετε. Στις αρετές καταφάσκουμε ενώ στα κουσούρια αρνούμαστε. Ποια είναι η διαφορά; Αν ισχύει ότι με το άκουσμα του «όχι» πρέπει να σημειώνουμε «ναι», τότε με το άκουσμα του «ναι» θα πρέπει να σημειώνουμε «όχι». Γιατί όπως έλεγε ο Βολταίρος: «Η βασική χρησιμότητα των λέξεων είναι να κρύβουν τις σκέψεις μας».

  8. xiromerobeach

    Απάντηση στον πολύξερο ΚΥΡΙΟ Παρατηρητή:Καλά ρε μεγάλε δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις από το να ειρωνεύεσαι, να συκοφαντείς, να αδικείς, να σχολιάζεις, να κατακρίνεις και να ψευδολογείς; Κανένα σχόλιο επικοδομητικό με βάση και σωστό περιεχόμενο δίχως λασπολογία και αντικειμενικά δοσμένο δεν σου περνά από το μυαλό να κάνεις? Όσο για τους υποστηρικτές του κυρίου Σαμαρά μου θυμίζουν λίγο από τους υποστηρικτές του κυρίου Βενιζέλου…που όταν μυριστήκανε εξουσία,μίζα,κομπίνα και χρήμα μεταπηδήσανε εν μία νυκτί στην αγκαλιά……του Γιωργάκη….:):):)…!!!!!Και μάθε κάτι και για τους γάμους:υπάρχουν και τα διαζύγια!!!!!!!!!!!!!Για να κάνουν χρυσές δουλειές οι παρατρεχάμενοι σαν εσένα…ο νοών νοείτω….χαιρετώ σε!!!!!!!!!!!!!!!

  9. alyzios

    (1). Μήπως θα έπρεπε να ακουσθούν (εμπεριστατωμένες) απόψεις για το πώς έγινε η Καλλικράτειος διαίρεση της πάλαι ποτέ επαρχείας Ξηρομέρου ;

    Γιατί 2 καί όχι 3 καλικράτειοι δήμοι ;
    Η ονομασία ‘Ακτίου-Βονίτσης’ πώς δένει με Κατούνα ή Αετό για παράδειγμα ;
    Ποιοί ήταν οι εμπνευστές, ποιά είναι τα επιχειρήματα και ποιοί είναι οι στόχοι με την υπάρχουσα διαίρεση ;

    (2). Είναι δυνατόν να γίνει εστω και εδώ μία σοβαρή και επικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με επιχειρήματα και στοιχεία.

    (3). Μήπως θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας πλέον ότι ο νέος Δήμος δεν θα είναι ο Αστακός ; αλλά μία ευρύτερη περιφέρεια.

    (4). Μήπως θα έπρεπε να έπρεπε να γίνει μία καταγραφή -αναφορά των (από πωτεύοντα έως δευτερεύοντα) προβλημάτων.

    (5). Μήπως θα έπρεπε να αναφερθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε Διαμερίσματος (χωριού περιοχής)
    αλλά και να επισημανθούν τομείς ανάπτυξης με διαφορετικό περιεχόμενο ;

    (6). Μήπως θα έπρεπε και εμείς οι ψηφοφόροι να αναδείξουμε προβλήματα, να προτείνουμε λύσεις και να συμβάλλουμε θετικά σε μιά προσπάθεια ;

    Δεν λέω, και η ‘πλάκα’ χρειάζεται, αλλά ας μήν μείνουμε εκεί.

    Το ψευδώνυμό μου παραπέμπει σε μή-αστακιώτη και σε κάποιον ΑΛΥΖΙΟ (οχι απαραίτητα από Μύτικα).
    Ο Αστακός με φιλοξένησε στο Γυμνάσιο. Τον αγαπώ και έχω και απόψεις γιά τον Μητροπολητικό Ρόλο που θα κληθεί να παίξει στην ‘Καλλικράτειο Εποχή’.

    Τυχαίνει να γνωρίζω τους υποψηφίους Δημάρχους και πολλούς συμβούλους που (μέχρι σήμερα) αναφέρονται. Αλλους λίγο, μερικούς από πολύ έως πάρα πολύ καλά. Δεν θα ήθελα πρώτη φορά στην παρέα σας, να αρχίσω ούτε με αφορισμούς ούτε με ανεύθυνα υπονοούμενα.

    Μου αρέσει να προβάλλω θέσεις για τον τόπο μου και την Καλλικράτειο Διακυβέρνησή του !.

    Με ενδιαφέρει για παράδειγμα να ακούσω θέσεις για (α) ΙΣΟΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ (αν βέβιαια υπάρξουν χρήματα για … τέτοια πράγματα), (β) ΙΕΡΑΡΧΙΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ.

    Για να σας κεντρίσω το ενδιαφέρον υποβάλλω 3 ερωτήσεις :

    1η ερώτηση : Οι Δημοτικές-Περιφερειακές Εκλογές αποτελούν ΜΟΡΦΗ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ όπου ‘ ο κυρίαρχος Λαός επιλέγει … ‘ ή αποτελούν ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ για κάθε είδους κομματικών παρεμβάσεων ;

    2η ερώτηση : Θά έπρεπε βουλευτής η υπουργός (άκουσον – άκουσον) να παραιτείται από κάθε αξίωμά του ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και να ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ του ‘εκλέγεσθαι’ τουλάχιστον τα επόμενα 4 χρόνια αν όχι 8.

    3η ερώτηση : Τι είναι προτιμότερο ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΕΣΑΙ ΦΑΝΕΡΑ (έστω και πάνω σέ ένα … κότερο) ή ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΣΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ (ας πούμε με Λίστες Οφειλετών Επαγγελματιών σε Εφορίες)

    Καί βέβαι υποστηρίζω ότι θα πρέπει να καταγγέλονται πράξεις και συμπεριφορές. Αυτό όμως θα πρέπει να γίνεται με τρόπο και στοιχεία που να πείθουν τον αναγνώστη.

    Οσο για τα προγράμματα … τα αναμένομεν !.

Σχολιάστε