ΚΥΡΙΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΙ….ΕΛΑΤΕ ΚΛΑΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΕΡΔΙΚΟ.

από το aggelokastro.blogspot.com

Το email που έφτασε σήμερα από τη Νομαρχία με τη μορφή Δελτίου τύπου στην εφημερίδα, έγραφε τα εξής καταλεξείς:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εφαρμογή μέτρων για την ολική διακοπή του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους είναι το θέμα της σύσκεψης που οργανώνει η Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:30 το πρωί στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου (Διοικητήριο, Μεσολόγγι).

Στην συνάντηση έχουν κληθεί να παραστούν οι δήμαρχοι του νομού, κρατικές υπηρεσίες (Αστυνομία, λιμενικό κ.λ.π.) οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας καθώς και άλλοι φορείς.

ΣΤΕΛΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Γεννήθηκα κάπου εκεί, τέλη της δεκαετίας του πενήντα σε μια καπνόριζα από κάτω από γονείς τίμιους καπνοπαραγωγούς. Η πρώτη διαφήμιση που είδανε τα μάτια μου ήταν μια καδρομένη αφίσα Καρέλια Σέρτικα Αγρινίου στο Καφενείο του Αντρέα Παπουτσή. Γενιά του νομου 4000, των Μπήτλς, και των παιδιών των λουλουδιών.. Στην τηλεόρασή τη νεογέννητη αργότερα, μου δείχνανε διαφημίσεις Άσσου Φίλτρο, Old Navy, Όσκαρ και Παλλάς. Τα βράδια καρτερούσα με λαχτάρα να δω τους καουμπόηδες του Marlboro και την καμήλα Camel πλάι στίς πυραμίδες κι έτσι, μεγάλωσα μαζί με το τσιγάρο. Μαζί του πέρασα την εφηβεία μου, μ’ ένα Καρέλια φλέτζα δέκα σιγαρέτων στο γυμνάσιο ενηλικιώθηκα μαζί του, κι άμα έχεις ζήσει τόσα πράγματα, με ένα τσιγάρο πάντοτε στο χέρι, κομμάτι δύσκολο να το αποχωριστείς. Είναι σα να αφήνεις κάτι από τον εαυτό σου. Εξάλλου όλοι οι ανθρώποι έχουν ελαττώματα, κι όλοι μαθαίνουμε να ζούμε με αυτά.

Τώρα θα με καθίσουν λέει στο σκαμνί του κατηγορούμενου γιατί υπέκυψα στις διαφημίσεις που μου δείχνανε και προσαρμόστηκα σ’ αυτόν τον τρόπο της ζωής. Γιατί αυτός ο τρόπος έγινε κομμάτι του εαυτού μου που αρνούμαι να εγκαταλείψω οικιοθελώς. Γι’ αυτό το λόγο τώρα διώκομαι λοιπόν.

Και να ‘λεγες πως δεν τούς χρυσοπλήρωσα; Πόσα μου έχουν πάρει όλα τα χρόνια που καπνίζω, με φόρους, και φόρους πάνω στους φόρους, και με το να ναι το τσιγάρο μου ένας από τους βασικούς αιμοδότες της οικονομίας, και να’ χει φτάσει να’ ναι λιγάκι πιο ακριβό σχεδόν κι από ένα πιάτο με φαί. Γιατί λοιπόν τώρα διώκομαι από παντού;

Αλλάξαν τώρα λέει τα πράγματα…. Θα τιμωρείται όστις δεν συνεμορφώθη. Τα είπαν κι άλλοι αυτά σε άλλες εποχές κύριοι της Νομαρχίας. Γι΄ αυτό σας λέω: Ελάτε κλάστε μου τον πέρδικο λοιπόν, που λένε και οι παλιοί στο Αγγελόκαστρο.

Εφημερίδα το ΚΑΣΤΡΟ. Καστρινός.

Advertisements