Ένα δήμο στο Ξηρόμερο ζητά ο εμπορικός σύλλογος Βόνιτσας.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1926

ΒΟΝΙΤΣΑ 26/4/2010
Κοινοποίηση προς:
———————————
α)Υπουργό κ. Ραγκούση
β)Γενικό Γραμματέα κ.
Στεφάνου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
—————————————-

Κύριε Υπουργέ,
Οι δημότες του Δήμου Ανακτορίου, περιμένουν την Πραγματοποίηση της δέσμευσης της Κυβέρνησης για ενιαίους δήμους που θα είναι στα χνάρια των παλιών επαρχιών του σχεδίου Καποδίστρια, σημερινού Καλλικράτη, για να μπορεί έτσι η κάθε επαρχία ξεχωριστά να αποτελεί ένα αυτοδύναμο δήμο που θα της δώσει την δυνατότητα για ευημερία και ανάπτυξη.
Οι δεσμεύσεις σας, κύριε Ραγκούση, ήταν πως ένας δήμος είναι αυτοδύναμος και ισχυρός έχοντας τριάντα με τριάντα πέντε χιλιάδες κατοίκους και βασιζόμενος στην παλιά εμβέλεια του Καποδίστρια και πως η απόφαση αυτή θα ήστοταν οριστική και αμετάκλητη και πως δεν θα επηρεαζόταν από προσωπικά παιχνίδια και συμφέροντα.
Οι πολίτες του Δήμου Ανακτορίου και των όμορων δήμων περιμένουν τα λόγια να γίνουν πράξεις και γι΄ αυτούς και όχι να θυσιαστούν στο βωμό των μικροπολιτικών συμφερόντων και στις προθέσεις των πολιτικών μα να μη δυσαρεστήσουν κανένα τοπικό άρχοντα.
Αντιληφθήκαμε έστω και αργά πως το πολιτικό παιχνίδι στην επαρχία μας παίρνει σάρκα και οστά κομματιάζοντάς μας στα δύο, χωρίς ουσιαστικές εξουσίες και προοπτικές ανάπτυξης.

Γι΄ αυτούς τους λόγους ζητούμε:
ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟ, ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, με πρωτεύουσα τη Βόνιτσα και να μη θυσιαστούμε στο βωμό μικροπολιτικών συμφερόντων.

Το ψευτοδίλημμα της απόστασης που φέρουν ως πρόσχημα ορισμένοι είναι κάτι που προσβάλλει την νοημοσύνη μας και δεν το δεχόμαστε.
Εξάλλου, στην ηλεκτρονική εποχή μας αυτά είναι απλώς προφάσεις.
Επιπλέον, η Ιόνια και η Παρα Ιόνια οδός εκμηδενίζει τις αποστάσεις, γι΄ αυτό ζητάμε μια απόφαση για έναν Δήμο, το Δήμο Βόνιτσας και Ξηρομέρου, με πρωτεύουσα τη Βόνιτσα.
Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση σας και στην ακεραιότητα του χαρακτήρα σας και ευελπιστούμε ότι θα στηρίξετε στην προοπτική μιας Ελλάδας με όραμα, με δυνατότητες ανάπτυξης και μέλλον.
Θέλουμε τα παιδιά μας να μη ζητούν απλά ένα διορισμό στο δημόσιο για να επιβιώσουν, δεν θέλουμε ένα κράτος δημοσίων υπαλλήλων αλλά ένα κράτος με προοπτικές ανάπτυξης και προόδου.
Γι΄ αυτό θα επαναλάβουμε και πάλι την απαίτησή μας για μια επαρχία, την επαρχία Βόνιτσας και Ξηρομέρου με πρωτεύουσα τη Βόνιτσα, που θα μπορεί να μας προσφέρει ανάπτυξη και ευημερία και όχι μια επαρχία που θα μας ρίξει στο μαρασμό και την αφάνεια.
Απαιτούμε να τηρηθεί και στην επαρχία μας ό,τι θα τηρηθεί και στον υπόλοιπο Νομό Αιτωλ/νίας αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

ΠΗΓΗ:ΒΟΝΙΤΣΑ

Advertisements