ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑΙΚΟΥ

Τα μεγάλα έργα του κ. Σταικου ξεκίνησαν από το ξερίζωμα  των δέντρων της πόλης του Αστακού και συνεχίστηκαν  με την χρηματοδότηση του Δρόμου Βασιλόπουλο- Βελά . Ο δρόμος για τον αποκλεισμό του Αστακού ολοκληρώθηκε πολύ σύντομα, ήταν και το μόνο έργο που ολοκληρώθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ήταν φαίνεται πολύ μεγάλη επιθυμία του Δημάρχου να οδηγήσει τον Αστακό στον αποκλεισμό και τους επαγγελματίες στην αφάνεια.
Παρακολούθησα 30, ίσως και περισσότερα, Δημοτικά συμβούλια  με το Δήμαρχο να δίνει ρεσιτάλ αλαζονείας, εγωισμού και τσαμπουκά. Oι χυδαίες εκφράσεις και οι ύβρεις ήταν στην ημερήσια Διάταξη κάθε συμβουλίου και εκφράσεις όπως το »αν τολμάς ψήφισε»  δείχνουν πώς την λέξη συλλογικότητα ο κ. Σταικος την ξέχασε αμέσως μετά τις εκλογές.
Στις τελευταίες συνεδριάσεις αναφέρεται συχνά πυκνά στην καλή «»συνεργασία»» που είχε με  την αντιπολίτευση.  Έτσι βαφτίζουμε την υποταγή και την «πίεση»; »συνεργασία»; όλοι γνωρίζουν την συνεργασία που είχε με την μείζονος  αντιπολίτευση του κ. Στράτου .Το ότι ο κ. Κοσσόβας  ήταν σταθερό μέλος της Δημαρχιακής επιτροπής είναι τυχαίο;τό ότι είπε ναι στην πώληση του Μαραθιά ήταν τυχαίο; το ότι είπε ναι στην edison ήταν τυχαίο; το ότι είπε ναι στους άραβες είναι τυχαίο; δεν νομίζω!!
Μια μεγάλη παρέα ήταν αυτή η Δημοτική αρχή. Ο Δήμαρχος δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει στο έπακρο τις επιθυμίες όλης της παρέας και γιαυτό η παρέα σκόρπισε  και έμεινε μόνος.
Ο απερχόμενος Δήμαρχος δήλωνε δημόσια πως δεν είναι ούτε καψούρης ούτε λιγούρης με την εξουσία. Όταν όμως το κόμμα του τον έκανε στην άκρη, θύμωσε και άρχισε τις σκληρές επιστολές και τα σκληρά λόγια για τους συντρόφους του.
Μεγάλα και πολλά έργα λέει πως έκανε ο κ. Σταικος.  Τα διαφημίζει με φυλλάδια όπου μπορεί ή όπου τον παίρνει ;
Είναι ή δεν είναι υποχρέωση κάθε τοπικού άρχοντα να παρέχει νερό στου Δημότες του; Είναι ή δεν είναι υποχρέωση κάθε τοπικού άρχοντα να παρέχει δρόμο στους Δημότες του; Η απραξία της προηγούμενης Δημοτικής αρχής μας έκανε να παρακαλάμε και να χειροκροτούμε για τα αυτονόητα.
Το φαινόμενο Σταικος θα μας απασχολήσει πολλές φορές ακόμα ως την ημέρα των εκλογών όπου και πέφτει προσωρινά η αυλαία της ζωηρής του θητείας .Παρόλα αυτά αν με ρωτούσε κάποιος ποιόν απο τους τρεις «Λυτρα, Σαμαρα, Σταικο» θα ψήφιζα σε αυτές τις εκλογές Θα έλεγα Σταικο , γιατί προσπάθησε με παραλήψεις και λάθη, με ιδιοτροπία, ιδιορρυθμία και ανορθόδοξα άλλα προσπάθησε. Έκανε πράγματα, τα γήπεδα, ο βιολογικός ,το νερό στα βλιζιανα κ.τ.λ είναι μια καλή προσπάθεια. θα μπορούσε με συλλογικότητα και σχεδιασμό να κάνει πολλά περισσότερα. όμως προσπάθησε
Μπορεί να με έβριζε τρία χρόνια γιατί του την έλεγα, αλλά πιστεύω πως μπορεί να κάνει πιο πολλά απο ότι οι άλλοι δύο..
Και αυτό είναι που έχει σημασία!!!

Advertisements