ΔΗΜΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΤΕΕ 0-1

Το δεύτερο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας ήταν ¨»Άρση απαλλοτρίωσης ακινήτου ιδιοκτησίας της Στράτος ΑΞΤΕΕ στο Ο.Τ. 173 του σχεδίου πόλεως της έδρας του Δήμου Αστακού και τροποποίηση του ισχύοντος ρυμοτομικού σχεδίου.»» Το θέμα αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους κατοίκους τους Αστακού. Για λάθη και παραλήψεις έκανε λόγο ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Βλαχάκης, για εσκεμμένη αδιαφορία και »συναλλαγή της δημοτικής αρχής» ψιθύριζαν όλοι στον Αστακό σήμερα το πρωί .
Η άποψη μου είναι ότι ήταν εγκληματική αμέλεια και κακός χειρισμός της Δημοτικής αρχής η όλη υπόθεση και εχθές βρέθηκαν προ τετελεσμένων. Η Στράτος ΑΞΤΕΕ θα βρεθεί με ένα οικοπεδάκι 173τμ μπροστά στη θάλασσα ή με ένα καλό χρηματικό ποσό στο κουμπαρά της αν τελικά προχωρήσει η Δημοτική αρχή σε άμεση αναγκαστική απαλλοτρίωση-αποζημίωση όπως πρότεινε ο Δήμαρχος. Αυτό είναι το ένα σκέλος αυτής της υπόθεσης. Υπάρχει όμως και το άλλο σκέλος που είναι οι πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, σίγουρες ιδιοκτησίες, και λέω σίγουρες γιατί ο κ. Βλαχάκης αμφισβήτησε το ιδιοκτησιακό καθεστώς για το οποίο αντιδικούν ο Δήμος και η ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΤΕΕ.
Η τροποποίηση του ισχύοντος ρυμοτομικού σχεδίου ανοίγει ασκούς του Αιόλου για δεκάδες Αστακιώτες που το υπάρχον σχέδιο πόλεως ρυμοτομεί τα οικόπεδα τους . Ηταν αρκετοί αυτοί που παραβρέθηκαν εχθές στην δημοτική συνεδρίαση και διαμαρτυρόταν έντονα για τον χειρισμό και τα λάθη της Δημοτικής Αρχής .
Εκτός από τον κύριο Κοσόβα ο οποίος ζήτησε να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση, όλοι οι άλλοι δημοτικοί  σύμβουλοι είχαν αντιρρήσεις απορίες και πολλά κενά όσον αφορά την νομική πλευρά του θέματος. Αξιο λόγου είναι η αναφορά του κ.Λαίνά κατά την θητεία του ως αντιδήμαρχος. Ο κ Λάινάς είπε:»όταν ήμουν αντιδήμαρχος είχαμε αίτημα από την γειτονιά να καθαρίσουμε τα χόρτα στο συγκεκριμένο σημείο . Έψαξα να μάθω αν αυτό ανήκει σε κάποιον ιδιώτη. Έμαθα ότι ανήκει στην κτηματική υπηρεσία του δημοσίου. Επικοινώνησα μαζί τους και μου επιβεβαίωσαν τηλεφωνικώς ότι όντως ανήκει στη κτηματική υπηρεσία του δημοσίου και μου έδωσαν την άδεια να προχωρήσει ο Δήμος στον καθαρισμό»». Κλείνοντας είπε: »τώρα δεν γνωρίζω πως βρέθηκε εκεί να έχει ιδιοκτησία η εταιρία Στράτος ΑΞΤΕΕ».
Εγινε πολύς λόγος για το δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στης 27/5/2008 από αυτό το συμβούλιο ο κ. Λυβάνις ζήτησε τα πρακτικά.
Συνήθως γράφω στο blog επ’ακριβώς και την πρόσκληση στα Δημοτικά συμβούλια  άλλα και όσα γίνονται σε αυτά
ειπώθηκε ακόμα στη χθεσινή συνεδρίαση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Μαΐου χρησιμοποίησε ο εταιρία Στράτος για να αποδείξει στα δικαστήρια ότι το είναι ιδιοκτησία του ο γκρεμός δίπλα στο ξενοδοχείο.
Η συνεδρίαση διακόπηκε αφού αποδείχθηκε πως οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ήταν ενημερωμένοι για το θέμα. Θα επαναληφθεί χωρίς πρόσκληση την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στης 7:00 μ.μ.

Advertisements