«Η Μικρή μας Πόλη» Απο τη Θεατρική ομάδα Γυμνασίου Αστακού

Την παρασκευή και το Σάββατο στο Δημαρχείο η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Αστακού παρουσίασε το έργο »η μικρή μας πόλη»  Το έργο αυτό παίχτηκε στο μαθητικό φεστιβάλ θεάτρου στο Αγρίνιο και πήρε το πρώτο βραβείο …

Το έργο αφηγείται σε πρώτο επίπεδο τη ζωή δύο οικογενειών σε μια μικρή πόλη της Νέας Αγγλίας του προηγούμενου αιώνα. Μπορούμε όμως να καταλάβουμε ότι τα πρόσωπα κινούνται πέρα από τον τόπο και το χρόνο. Γίνονται ο ¶ντρας, η Γυναίκα, ο ¶νθρωπος στη πορεία του βιοτικού αγώνα τους. Χωρίς να περιγελά τις συνήθειες των απλών ανθρώπων, τις καυτηριάζει. Ο συγγραφέας δημιουργώντας σύντομες σκηνές αντί για ενιαίες πράξεις, επιστροφές στο παρελθόν καυτηριάζει τις συνήθειες των απλών ανθρώπων χωρίς να τις περιγελά.

«Νιώθουν άραγε, οι άνθρωποι ποτέ τη ζωή όσο τη ζουν;
Κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή;»

Στο ερώτημα αυτό βασίζεται «Η Μικρή μας Πόλη». Ρίχνει μια ματιά στη ζωή που αφήνουμε και κυλάει μέσα από τα χέρια μας, σαν να έχουμε μπροστά μας χίλια χρόνια, έρμαια των παθών και του εγωισμού μας. Ένα έργο για την γέννηση, τον έρωτα, την οικογένεια, τη φθορά σε μια πόλη όπου οι άνθρωποι γνωρίζουν ακόμα τα γεγονότα της ζωής του άλλου.

Advertisements