Συνέντευξη Ραγκούση στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα mega»

Απόσπασμα απο την συνέντευξη του κ. Ραγκούση. Ποιο κάτω έχει μόνο τα όσα ειπώθηκαν για τον Καλλικράτη. Μια πολύ ενδιαφέρων συνέντευξη που αποδεικνύει ότι όλα όσα γράφονται   καθημερινά είναι εικασίες συμπεράσματα και επιθυμίες του κάθε αρθρογράφου, χωρείς αυτό να σημαίνει   ότι ένας υπουργός κάνει όσα λέει, το αντίθετο μάλιστα ‘άλλα λέει σήμερα άλλα λέει αύριο.

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Λοιπόν, για τον Καλλικράτη τώρα, κύριε Υπουργέ.

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:

Οι εκλογές οι δημοτικές θα γίνουν με το καινούργιο καθεστώς;  Περιφερειάρχες, Νομάρχη, δήμαρχοι με καινούργιους δήμους κλπ.;  Είναι βέβαιον αυτό;

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Ένα εκατομμύριο τα εκατό.

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:

Διότι όλο και ακούγεται μήπως το αναβάλουν, μήπως το πάνε πίσω, μήπως δεν υπάρχουν λεφτά, μήπως, μήπως.

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Ε, τώρα αν κρίνουμε και από τους ρυθμούς που είχατε έξι μήνες δικαίως λένε, σου λέει θα προλάβουν;

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Κύριε Οικονομέα, δικαίως λέτε.  Δεν είναι δικαίως γιατί είχαμε πει ότι στις πρώτες 100 μέρες θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα και θα το θέσουμε σε διαβούλευση και μέχρι το Μάιο θα είναι νόμος του κράτους.  Και το ένα τηρήθηκε και το άλλο θα τηρηθεί απαρέγκλιτα.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου ολοκληρώνεται από μέρα σε μέρα.  Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που στην πραγματικότητα ισοδυναμεί με 16 νομοσχέδια στην ενότητα του ενός.  Έτσι όπως σας το λέω μετρημένα, πιάνει τόσες πλευρές που ισοδυναμούν σαν να φέρναμε ξεχωριστά 16 διαφορετικά νομοσχέδια, είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο πραγματικά θα επιφέρει μια μεγάλη θεσμική αλλαγή στη χώρα.

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Έχετε καταλήξει, κύριε Υπουργέ, στα βασικά;  Να μας δώσετε και καμιά είδηση.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Καλά και άλλες ειδήσεις;  Στις επόμενες ημέρες.

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Η Αττική θα είναι μια περιφέρεια ας πούμε;  Έχω μια ερώτηση εγώ.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Κοιτάξτε, όπως ακριβώς έχουμε πει έτσι πορευόμαστε και για το θέμα των περιφερειών και για το θέμα των δήμων.  Για παράδειγμα, όταν είχαμε δώσει τον αριθμό ότι θα είναι μέχρι 370 δήμους, το κάναμε για να δώσουμε μια τάξη μεγέθους των συνενώσεων οι οποίες θα προκύψουν και το λέω για παράδειγμα αυτό γιατί στην πορεία εμφιλοχώρησαν και απόψεις ή και υποτίθεται πληροφορίες που δεν ήταν τελικά καθόλου ακριβείς ότι θα πάμε να συνενώνουμε μεγάλους δήμους.

Λοιπόν, εμείς δεν είχαμε ποτέ τέτοια πρόθεση γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η χώρα να έχει ένα βιώσιμο αυτοδιοικητικό σύστημα, το οποίο θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια, θα υπηρετεί τον πολίτη και το οποίο θα επιτρέψει στην Αυτοδιοίκηση και αν το θέλετε να περάσει μέσα από διαδικασίες επαναθεμελίωσης ακόμη και στο ηθικό επίπεδο γιατί δυστυχώς έχουν αδικηθεί οι αυτοδιοικητικοί.

Ξέρετε ότι είχα και εγώ την τιμή να υπηρετήσω την Αυτοδιοίκηση.  Πολλές φορές έχουν συμβεί πράγματα και στην Αυτοδιοίκηση, όπως βεβαίως και στο κράτος και στο πολιτικό σύστημα, που έχουν αδικήσει το θεσμό.

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Ναι.  Πόσοι δήμοι θα είναι τελικά, έχετε καταλήξει;  Εντάξει, χωρίς να είναι δεσμευτικό.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Όλα όσα έχουμε πει ισχύουν.  Οι δήμοι οι οποίοι θα προτείνουμε να δημιουργηθούν στη χώρα δεν θα υπερβαίνουν τους 370.  Οι περιφέρειες οι αιρετές θα είναι σε ένα αριθμό ανάλογο του σημερινού κρατικών περιφερειών και οι κρατικές περιφέρειες θα δώσουν τη θέση τους σε διοικήσεις κρατικές, αποκεντρωμένες μονάδες, οι οποίες θα είναι περίπου σε έναν αριθμό γύρω από το μισό.

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Η Αττική θα είναι μια περιφέρεια;

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Η Αττική, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι μια περιφέρεια, ναι.

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:

Δίπλα στον Περιφερειάρχη τον αιρετό θα υπάρξει μεταβατικό όπου θα είναι και ένας κρατικός για ένα διάστημα όπως ακούγεται και αυτό;

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Δεν θα υπάρχει καθόλου μεταβατικότητα στο σχήμα.  Το σχήμα θα τεθεί σε λειτουργία 1.1.11 στο σύνολό του.  Μέχρι τότε θα έχουν ληφθεί όλες οι προϋποθέσεις, όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να λειτουργήσει σε ένα μεταβατικό στάδιο εννοείται των πρώτων μηνών με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Δεν μπορείς να αποφύγεις μια τέτοια μεταβατικότητα στην εφαρμογή του.

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει για τους πόρους.  Θα έχετε λεφτά για να εφαρμόσετε όλο αυτό το φιλόδοξο σχέδιο;

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Είναι όλα όπως τα έχουμε συζητήσει, όπως ακριβώς τα έχει πει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ όταν συμμετείχε.

Το πρόγραμμα Καλλικράτης καταρχήν θα φέρει μεγάλες οικονομίες στο κράτος.

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:

Μακροπρόθεσμα, Υπουργέ, όμως.  Λένε όλοι ότι μακροπρόθεσμα ναι, αλλά στην αρχή θέλει λεφτά για να δουλέψει.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Όχι, μισό λεπτό κύριε Καμπουράκη.  Από την ώρα που θα τεθεί σε λειτουργία θα φέρει οικονομίες.  Αλλά από την ώρα που θα τεθεί σε λειτουργία χρειάζεται και την αναπτυξιακή του δυνατότητα.  Αυτή είναι που θα δώσουμε με το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ.  Το πρόγραμμα  Ελληνική Αρχιτεκτονική Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης.

Αυτά όλα θα συνυπάρχουν για αυτό και θα έχουμε στην Ελλάδα πλέον ένα σύστημα Αυτοδιοίκησης, το οποίο θα είναι ό,τι πιο καλό η χώρα μπορεί αυτή τη στιγμή να διαθέτει.

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Υπάρχει, το … που είπε ο Πάγκαλος.  Επειδή θα καταργηθούν πολλές εταιρείες δημοτικές, όλα αυτά τα πράγματα.  Υπάρχει περίπτωση να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι δια αυτού του τρόπου;

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:

Οι υπάλληλοι των δήμων και των ΟΤΑ ή των Νομαρχιών.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Αυτό το οποίο θα κάνουμε δεν θα είναι απολύσεις.  Αυτό το οποίο θα κάνουμε θα είναι ορθολογική αξιοποίηση όλου αυτού του δυναμικού προς όφελος και του ίδιου του θεσμού και των ίδιων των υπαλλήλων αλλά βεβαίως και του Έλληνα φορολογούμενου.  Να είμαστε καθαροί σε αυτό το πράγμα.

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Δηλαδή μπορεί να πάνε σε άλλες υπηρεσίες ας πούμε δημόσιες;

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Θα υπάρχει υποχρεωτικά μεταφορά υπαλλήλων διότι αυτό είναι αυτονόητο από τη στιγμή..

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Ο νομαρχιακός υπάλληλος πού θα πάει, αφού θα έχει καταργηθεί η Νομαρχία;

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Ανάλογα την αρμοδιότητα. Αλλά αυτά θα μου επιτρέψετε να τα συζητήσουμε και με την αυτοδιοίκηση.

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:

Δεν θα χάσει την δουλειά του πάντως επειδή καταργείται η Νομαρχία, δεν θα απολυθεί.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Όχι. Αλλά θα γίνει ορθολογική αξιοποίηση, διότι όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπιστεί με ευνοιοκρατικά μέτρα και σταθμά.

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Όχι, το ερώτημα είναι άλλο. Αν καταργηθεί η θέση από μία νομαρχιακή, δημοτική επιχείρηση, ξέρω εγώ πώς τα λένε αυτά, μπορεί να υπάρξει δια του εμμέσου αυτού τρόπου απόλυση;

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Κύριε Οικονομέα, η απάντηση που σας έδωσα προηγουμένως ισχύει στο ακέραιο. Σας διευκρινίζω δε ότι όχι αν καταργηθεί θέση, θα καταργηθούν περίπου 700 Δήμοι. Θα καταργηθούν 50 τόσες νομαρχίες. Άρα, το διευκρινίζω, να το έχουμε όλοι μέσα μας, γίνεται ένα τεράστιο σάρωμα, με την καλή έννοια, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, γίνεται ορθολογική συνένωση όλων αυτών και εδώ τονίζω με απολύτως αντικειμενικά, διάφανα και ακομμάτιστα κριτήρια.

Δεν θα υπάρξει χάρτης σε όλη την Ελλάδα για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, όπου θα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι άλλα μέτρα και σταθμά χρησιμοποιήθηκαν στον ένα νομό, άλλα μέτρα και σταθμά στον άλλο νομό.

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:

Δεν πάτε να πρασινίσετε δηλαδή την χώρα στις δημοτικές.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Δεν πάμε να σχεδιάσουμε το θεσμικό μέλος της χώρας, κύριε Καμπουράκη, θα ήμαστε μικρόνοες, θα ήμαστε κατώτεροι των περιστάσεων αν νομίζαμε ότι μπορούμε να εγκλωβίσουμε την βούληση του ελληνικού λαού με βάση το πώς θα φτιάξουμε εμείς τα κουτάκια των δήμων ή των Περιφερειών.

Πάμε να δημιουργήσουμε ένα θεσμικό σταθερό μέλλον για την χώρα, ορθολογικό, ωφέλιμο για τον πολίτη φορολογούμενο.

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:

Μάλιστα. Και τι θα κάνετε όταν θα ξεσηκωθούν οι Δήμοι και θα καίνε λάστιχα και θα σηκώσουν σημαίες;

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Ό,τι έκανε και ο Παπαδόπουλος. Τι θα κάνουν.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Μισό λεπτό. Η χώρα πράγματι έχει περάσει από το πρώτο κύμα. Δεύτερον εγώ θέλω να σας πω ότι αυτό που διαπιστώνουμε είναι μία μεγάλη πραγματικά υποστήριξη των πολιτών….

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:

Όχι, εγώ διαπιστώνω και πάρα πολλές αντιδράσεις όμως.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Αυτές προέρχονται, ενδεχομένως, από όσους, λογικό είναι, αιρετούς οι οποίοι υπηρετούν σε κάποιους δήμους, οι οποίοι προβλέπουν ήδη ότι δεν θα υπάρχουν, μετά τις συνενώσεις. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, εγώ το εισπράττω από κάθε πλευρά της ζωής μας.

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Λεφτά υπάρχουν, κύριε Υπουργέ, να γίνουν αυτά; Έχουν προϋπολογίσει για το 2010;

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Τα έχουμε υπολογίσει όλα. Καταρχήν το 2010 δεν αφορά τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, γιατί θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2011 και μετά.

Δεύτερον τα έχουμε υπολογίσει όλα κατά γράμμα, ώστε και τις απόλυτες οικονομίες που μπορούμε να κάνουμε θα κάνουμε από τους δήμους και τις περιφέρειες, αλλά και την αναπτυξιακή δυναμική δεν θα την στερήσουμε από τους νέους θεσμούς, αυτό είναι άλλωστε που έχει ανάγκη η χώρα και σε αυτή την φάση.

Γιατί μπαίνουμε, να συνδέσω με την κουβέντα μας την αρχική φάση της συζήτησής μας, θυμάστε λέγαμε ότι αυτό από το οποίο κινδυνεύει η χώρα αυτή την στιγμή είναι η ύφεση. Ένας από τους μηχανισμούς για να δημιουργηθούν συνθήκες τοπικής ανάπτυξης είναι να τροφοδοτήσεις με αυτές τις δυνατότητες και τους νέους θεσμούς της αυτοδιοίκησης. Η Περιφέρεια, εάν εμείς πιστεύουμε για παράδειγμα, ότι θα πρέπει στις Περιφέρειες και στο πόσες θα έχουμε να επικρατήσει ένα κριτήριο, αυτό είναι το αναπτυξιακό.

Για αυτό σας είπα προηγουμένως ότι εμείς δεν μπορούμε να δούμε επιστημονικά και αυτή την στιγμή όπως το προσεγγίζουμε ότι η Αττική θα άντεχε δύο αιρετά περιφερειακά συμβούλια για να τσακώνονται μεταξύ τους.

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:

Και βάζετε τώρα  εσείς ένα Περιφερειάρχη που είναι ίσος με Υπουργό, ο οποίος θα εκλεγεί εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και θα σου κάνει αντιπολίτευση ως εκλεγμένος, και θα έχει μεγαλύτερες αρμοδιότητες από τον Ραγκούση, να πω τώρα και τον αντίλογο.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Δεν θα έχει περισσότερες αρμοδιότητες. Θα έχει άλλες αρμοδιότητες. Θα έχει ένα σωρό προβλήματα, τα οποία θα αναλάβει να διεκπεραιώσει. Και θα υπάρχουν, γιατί είναι βάσιμη αυτή η προσέγγιση, θα υπάρχουν τα απαραίτητα θεσμικά αντίβαρα ώστε η χώρα να έχει πράγματι ανθρώπους που υπηρετούν θεσμούς.

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Να μην βρεθούμε ξαφνικά με 10 πρωθυπουργούς.

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:

Εκ των οποίων ο ένας ο Ψωμιάδης.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Αυτό σε μάρανε τώρα;

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:

Πώς; Βεβαίως.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος για την Ελλάδα. Οι περιφερειάρχες δεν θα πάρουν αξιώματα και λούσα. Θα πάρουν αρμοδιότητες και ευθύνες. Και θα πάρουν ένα θεσμό στα χέρια τους, ο οποίος θα λειτουργεί με τα απαραίτητα θεσμικά αντίβαρα, ώστε κανείς…..

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Να διαχειρίζεται και πολλά κονδύλια.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Κατά ένα τρόπο πρωτοφανώς διάφανο, έντιμο, που θα σταματήσει κάθε παραθυράκι κακοδιαχείρισης των πόρων των Ελλήνων φορολογουμένων. Οψόμεθα, όταν έρθει η ώρα όλα αυτά να τα δούμε στο νόμο για να σας τα τεκμηριώσω.

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Επειδή λένε ότι είναι πανίσχυρος ο Περιφερειάρχης, ειδικά στην Αττική, έχετε καμία φιλοδοξία, μπορεί να πάτε εσείς για Περιφερειάρχης;

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Προφανώς όχι, κατηγορηματικά. Αφήστε το τώρα, εντάξει, ειλικρινά. Μακριά, δεν υπάρχει καμία τέτοια.

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Μα γράφτηκε κάτι. Για αυτό σας ρωτάω.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Καλά, θα γραφούν, πάντα, σε αυτές τις περιπτώσεις. Όταν γράφονται όλα αυτά τα σενάρια, ξέρετε ότι ο καθένας από εμάς μπαίνει σε όλα τα σενάρια.

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:

Μια παράκληση πριν κλείσουμε.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Το χωριό σας.

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:

Όχι, υπάρχουν 45 δήμοι μαρτυρικοί, την ξέρετε αυτή την ιστορία με τους μαρτυρικούς δήμους που έχουν κάποιο αίτημα, παρακαλώ προσέξτε το, είναι ιστορικής φύσης.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Θα το προσέξουμε όπως τους πρέπει, με ιστορικά κριτήρια.  Και όχι με μια θεσμική, διοικητική αντιμετώπισή τους.  Γιατί το ζητούμενο για αυτό τους δήμους είναι να διατηρηθεί η ιστορικότητά τους.  Όχι κατ΄ ανάγκη διοικητικά η ιστορικότητά τους να δώσει στη χώρα να το πω έτσι μια θεσμική διαμόρφωση η οποία τον πολίτη δεν θα τον εξυπηρετεί ή δεν θα … και αυτό καθ΄ εαυτό το ζητούμενο αυτών των δήμων.

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:

Εντάξει.  Όχι, δεν λέμε αυτό.  Απλώς μην το περιφρονήσετε αυτό το αίτημα που έχουν γιατί έχει μια αξία.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Έχουμε πολλά να πούμε. Θα έχουμε συνάντηση και σήμερα με την ΚΕΔΚΕ, θα τα πούμε και με την ΕΝΑΕ.

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Έχει τώρα σε λίγο συνάντηση με την ΚΕΔΚΕ για αυτό.  Άρα δεν πάει για περιφερειάρχης. Εντάξει, αυτό είναι αρνητική είδηση.  Αρνητική εννοώ είπαμε μια κουβέντα, είναι σαν να του λες πας για Επίτροπος με τον Όλι Ρεν.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Θέλετε να φύγω από το Υπουργείο Εσωτερικών;  Μα για να πάω, πρέπει να φύγω.

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Αφού θα είναι πιο ισχυρός ο περιφερειάρχης.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Το θέμα, κύριε Οικονομέα, δεν είναι ποιος θα είναι πιο ισχυρός.  Το θέμα είναι..

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Τώρα εκ των υστέρων επειδή μεταξύ μας … για να κλείσουμε κιόλας, κύριε Ραγκούση, ήταν πιο καλά στην Αντιπολίτευση ή τώρα;

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Κοιτάξτε, αυτή η ερώτηση είναι δύσκολη ερώτηση.  Έχει απάντηση.  Η απάντηση είναι ότι σε ανθρώπινο επίπεδο δεν συγκρίνεται και ειδικά έτσι όπως παραλάβαμε εμείς την Ελλάδα.  Εγώ θυμάμαι τα λόγια ενός πολύ δικού μου ανθρώπου, πιο δικού μου δεν γίνεται, που μου έλεγε το καλοκαίρι ότι τι ωραία που περνάμε τώρα αν τυχόν κερδίσουμε στις εκλογές όλα αυτά θα τα χάσουμε.  Λοιπόν, επιβεβαιώθηκε.

Αλλά όμως εμείς δεν είμαστε για να περνάμε καλά.  Εμείς ζητήσαμε..

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Τα παιδιά σας είναι σε ηλικία σας κάνουν κριτική, σας μπαίνουν καθόλου;

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Αυστηρότατη, ειλικρινά.  Και όχι μόνο σε εμένα, φαντάζομαι το έχετε ακούσει από όλους τους πολιτικούς.  Κανείς από εμάς δεν μεγαλώνει παιδιά χωρίς κριτική σκέψη.  Απεναντίας τα ενθαρρύνουμε.  Και όποτε χρειαστεί ακούμε πάρα πολύ και τις παρατηρήσεις τους και τις κριτικές τους.

Όμως σας έλεγα ότι εμείς δεν είμαστε σε αυτό τον τόπο για να περνάμε καλά.

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:

Το πρόβλημα είναι ότι και πέρυσι το καλοκαίρι όλοι περνάγαμε καλύτερα.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Για αυτό ζητήσαμε να πάρουμε την ευθύνη της χώρας στα χέρια μας.  Την πήραμε, πρέπει να κάνουμε ότι θυσία απαιτείται για να δικαιώσουμε τον ελληνικό λαό και αυτό κάνουμε καθημερινά.

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:

Καλημέρα σας.  Ευχαριστούμε θερμώς.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Εγώ ευχαριστώ.

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Περίμενε.  Γιατί έχουμε το τελευταίο μήνυμα.  Μακιγιέρ, τρέχα να ξεκοκκινίσεις Καμπουράκη και Οικονομέα.

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:

Ποιος είναι αυτός;

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ, ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Εγώ σας ευχαριστώ πολύ.

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Πιστεύω να γίνατε σοφότεροι μετά από αυτή τη συνέντευξη ή τουλάχιστον να μάθουμε τις προθέσεις του κ. Ραγκούση για το τι θα γίνει γιατί αυτό είναι το βασικό θέμα.  Η διοίκηση και το εσωτερικό μέτωπο, εκεί θα κριθεί όλο το παιχνίδι.

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:

Ε, πέντε ειδήσεις τις βγάλαμε.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:

Εκεί και να πω εγώ μια κουβέντα.  Θα κριθεί εκεί και θα κριθεί και σε αυτό το οποίο εμείς έχουμε αναλάβει ως υπόθεση δέσμευσης ζωής.  Να τιμήσουμε με έντιμο τρόπο και να ανταποδώσουμε στον ελληνικό λαό αυτή του τη φιλότιμη υποστήριξη ειδικά σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή.  Και αυτό θα κάνουμε.

Κος ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ:

Καλημέρα, κύριε Υπουργέ.

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:

Καλημέρα σας.

Advertisements