Και οι Δημοτικές εκλογές θέλουν τον αναλυτή τους!!!

Καλημέρα αγαπητοί μου αναγνώστες.  Σήμερα με χιούμορ  και  καλή διάθεση  θα σας κάνω τον πολιτικό αναλυτή. Τρέμε  Μαρία Σπυράκη & Mεγγα τσανελε.  Και ξεκινάμε: έχουμε ένα μόνο δεδομένο αυτή τη στιγμή στο θέμα των Δημοτικών εκλογών. Το δεδομένο αυτό είναι το χρίσμα στον κ. Λύτρα. Πόσες αλλαγές μπορεί να φέρει αυτό το ένα δεδομένο; πολλές.

Μία αλλαγή είναι  να αποχωρήσει από την διεκδίκηση της Δημαρχείας  ο κ Γαλούνης. Ως γνωστό, ο κ. Γαλούνης κατάγεται απο το Αρχοντοχώρι και  ο κ. Λύτρας απο την Καντήλα.  Αφού το χρίσμα πήγε στον κ. Λύτρα, ο κ. Γαλούνης χάνει  τους πράσινους ψηφοφόρους της περιοχής  που ακόμα και σε εκλογές πολιτιστικών συλλόγων ψηφίζουν κόμμα και δυστυχώς είναι πολλοί οι άρρωστοι, οχι απλά άρρωστοι αλλά σε κώμα. Του μένουν μόνο οι φίλοι του κ. Γαλουνη, οι οποίοι  για πρέφα είναι καλοί όχι όμως και για εκλογές .Στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα δεν έχει την απήχηση που χρειάζεται όποτε πάει αυτός. Το μόνο που του μένει είναι να  πάρει τους κολλητούς του και να γίνει ουρά σε άλλον υποψήφιο, με κάποιο αντάλλαγμα βεβαίως !!! .

Ο κ. Στάικος φαίνεται πως δεν  έχει διάθεση να κάνει πίσω και να υπακούσει το κόμμα. Περιττό να σας πως ότι έγινε »τούρμπο»   με την απόφαση του Πασοκ να δώσει το χρίσμα στον κ. Λύτρα.  Σε αντίθεση με το κ.Κ. Μπαμπούρη πού φαίνεται πως ήρθε η ώρα να πάρει το »αίμα του πίσω». Από χθες κυκλοφορεί με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη , τυχαίο; δεν νομίζω!!     Από την στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα πάμε σε διευρυμένο Δήμο   ήταν υποστηρικτής του κ. Λύτρα. Τα πιο σοφά πράγματα τα έχει πει ο λαός,  όπως το  » ολα εδώ πληρώνονται »  ..

Η απώλεια του χρίσματος είναι πολύ σημαντική όχι τόσο γιατί την έχασε ο κ Σταικος, αλλά γιατί την πήρε ο κ  Λύτρας. Ο σημερινός Δήμαρχος Αστακού ξέρει καλά πως ακόμα και χωρίς χρίσμα ο κ Λύτρας έχει μια δυναμική υπολογίσιμη. Η ψηφοφορία στην ιστοσελίδα δείχνει μια μικρή εικόνα της κατάστασης. Ο μηχανισμός Πασοκ θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους » χρισμένους » απο το κόμμα για την διεκδίκηση της Δημαρχίας .    Οι Δημοτικές εκλογές για το Πασόκ είναι ένας είδος »εξετάσεων» για την πολιτική που ακολουθεί και για δέκα λεπτά τηλεθέασης και εντυπώσεων το βράδυ των εκλογών θα κάνει ότι μπορεί,  προκειμένου να δούμε στο χάρτη  πολλούς  πράσινους Δήμους . Όπως καταλαβαίνετε οι πιέσεις για να συνταχτούν όλοι πίσω από τον »χρισμένο» και να μην υπάρξουν αντάρτες θα είναι μεγάλες, άρα ακόμα και η υποψηφιότητα Σταικου είναι στον αέρα .

Ο κ. Τζαχρήστας   είχε δηλώσει σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι θα υπακούσει στην απόφαση του κόμματος, εξάλλου ξέρει καλά πως οι Φυτείες  παραδοσιακά κάνουν κομματικές εκλογές και το ποσοστό που ακολουθεί την κομματική γραμμή είναι πολύ υψηλό.

Στο άλλο στρατόπεδο τώρα , στην Νέα Δήμοκρατία,   επικρατεί μια κατάσταση σαν αυτή που επικρατεί στην ομάδα της Γαλλίας στο μουντιάλ. Δεν δείχνει κανείς διατεθειμένος να καεί σε αυτές τις εκλογές αφού το να δηλώνεις σήμερα Ν.Δ δεν είναι και ότι καλύτερο. Κάποιοι λένε ότι δεν θα δώσει το κόμμα χρίσμα σε Δήμους με πληθυσμό  κάτω από 20 χιλιάδες κατοίκους αλλά και να δώσει δεν το θέλουν. Ποιος είναι αυτός που θα ρίξει χρήμα για μια άνιση εκλογική μάχη;  Ο λαός ακόμα έχει θυμό και θέλει να  τιμωρηθεί και άλλο η Ν.Δ.

Ρωτάει  ένα δημότης  κάποιον άλλον, πόσοι συνδυασμοί θα κατέβουν ; τρεισήμισι του λέει ο άλλος.  ποιος είναι ο μισός ; το Κ.Κ.Ε. Το Κ.Κ.Ε και αυτή την φορά θα κατέβει στις Δημοτικές εκλογές μονο του.  Τι νόημα έχει αυτή η συμμετοχή όταν είναι στενά κομματική;   δεν θα το καταλάβω ποτέ.  Αφού είναι κουκιά μετρημένα.  Αν μετρήσεις πόσους ψήφους θα πάρει αυτή την φορά και πόσους πήρε την προηγούμενη και κάνεις την αφαίρεση τότε θα καταλάβεις πόσοι κομμουνιστές έχουν πεθάνει σε τέσσερα χρόνια.

Ένα πολύχρωμο σχήμα, απογαλακτισμένο από την κομματική μητριά,  θα  μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις  τον Δήμο Ξηρομέρου και να τον βάλει σε τροχιά ανάπτυξης, αλλά δεν το βλέπω.  Εκτός και αν έχω αχρωματοψία.  Αυτά  τα λίγα προς το παρόν. Καλημέρα σας

ΑΑΑΑ!!!! όπα…….. δεν σας είπα για τον κ. Σαμαρά.  Προχθές είχε συνάντηση με »στελέχη και ψηφοφόρους του» στο πατάρι γνωστού καφέ. Προφανώς σχεδίαζαν την στρατηγική νίκης   » τόσα χρειαζόμαστε για τα Βλιζιανα, τόσα για το Αγράμπελο, τόσα για τη Μαχαιρά, τόσα για το Καραισκάκη.  κτλ κτλ»  Εγώ επιμένω, Σαμαράς και Σταικος είναι μαζί και θα προσπαθήσουν να  »λιώσουν» τον Λύτρα . Αναμένεται καυτό καλοκαίρι.

Advertisements