Υποψηφιότητες στα Βλυζιανά!!


Είδα αυτή την ανάρτηση που αφορά την υποψηφιότητα στα Bλιζιανά και δεν γίνεται να μην μιλήσω για την όλη κατάσταση με τους παρέδρους-προέδρους τοπικών κοινοτήτων. Οι πάρεδροι είναι αυτοί που εκλέγουν και Δήμαρχο. Δείτε στις προηγούμενες εκλογές πως τα Βλιζιανά, η Σκουρτού και το Στρογγυλοβούνι έκαναν το Σαμαρά δήμαρχο.
Την καλή πρόθεση των προέδρων ή την διάθεση τους για προσφορά δεν αμφισβήτησε κάνεις. Στις επιλογές τους όμως και τον τρόπο σκέψης έχουμε θέμα.
Ετσι όπως είναι διαμορφωμένο το σύστημα στην τοπική αυτοδιοίκηση αυτά που μπορούν να πετύχουν οι πάρεδροι είναι από πολλά εώς τίποτα.
Μπορούν να πετύχουν πολλά αν η δημοτική αρχή που θα εκλεγεί είναι συνεργάσιμη, σοβαρή, αν δουλεύει με προγράμματα, με σχεδιασμό και αποτελεσματικότητα.
Δεν θα πετύχουν τίποτα αν η δημοτική αρχή που θα διοικήσει αδιαφορεί και ως αρχή της έχει την συναλλαγή, την διαπλοκή και την προχειρότητα . Δυστυχώς το μοντελάκι δημοτικης αρχής που φοριεται τελευταία είναι το δεύτερο.
Ως εκ τούτου όλα αυτά τα σχόλια που ακολουθούν την ανάρτηση (( νέοι άνθρωποι, τα Βλιζιανα απο την αφάνεια κτλ)) είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Το χωριό είχε χαλασμένο δρόμο δυο χρόνια και δεν περνούσε λεωφορείο ,(ούτε τώρα περνά ). Τα αιτήματα του προέδρου ήταν έντονα και καθημερινά, αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα ..
Όταν ο Καπετάνιος είναι αντάρα και οδηγεί το καράβι στα βράχια τι να σου κάνουν οι λοστρόμοι ; Και ο Θεόδωρος και ο Τάκης διάλεξαν κακούς καπετάνιους . Του χρόνου απο τα Βλυζιανά στον Αστακό θα έρχονται 7 παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. 7 παιδιά δεν χωράνε στο ταξί. Αυτό σημαίνει ότι απο τώρα κάποιος πρέπει να σχεδιάσει, να μελετήσει και να επισκευάσει το δρόμο άμεσα για να είναι έτοιμος τη νέα σχολική χρονιά. Και για να κλείσω το θέμα … αν δεν ήταν ο Μπαλαδήμας πρόεδρος δεν θα πήγαινε νερό στα Βλυζιανά ο ΣΤΑΙΚΟΣ; Η απάντηση είναι εύκολη. Ο Σταίκος θα πήγαινε νερό στο χωριό όποιος και να ήταν πάρεδρος γιατί το σχεδίασε, το μελέτησε και το εκτέλεσε.
Για τις δυνατότητες που έχει το χωριό μου και πως μπορεί να παρέμβει αναπτυξιακά ένας δήμος, μιά άλλη φορά….

Advertisements