Το ΣτΕ μπλοκάρει και πάλι τα έργα του Αχελώου

Δεκτή η προσφυγή της WWF

Την απόφαση  του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για  την συμβατότητα της εκτροπής του Αχελώου με την περιβαλλοντική νομοθεσία  θα περιμένουν οι ελληνικές  αρχές  μετά την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας να σταματήσουν οι εργασίες των έργων.

Η απόφαση της  Ολομέλειας του ΣτΕ έκανε δεκτή  την προσφυγή που είχαν καταθέσει  περιβαλλοντικές οργανώσεις με επικεφαλής την WWF Hellas, εκτιμώντας ότι το έργο επιδεινώνει το φυσικό περιβάλλον και το παραποτάμιο οικοσύστημα της περιοχής και οδηγεί σε κατάκλυση του οικισμού της Μεσοχώρας.
Η αναφορά του  Ανώτατου Συμβουλίου στην Μεσοχώρα απαντά ευθέως στην κυβερνητική γραμμή όπως αυτή είχε εκφραστεί προ μηνών από την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη.
Η τελευταία  είχε προσπαθήσει να αποσυνδέσει  την εκτροπή με την λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας πηγαίνοντας  κόντρα στην τοπική κοινωνία και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις. Η κυρία Μπιρμπίλη είχε αναφέρει τότε ότι το φράγμα της Μεσοχώρας είναι ένα ολοκληρωμένο έργο που μπορεί να ξεκινήσει να παράγει ενέργεια.

Advertisements