12μισθοί στο Δημόσιο, 12 συντάξεις σε όλους

1ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ 13 ΚΑΙ 14 ΜΙΣΘΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Μέχρι χθες , ο Δασκαλόπουλος έλεγε ότι είναι αντίθετος στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Παπανδρέου, έκανε «γαργάρα» τα περί μισθών και άρχισε τα ηρωικά περί κρίσιμων στιγμών και άλλα τέτοια ωραία.Σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές είμαστε όλοι συμπαραστάτες στην αναγκαία εθνική προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή απαιτείται πολιτική ευθύνη και κοινωνική σύμπνοια δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Παπανδρέου ο Δασκαλόπουλος….

Τα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση με στόχο τη μείωση του ελλείμματος μελετώνται στο Μέγαρο Μαξίμου σε συνεχείς συσκέψεις του πρωθυπουργού με κοινωνικούς εταίρους και υπουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση κατευθύνεται στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο τομέα , στην κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ( το πλαφόν εξετάζεται ), την κατάργηση του 2% στο πλαφόν των απολύσεων στις επιχειρήσεις και αντικατάστασή του με 4%, αύξηση του Φ.Π.Α. 1% και την πιθανή κατάργηση των μισθολογικών αυξήσεων στο πλαίσιο «λελογισμένης» συλλογικής σύμβασης.
Ακόμα οι αποζημιώσεις για τις απολύσεις αναμένεται να μειωθούν κατά 50%.
Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει νέα περικοπή της  τάξης του 10% στα επιδόματα που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα
Ως προς τον ιδιωτικό τομέα, είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τον 13ο και 14ο μισθό, ωστόσο η κατάργησή τους δεν συγκεντρώνει ως προοπτική τις περισσότερες πιθανότητες.
Στόχος της κυβέρνησης ύστερα με τις διαπραγματεύσεις με την «τρόικα» είναι να υπάρξει μείωση του ελλείμματος κατά 10% μέσα σε δύο χρόνια.
Advertisements