Δημοτικό Συμβούλιο

Στο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Τετάρτη, πέρα από τα θέματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη, ο κ. A. Γιώτης αναφέρθηκε  Α)στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους εγκαταλελειμμένους σκαμμένους δρόμους και  Β) Στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα σκάφη των ιχθυοκαλλιεργειών στην παραλία.
Για το δεύτερο θέμα είπαν ότι θα δημιουργηθεί μια επιτροπή από Δημοτικούς Συμβούλους και θα επισκεφτούν το λιμενικό ταμείο για να τους λύσει το πρόβλημα . Μήπως να επισκεφτούν και τα γραφεία του ΝΗΡΕΑ και να απαιτήσουν να σεβαστούν τους καταστηματάρχες και να πάνε να ξεφορτώσουν σε άλλο σημείο;;; Αλλά τι λέω; Θέλετε να μας κόψει τις δωρεές ο Νηρεύς;;;
Για το θέμα των δρόμων, »τι είχες Γιάννη ,τι είχα πάντα» ο Δήμαρχος λέει ότι φταίει η περιφέρεια που δεν δίνει χρήματα και  η αστυνομία που δεν βάζει έξω από τον παιδικό σταθμό την ανάλογη σήμανση προκειμένου να αποφύγουμε τροχαία ατυχήματα . Εγώ λέω ότι φταίνε οι καταστηματάρχες αλλά και οι απλοί πολίτες που ακόμα δεν έχουν κινηθεί νομικά εναντίον του Δήμου και της κατασκευάστριας εταιρίας με αγωγές και μηνύσεις .
Το θέμα του Πλατυγιαλιού και της αλλαγής των περιβαλλοντολογικών ήταν ένα θέμα που άναψε κάπως τα αίματα. Ο Δήμαρχος υποστήριξε πως δεν υπάρχει δημότης που να μην θέλει αυτή την επένδυση. Σε ερώτηση του κ. Μ. Βότση: ‘Από που προκύπτει αυτό το συμπέρασμα;’ ο κ. Δήμαρχος είπε:  »Από διαίσθηση» και κάπου εκεί άρχισε να χάνει την ψυχραιμία του και να φωνάζει: »Την θέλετε βρε την επένδυση ναι ή όχι;» .
Είπε επίσης  ο Δήμαρχος : »Όποιος διαφωνήσει με αυτή την επένδυση θα τον μαζέψουν με τις ντομάτες» .
Φωνή ύψωσε και ο μόνιμος Αντιδήμαρχος ο  κ. Κουντούρης για το συγκεκριμένο θέμα λέγοντας : »Το θέμα είναι: το ψηφίζετε το έργο ναι ή όχι;».
Δεν είπε κάνεις τίποτα από τους φανατικούς της επένδυσης για τα 140 μόνο άτομα που θα εργαστούν, με βάση τον πίνακα που κατατέθηκε στην Νομαρχία, όπως δεν είπε κανείς τίποτα για τις όποιες συνέπειες μικρές ή μεγάλες στο περιβάλλον και στη κοινωνία μπορεί να έχει αυτή ή επένδυση .
Για την επιστολή του κ Παπανίκα στο Δήμαρχο δεν ακούσαμε κανένα σχόλιο. Επίσης δεν θα μάθουμε ποτέ γιατί πρώτα ψήφισε η Νομαρχία για την αλλαγή των όρων με ψήφους 20 υπέρ και 9 κατά και την άλλη μέρα ήταν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αστακού.Στην ουσία δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει το θέμα στο Συμβούλιο αφού επίσημα δεν μας ζητήθηκε η γνώμη μας. Για την ιστορία Όμως, όχι είπαν ο κ. Λιβάνης και ο κ. Λα’ι’νάς.
Πιστεύω πως τα οφέλη για τον τόπο με βάση τα όσα ως τώρα έχουν δει το φως της δημοσιότητας θα είναι πολύ μικρά. Πιστεύω ακόμα πως σε βάθος χρόνου στην χώρα της ‘ρεμούλας’ και της ‘προχειρότητας’  δεν θα λειτουργεί κανένα φίλτρο προστασίας του περιβάλλοντος και του ανθρώπου και οι συνέπειες θα είναι αρνητικές για τον τόπο όπως αρνητικές είναι και οι συνέπειες των ιχθυοκαλλιεργειών αλλά είναι τώρα πια πολύ αργά. Για το λόγο αυτό καλά θα κάνει ο Δήμος και η τοπική κοινωνία να διεκδικήσει ανταποδοτικά οφέλη από την λειτουργία αυτών των εργοστασίων, ένα ανταποδοτικό όφελος είναι : ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρικό ρεύμα στην πόλη του Αστακού!!

Advertisements