Για ποιόν χτυπά η καμπάνα;!!!

Με μία μικρή επιστολή στην εφημερίδα ΑΙΧΜΗ ο Δήμαρχος Αστακού ανοίγει τον κύκλο των αντιπαραθέσεων και σηματοδοτεί την έναρξη της νέας εκλογικής περιόδου.
Με τίτλο »Βόμβα από τον Δήμαρχο Αστακού για το πόθεν έσχες»  η εφημερίδα δημοσιεύει την επιστολή που ακολουθεί:
Μέσα σε πολύ λίγες λέξεις ο Κ. Στάϊκος φωτογραφίζει με ξεκάθαρο τρόπο και αποκαλεί »λαμόγιο»…. τον κύριο που θέλει να γίνει Δήμαρχος στο νέο διευρυμένο Δήμο.
Δεν έχει άδικο στα λεγόμενα του ο Δήμαρχος, μόνο που δεν τα λέει όλα. Η τοπική κοινωνία ψιθυρίζει για συμβιβασμούς που δείχνουν στημένα παιχνίδια στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ακούω κάτι για τρία σίγμα τα οποία θα γίνουν ένα προκειμένου να πάρουν τον νέο Δήμο. Τόσο πολύ είναι αυτό το μέλι που φτάνει για όλους ;;Προβλέπω θερμό καλοκαίρι !!
Θα φροντίζω να ανεβάζω τα κείμενα μου Δευτέρα, για να γλιτώσω το τριήμερο στο αυτόφωρο. Είναι αδίστακτοι όσοι έχουν δοκιμάσει το μέλι του δημοσίου!!!

Αγαπητή αιχμή,

θα πρέπει να ξέρει η κυβέρνηση, ότι η προστασία  του Δημόσιου χρήματος και η καταπολέμηση της διαφθοράς στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν γίνεται με τον τυπολατρικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου , αλλά με την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας , η οποία τροφοδοτεί την διαφθορά , τον συχνό δειγματολογικό έλεγχο ενταλμάτων και δαπανών  από το ΣΔΟΕ  ή άλλο αντίστοιχο όργανο και προπαντός με τον ουσιαστικό έλεγχο του πόθεν έσχες  σε βάθος  20ετίας των Δημάρχων και όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και έλεγχο όλης της ακίνητης περιουσίας τους. Γιατί δεν είναι δυνατόν υπάλληλοι με 1.500 ευρώ εισόδημα τον μήνα και με 1.000 ευρώ τον μήνα παραστατικά , να έχουν σπίτια των 2και 3 εκατομμυρίων ευρώ , εξοχικές κατοικίες και πολυτελή αυτοκίνητα . Να τα τσιμπήσουν  αυτά τα μούτρα  και να τους στείλουν φυλακή , για να μην τολμήσει κανείς να αγγίξει το χέρι του στο μέλι .

Ο έλεγχος δε, να ξεκινήσει από το δικό μου Δήμο, να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι δικοί μου και της οικογένειας μου, να δημοσιευτούν οι φορολογικές μου δηλώσεις και η όποια ελάχιστη ακίνητη περιουσία μου. Γιατί δεν μπορούμε να θεωρούμαστε όλοι κλέφτες . Τα ‘μούτρα’ και τα ‘λαμόγια’  δεν έχουν θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Advertisements