KAI O Π.ΣΤΑΪΚΟΣ…. στην αντιπαράθεση – κόντρα Σαμαρά – ΝΗΡΕΑ – Λύτρα .

Αγαπητή  ΑΙΧΜΗ

Με έκπληξη  διάβασα  στο φύλλο σας  της  13/10/10 ανακοίνωση   της Εταιρείας   ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ  ΙΧΘΥΟΛΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ,  την οποία  υπογράφει ο Πρόεδρός της   κύριος Αριστείδης Μπελλές ,    με την οποία με  εμπλέκει  , πολύ κακώς μάλιστα  στην αντιπαράθεση –  κόντρα  Σαμαρά – ΝΗΡΕΑ – Λύτρα .

Τον κύριο Μπελλέ  τον γνωρίζω  σχεδόν είκοσι χρόνια , είναι   δε  ένας  εξαιρετικός άνθρωπος   και από τους καλλίτερους επιχειρηματίες  που υπάρχουν στην χώρα.  Μεταξύ μας δε υπάρχει  μια πολύ φιλική, ανθρώπινη και ανιδιοτελής σχέση .

Αγαπητέ φίλε Αριστείδη .

Ουδέποτε  εγώ χαρακτήρισα καταδικαστέα  την  υποψηφιότητα  του    τοπικού  Διευθυντή σας  , συνεργάτη μου  και  πρώην Αντιδημάρχου   κυρίου Άλκη   Κολοβού  , με το  ψηφοδέλτιο  του κυρίου Λύτρα .   Με τον κύριο   Κολοβό   είχα  μια   άψογη συνεργασία. και τον τίμησα  με την ανάθεση   θέσης Αντιδημάρχου  για ένα  χρόνο , παρά τις αντιρρήσεις  άλλων αντιδημάρχων που τώρα είναι μαζί του συνυποψήφιοι . Στην επιστολή απόσυρσης  της υποψηφιότητάς  μου τον ευχαρίστησα ιδιαίτερα  μαζί με τους κυρίους  Ναούμη και   Κουντούρη   και έλεγα   επί λέξει . Αποδεσμεύω όλα τα στελέχη  που ήταν δίπλα μου  να διαλέξουν  όποιον επιθυμούν να στηρίξουν .Δεν σκοπεύω να κάνω  τον κομματάρχη , τον οποίο   άλλωστε   στηλιτεύω .

Αυτό ισχύει  και  σήμερα  και  δεν έκανα καμία  δήλωση  ότι   στηρίζω τον κύριο Σαμαρά  ή κάποιον άλλον .  Το   ποιόν θα   ψηφίσω είναι δική μου υπόθεση   και δικαίωμά μου και δεν αφορά την κοινωνία  , αλλά εμένα και την  οικογένειά μου . Κάντε υπομονή  και μετά τις εκλογές θα τα    μάθετε όλα  και θα είναι συγκλονιστικά , γιατί έχω δεσμευτεί να μη μιλήσω αυτή την στιγμή. Ο  κύριος  Σαμαράς   εφ’ όσον  εκλεγεί   Δήμαρχος , πράγμα που πιστεύει  η μεγάλη  πλειοψηφία των  κατοίκων , είτε τον ψηφίζουν ή όχι ,  δεν  θα έχει  εκλεγεί  από την  στήριξή μου  , όπως πολύ κακώς λες , αλλά  από την  στήριξη  της  μεγάλης πλειοψηφίας    της   βάσης του ΠΑΣΟΚ ,  η οποία  θέλει  να στείλει   μήνυμα   στην κυβέρνηση  , με το οποίο θα καταδικάζει  το μνημόνιο και  γενικά  την  κυβερνητική πολιτική  και τις  αντιδημοκρατικές  διαδικασίες των μηχανισμών του  ΠΑΣΟΚ   για την επιλογή υποψηφίων Δημάρχων .Μόνο  από τον Δήμο   Αστακού   ένας Αντιδήμαρχος  τρεις Πρόεδροι  Τοπικών Συμβουλίων   που είναι  μέλη  του  ΠΑΣΟΚ     και  πολλοί άλλοι που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ  είναι υποψήφιοι με  τον  Σαμαρά  .Ή μήπως πιστεύεις ότι  εγώ τους έπιασα  από το  αυτί και τους έβαλα υποψήφιους στον κύριο  Σαμαρά;  Ξεχνάς ότι  οι υποψήφιοι  που  είχαν πάρει το χρίσμα του  ΠΑΣΟΚ   στο  Μεσολόγγι και  την Ναύπακτο     το επέστρεψαν πίσω ; Για το Ξηρόμερο   θα τα μάθεις όλα μετά τις εκλογές . Μέχρι τότε λίγη υπομονή.

Αγαπητέ φίλε Αριστείδη .

Όπως   γνωρίζεις  τα τελευταία  είκοσι τέσσερα  χρόνια   στηρίζω   όλες  τις ιχθυοκαλλιέργειες  και  κυρίως τον ΝΗΡΕΑ  , γιατί  είναι μια πολύ υγιής  επιχείρηση   και δικαιώθηκα γι’  αυτό , αφού   δουλεύουν   εκατοντάδες εργαζόμενοι  , με προσωπικό κόστος , αφού  κάποιοι συκοφάντες  , οι οποίοι είναι  σήμερα δίπλα στον  κύριο  Κολοβό  έθεταν για μένα  και θέματα ηθικής τάξης , ενώ εσύ γνωρίζεις  πολύ καλά , ότι τα δικά μου χέρια  είναι ολοκάθαρα. Κάποιοι άλλοι είναι τα λαμόγια και οι εκβιαστές .

Θυμάσαι πολύ  καλά ότι  όταν σε  επισκέφθηκα στο   γραφείο σου για    να σου   ζητήσω τα χρήματα  από  ΝΗΡΕΑ  και  την SEA FARM    για τον Δήμο , για το 2009  και  2010 , τα  οποία είναι 90. 000   ΕΥΡΩ   και  συζητήσαμε  για τις  εκλογές , εγώ σου  ζήτησα  να επιτρέψεις  να είναι  ο Άλκης υποψήφιος   μου ,   εφ’  όσον  δεν  δημιουργούσε  πρόβλημα  στη εταιρεία . Γιατί   σου είπα ότι  δεν θέλω   η εταιρεία  να έχει πρόβλημα και  να εμπλακεί σε αντιπαλότητες   ,όπως  τώρα. Τότε  μου είπες  επειδή  σε είχαν πάρει  και   από το  γραφείο   του Πρωθυπουργού και σου ζήτησαν να δεχθείς  και να στηρίξεις  τον κύριο Λύτρα (  τον οποίο είχες ήδη  δεχθεί )  , ότι  ο  Άκης  δεν θα  έμπαινε  υποψήφιος  σε κανέναν . Με την αποχώρησή μου φαίνεται   ότι αλλάξατε γνώμη και αυτό   είναι δικαίωμά σας .  Εμένα   δεν έπρεπε  να  με  εμπλέξετε .Ασφαλώς  δεν απολογούμαι εγώ   για το  τι λένε ο  κύριος Σαμαράς  ή ο κύριος  Λύτρας  ή τι τακτική ακολουθούν

Θα πρέπει  να γνωρίζεις  ότι όταν ο  Άλκης  ήταν υποψήφιος  με  εμένα    δεν υπήρξε   κανένας  εκβιασμός  και υπήρχαν  άλλοι δύο εργαζόμενοι  που ήταν  υποψήφιοι  σε άλλους συνδυασμούς , γι‘ αυτό και κανένας  συνδυασμός δεν έθεσε θέμα προεκλογικά. Σήμερα  δεν το λέει μόνο ο   κύριος  Σαμαράς , αλλά και πολλοί  εργαζόμενοι   στον Όμιλό σας  και  σχεδόν ολόκληρη   η κοινωνία  υπάρχει ένα κλίμα τρομοκρατίας. Εγώ θα σου αναφέρω ένα νέο παιδί  που δούλευε  στο   συσκευαστήριο   και μάλιστα στην πιο δύσκολη  δουλειά να  φτιαρίζει    πάγο και ήταν άριστος στην δουλειά του   (  του οποίου  ο πατέρας   είναι εθελοντής  πυροσβέστης  και  έχει σβήσει επανειλημμένα   φωτιές δίπλα από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας  και το σπίτι του  Άλκη ),για  το οποίο  σας είχαμε παρακαλέσει  και ο  Νομάρχης και  εγώ να  το  πάρετε  για δουλειά γιατί ήταν  άνεργος , το οποίο απολύθηκε δύο ημέρες μετά   αφού ο πατέρας  επέστρεψε την ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ, ως  ένδειξη  διαμαρτυρίας για τις διαδικασίες των χρισμάτων .  Μη μου πεις ότι ήταν με σύμβαση   τριών μηνών και έληξε η σύμβαση γι’ αυτό απολύθηκε  , γιατί υπάρχουν και άλλα είκοσι  παιδιά  που έληξε   η σύμβασή τους  και δεν απολύθηκαν .Εάν ο πατέρας του έτρεχε όπως και  πριν από τέσσερα χρόνια για να στηρίξει τον Άλκη   θα απολυόταν; Υπήρξε παραδειγματική τιμωρία . Το όνομά του είναι Μανώλης Σταύρου .   Όπως  έγινε  επίσης  πριν από δύο   ημέρες όταν απολύθηκε  ο κουνιάδος του  Υποψήφιου Δημάρχου του  ΚΚΕ  από το  Πλατυγιάλι . Αυτά είναι  νοσηρά φαινόμενα τρομοκρατίας  , πολύ περισσότερο όταν απολύουμε κάποιους για παραδειγματισμό  να τάζουμε διορισμούς σε άλλους . Φαίνεται  ότι κάποιοι σε έχουν πληροφορήσει   λάθος  και δεν πιστεύω ότι συμφωνείς με αυτά .

Δυστυχώς  τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους  και δεν νομίζω ότι  μπορεί να γίνει κάτι για να αλλάξουν .  Ο  χρόνος και οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν δεν προβλέπονται ευχάριστες και  αυτό είναι κακό για όλους . Εγώ δεν θέλω να έχω καμία σχέση με αυτά .   ΟΥΔΕΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΟ !!!!!

Με φιλικούς χαιρετισμούς.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία .

Ο Δήμαρχος  Αστακού

Dr   Παναγιώτης  Στάϊκoς

Advertisements