Δημοτικό Συμβούλιο-Τεχνικό πρόγραμμα 2010

Η πρόσκληση για το σημερινό δημοτικό συμβούλιο είχε 10 θέματα. Όμως, μόνο τα δύο ήταν ουσιώδη και κράτησαν για περισσότερο από δύο και μισή  ώρες.
Ξεκινώντας το Δημοτικό συμβούλιο ζήτησα από τους δημοτικούς συμβούλους την άδεια να καταγράφω ηλεκτρονικά τις συνεδριάσεις και να τις αναρτώ στην ιστοσελίδα μου. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από τον Δήμαρχο. ενώ ο Πρόεδρος είπε να υποβάλλω  γραπτό αίτημα και θα απαντήσουν. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι κανείς Δημοτικός Σύμβουλος δεν ήταν διατεθειμένος να υποστηρίξει αυτό μου το αίτημα. Μπορεί και να κατάλαβα λάθος!!. Αν έχουν κάτι να κρύψουν δεν ξέρω. Το σίγουρο είναι πως δεν αντέχουν το » όλα στη φόρα»!!
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάρτηση του στο blog που είχε θέμα την πρόταση του κ. Κλαδευτήρα .
Ο Δήμαρχος: «υπάρχουν όμως και κάποιοι… τρείς εντιμότατοι συμπολίτες μας, ένας από αυτούς στην Αθήνα, είχε ανάρτηση και σε μια ιστοσελίδα, ο οποίος πασχίζει πώς να γίνει ένας Δήμος Βονίτσης και Ξηρομέρου, μήπως γίνει έδρα η Βόνιτσα και μήπως ξεμπίξουμε το Σταικο. Αδικούν τον εαυτό τους, αδικούν την νοημοσύνη τους και προσβάλουν την λογική μας.
Ένας δήμος, ο δήμος Βονιτσης και Ξηρομέρου ή όπως και να λεγόταν που θα ξεκινούσε από την Παλαιομάνινα και θα τελείωνε στον Άγιο Νικόλα Bόνιτσας θα ήταν ένας δήμος διαμέτρου 140 χιλιόμετρα μεγαλύτερος από τον νομό Φωκίδος και ως εκ τούτου θα ήταν δυσλειτουργικός δηλ αν υποθέσουμε ότι ή ΄έδρα θα ήταν ο Αστακός (που είναι και το ποιο λογικό λόγω Πλατυγιαλιου) καταλαβαίνετε πόσο- πόση επαφή θα είχε ο δήμαρχος με τον Αγιο Νικόλα ή αντίστροφα αν ήταν η έδρα στη Βόνιτσα πόση επαφή θα είχε ο Δήμαρχος από τη Βόνιτσα με την Παλαιομανινα ή με το Αγράμπελο. Επομένως αυτά είναι αστεία πράγματα και θέλω να πω σε αυτά τα καλόπαιδα ας κάνουν λίγο υπομονή, υπάρχει και ο θεός που μπορεί να με πάρει. Ας ανάψουν καμιά λαμπάδα,  μπορούν να απαλλαγούν από εμένα. Γιατί διαφορετικά τις αποφάσεις μου δεν μπορούν να τις επηρεάσουν. Τις αποφάσεις μου τις επηρεάζει η οικογένεια μου, οι συνεργάτες μου, οι φίλοι μου και προπαντός η απόφαση ,η όποια απόφαση, είναι δική μου. Να ξέρουν ένα πράγμα  πως μου κάνουν καλό με
αυτά τα τερτίπια, με αυτά τα κόλπα και ουσιαστικά θα είναι για μένα να λειτουργείτε σαν γιουσουφάκια.  Αυτό να το γράψουνε» Η τελευταία φράση ήτα για μένα και εγώ αυτό έκανα το έγραψα!! Κατά λέξη .
Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος υπερασπίσθηκε το τεχνικό πρόγραμμα λέγοντας πως γίνονται μεγάλα έργα υποδομής κτλ τκλ. Μετά είχαν το λόγο  για να τοποθετηθούν οι Δημοτικοί σύμβουλοι.  Πρώτος πήρε το λόγο για παρατηρήσεις  ο κ. Λύχνος. Οι παρατηρήσεις ήταν αρκετές για τον τρόπο που ήταν διατυπωμένα τα έργα καθώς ζήτησε   και ανάλυση του τι γράφει σε μερικά όπως παράδειγμα στα νέα έργα, στο έργο νούμερο 37. Περισυλλογή οικιακών αποβλήτων 74 χιλιάδες. Ο κ. Λύχνος κλείνοντας είπε ότι αναφορικά με τα νέα έργα μέτρησε 113 κωδικούς και οι 88 είναι ποσά των 6, 900 – 6000 κτλ. το 78% των έργων είναι απευθειας αναθέσεις . Σε ποσό η αντίστοιχη αναλογία είναι σε 1.663.000 που είναι το ποσό των νέων έργων τα 548.000 ευρώ είναι απευθείας ανάθεση.
Ο κ. Λύχνος τέλος πήρε μία ακόμα υπόσχεση για την αγορά λεωφορείου του Δήμου το οποίο θα εξυπηρετεί και την μετακίνηση των αθλητικών σωματείων.
Ο κ. Αθανασούλας πήρε τον λόγο και είπε ότι αυτό είναι ένα τεχνικό πρόγραμμα που δεν έχει όραμα για τον Δήμο. Είπε χαρακτηριστικά : «δεν βλέπω το όραμα να κάνετε 30 μέτρα τεχνητής πλαζ. βλέπω μόνο ασφαλτοστρώσεις και έργα φωτισμού και όλα είναι κατατμήσεις »
Ο κ. Λαινάς είπε «αυτό δεν είναι τεχνικό πρόγραμμα, αυτό είναι μπακάλικο» .Είναι το ίδιο με πέρυσι και πρόπερσι. Σε 18 συμβούλια κάναμε 18 αναμορφώσεις. Είναι ένα χαρτί που παίρνει ο Κουντουρης δέκα ευρώ από εδώ τα πάει από εκεί κτλ.» Εξέφρασε την διαφωνία του με τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοτική αρχή και απευθυνόμενος στο Δήμαρχο είπε «έπρεπε να μας καλέσεις σαν συνδυασμό να συζητήσουμε και να φτιάξουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα που θα έχει σχέση με την ανάπτυξη και τις ανάγκες των ανθρώπων. Έχουμε θάλασσα, ψαράδες, έχουμε κτηνοτροφία κτλ αυτό δεν λέει τίποτα για αυτούς» και εννοούσε το τεχνικό πρόγραμμα.
Το τεχνικό πρόγραμμα καταψήφισαν οι κύριοι Λαινάς ,Λύχνος, Αθανασούλας και Δημονίτσας

Advertisements