Συνταξιοδότηση στα 28,5 χρόνια δουλειάς για τους εργαζόμενους της Βουλής

Γιατί βρε Έλληνα είσαι ακόμα στο καναπέ; γιατί δεν τους δέρνεις;

Ντομάτες, πέτρες και ξύλο πολύ ξύλο, στους ψεύτες πολιτικούς  που κατασκευάζουν πολίτες διαφόρων κατηγοριών.

Βαράτε τους όπου τους βρείτε,   φτυστέ τους  στη μούρη!!!

Τα έμαθες τα νέα πατέρα, μπουρδέλο την έκανα την χώρα!!!

Τα έμαθες τα νέα πατέρα, πάνε τα περήφανα γηρατειά !!!

Τα έμαθες τα νέα πατέρα, σκατά τα έκανα !!!..

Τα ‘έμαθες τα νέα πατέρα έχεις και εσύ μερίδιο απο τα σκατά!!!

Πρόκληση χωρίς τέλος για τους εργαζόμενους της Βουλής

Είναι προφανές ότι την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε και τη στιγμή που όλοι καλούνται να αποδεχθούν τραγικά μεγάλες μειώσεις στα εισοδήματά τους, η εύνοια με την οποία οι πολιτικοί αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους και το προσωπικό της Βουλής στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα ψηφίσουν, εξοργίζει τους πάντες.

Παρά λοιπόν, τις μεγάλες και επίπονες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα που επιχειρεί η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, το νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων εξαιρεί για μια ακόμη φορά από τις αλλαγές αυτές τους εργαζόμενους στη Βουλή και τους ίδιους τους βουλευτές.

Μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και να ενταχθούν οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι της Βουλής στο ΙΚΑ από 1-1-2011, καθώς αυτό απαιτεί αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω και διατήρησε σε ισχύ όλα τα προνόμια.

Οι 1.500 και πλέον εργαζόμενοι του Κοινοβουλίου, συνταξιοδοτούνται αυτομάτως με τη συμπλήρωση 28,5 ετών εργασίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Με λίγα λόγια,  συνταξιοδοτούνται σχεδόν επτά χρόνια νωρίτερα από τους ασφαλισμένους, οι οποίοι μόλις που προλαβαίνουν φέτος να συμπληρώσουν την 35ετία και δώδεκα έτη νωρίτερα από τους μελλοντικούς συνταξιούχους, οι οποίοι θα πρέπει να συμπληρώσουν σαράντα έτη ασφάλισης.

Όσο για την σύνταξή τους, αυτή δεν επηρεάζεται ούτε μειώνεται από τις γενικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (βασική, αναλογική και επικουρική σύνταξη, οι οποίες στο εξής θα ισχύουν για όλους, κατόπιν των υποδείξεων του ΔΝΤ), αφού το ποσοστό αναπλήρωσης παραμένει στο 100% των αποδοχών τους. Μάλιστα κατά την αποχώρησή τους, ανεβαίνουν ένα ακόμη μισθολογικό κλιμάκιο.

Οι «300» θα εξακολουθήσουν να συνταξιοδοτούνται μετά από οκτώ χρόνια θητείας χωρίς να θίγεται η δεύτερη σύνταξη που παίρνουν από την κύρια απασχόλησή τους.
protothema .gr

Advertisements