ΔΗΜΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ-ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΤΕΕ 2-1


Η επαναληπτική συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου εξέταζε σήμερα την αίτηση της ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΤΕΕ για άρση απαλλοτρίωσης του ακινήτου της »κτηματικής υπηρεσίας του Δημοσίου» όπως αποδείχθηκε από τα έγγραφα και αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως. Αυτή η διαμάχη μεταξύ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΤΕΕ και Δήμου θυμίζει τη γνωστή παροιμία »Δύο γάιδαροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα».
Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Πολύ σωστά και καλά έκανε σήμερα όπως και στην προηγουμένη Δημοτική Συνεδρίαση και η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων πάλεψε και υπεραμύνθηκε για την διεκδίκηση του οικοπέδου δίπλα στο ξενοδοχείο ΣΤΡΑΤΟΣ.
Τι είχε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο; Από όλα όπως πάντα άλλωστε.. Τι είχε που δεν έχει συνήθως; Κατοίκους του Αστακού.. Ποιος διαφώνησε με τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους και είπε να αποζημιωθεί η εταιρία ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΤΕΕ; Ποιος άλλος!!! Ο κύριος Κωσόβας.
Για να τα βάλω σε μια τάξη, όχι πως μπαίνουν, αλλά… λέμε τώρα!!
Τα νέα στοιχεία στη σημερινή Δημοτική Συνεδρίαση ήταν το έγγραφο της κτηματικής υπηρεσίας του Δημοσίου.
Κατόπιν αιτήματος του αρμόδιου Αντιδημάρχου η ΚΕΔ έστειλε ένα έγγραφο που λέει το εξής τρελό και ελληνικό.
Το παρόν »οικόπεδο» ανήκε ανέκαθεν στην ΚΕΔ, αλλά αφού υπάρχει δικαστική απόφαση πρέπον είναι να την εκτελέσετε!!
Δηλαδή, αποζημιώστε την ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΤΕΕ για ένα οικόπεδο που δεν είναι δικό της. Ωραία πράγματα !!!
Ο κ Λιβάνης παραδέχθηκε ότι: »Όλοι έχουμε ευθύνες για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο».Πρότεινε επίσης να μην γίνει δεκτή η αίτηση της ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΤΕΕ αλλά να οριστούν νομικοί που θα ζητήσουν από την ΚΕΔ να προσβάλει την δικαστική απόφαση και να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι κύριοι Βλαχάκης και Λαϊνάς.
Παρών στη σημερινή Συνεδρίαση και ο πρώην Δήμαρχος κ. Σαμαράς που με τίποτα δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν είναι ακόμα Δήμαρχος και ήθελε να πάρει το λόγο πρώτος από όλους. Βρε!! Προηγούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι !!! Βρε!!! Είσαι απλός πολίτης!! Μισή ώρα πέρασε να το εμπεδώσει ότι είναι απλός πολίτης. Ο κ Σαμαράς είχε μαζί του και τρεις, ναι!! καλά διαβάσατε, τρεις νομικούς συμβούλους. Εκεί που την προηγούμενη φορά δεν είχαμε κανέναν τώρα είχαμε τρεις, ο ένας από αυτούς μάλιστα κατάφερε να κάνει με ένα ατυχές παράδειγμα του »τούρμπο» στην κυριολεξία τον Δήμαρχο,, για να τον αποτελειώσει μετά ο κ. Λεγάτος. Ευτυχώς, τέλος καλό, όλα καλά!!
Στη σημερινή συνεδρίαση ακούστηκαν πολλά και για πρώτη φορά ακούμπησαν λίγο
και την ευθύνη της υπόθεσης.
To ότι δεν κατέθεσε έφεση η Δημοτική Αρχή είναι ένα σοβαρό θέμα ευθύνης και αναφέρθηκε στη συνεδρίαση. Η δικαστική αρχή έκανε επίδοση της δικαστικής απόφασης τον Ιούλιο.Ο Δήμος είχε δύο μήνες στη διάθεσή του για να καταθέσει έφεση αλλά δεν το έκανε. Ποιος παρέλαβε την δικαστική απόφαση; Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι; Και τέλος, γιατί η Δημαρχιακή άλλαξε τον δικηγόρο κ. Καϋμενακη που είχε ορισθεί για τη συγκεκριμένη Δικαστική υπόθεση ; Ο κ Καϋμενάκης ήταν παρών στη συνεδρίαση και δήλωσε ότι: »Εγώ δεν δήλωσα κανένα κώλυμα. Η Δημαρχιακή με άλλαξε!!»
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο Κ. Η. Μπαμπούρης, ο οποίος απευθυνόμενος στο κ. ΒΛΑΧΑΚΗ είπε: »Θα σε πάω δεμένο χειροπόδαρα εκεί που πρέπει, αν δεν ψηφίσεις» (εννοώντας να συμμορφωθεί στην δικαστική απόφαση και να πει »Ναι» στην άρση απαλλοτρίωσης και στην αλλαγή ρυμοτομικού σχεδίου). Πιθανόν ο κ Η. Μπαμπούρης έχει παρόμοια περίπτωση αντιδικίας με τον Δήμο . Βλέποντας την εταιρία Στάτος ΑΞΤΕΕ να χάνει την υπόθεση διεκδίκησης της δημόσιας γης ο κ. Η Μπαμπούρης βλέπει και ξέρει πως και η δική του περίπτωση δεν θα έχει καμία τύχη.
Το σχέδιο πόλεως και η εφαρμογή του έπρεπε να ήταν η πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να βάλει τον τόπο σε τροχιά ανάπτυξης. Η αμέλεια και η παραγκώνιση του θέματος είναι μεγάλο λάθος της Δημοτικής Αρχής.
Σύμφωνα με καταγγελία του Δημάρχου, την ώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο υπερασπιζόταν και έδινε μάχη για 173 τ.μ γης κάποιοι κύριοι κοντά στο δασύλλιο είχαν περιφράξει δεκάδες στρέμματα γης και αυτό είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει πολύ πιθανόν την επόμενη Δημοτική Συνεδρίαση.

Advertisements