Ημερίδα με θέμα «ευκαιρίες επενδύσεων στην Δυτική Ελλάδα»

Ημερίδα με θέμα «ευκαιρίες επενδύσεων στην Δυτική Ελλάδα» διοργάνωσε το Σάββατο 9-10 η εφημερίδα » ΕΞΠΡΕΣ» με την συμμετοχή του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Σπ. Κουβέλη, της αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ. Ρόδη-Κράτσα, του γενικού γραμματέα του Αραβοελληνικού συνδέσμου , των επιμελητηρίων Δ. Ελλάδος ,εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας , πρέσβεων και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων.

Μεταξύ των επενδυτικών προτάσεων… συζητήθηκαν και η επένδυση μονάδας ηλεκτροπαραγωγής απο LPG στο πλατυγιάλι Αστακού.
Το επιμελητήριο Αιτωλ/νιας, δια του εκπροσώπου του, διατύπωσε τις επιφυλάξεις του για την επένδυση αυτή.
Ακολούθησε παρέμβαση του Δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αστακού κ. Δημήτρη Βλαχάκη ο οποίος αυτοβούλως παρακολούθησε την ημερίδα , ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην επικινδυνότητα της εν λόγω επένδυσης για την ευρύτερη περιοχή ,στην απώλεια θέσεων εργασίας από άλλες μορφές ανάπτυξης , τόνισε στον κ. Υφυπουργό ότι ο λαός και οι φορείς του Αστακού θα αντιταχθούν με κάθε μέσο και θα προστατεύσουν το τόπο τους και το μέλλον των παιδιών τους απο επενδύσεις που δεν εγγυώνται θέσεις εργασίας και ποιότητα ζωής .Του ανέφερε δε τις πρόσφατες κινητοποιήσεις για την EDISON.
Ακολούθησε οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Υφυπουργού και του κ. Βλαχάκη με το μέρος του οποίου είχαν πλέον συνταχθεί και μέλη Περιβαλλοντολογικών και λοιπών οργανώσεων .
Θα πρέπει όμως να τονισθεί ότι ο Κ. Υφυπουργός δεν ήταν ενήμερος των αντιδράσεων των φορέων του Δήμου μας και δήλωσε ανοικτός σε οποιαδήποτε εκδήλωση-συζήτηση για την εν λόγω επένδυση.

Advertisements