Αντιδράσεις για αποδείξεις και ταμιακές


Στο πρώτο θέμα,   στην ιστοσελίδα της εφημερίδας »Νέα»  πρόσφατα ήταν οι αντιδράσεις από κάποιες κοινωνικές ομάδες: βενζινοπώλες, λαϊκές και ταξί. Αντιδρούν για την έκδοση αποδείξεων.
Και εγώ αναρωτιέμαι: Τι θα πει δεν θέλουν να έχουν ταμιακή μηχανή; Εμείς δηλαδή τα μικρομάγαζα, τι είμαστε; Οι μαλάκες του συστήματος; Ο ταξιτζής στην Αθήνα πληρώνει φόρο για όλο το έτος 600 ευρώ τεκμαρτό. Εγώ πλήρωσα εφορία για το 2008, 2.800 ευρώ. Υπάρχει μαγαζί στο Αστακό που έχει καθαρά κέρδη όσο ένα ταξιτζής στην Αθήνα; Δεν μιλάμε για τα ταξί στην επαρχία που δεν έχουν καθόλου εφορία, αυτό είναι άλλη ιστορία γιατί κάθε κούρσα στην Αθήνα σημαίνει 150 ευρώ και στα διωδία λένε »μισό δικό σου». Μην μου πει κάποιος ότι μία  άδεια κοστίζει πολλές χιλιάδες ευρώ! Γιατί και οι καφετέριες μας στην παραλία πολλές χιλιάδες ευρώ στοίχισαν!! Αλλά και αποδείξεις είναι υποχρεωμένοι να κόβουν και μπορούν να ανοίξουν όσοι θέλουν καφετέρια χωρίς κανένα περιορισμό.
Αυτή η κυβέρνησή είναι μια ακόμα άτολμη κυβέρνηση που προσκυνάει τα συμφέροντα και διαιωνίζει μια κατάσταση αδικίας μεταξύ των κοινωνικών ομάδων. Συντηρεί ένας κράτος προνομιούχων και μη Ελλήνων.Συντηρεί  μια φτωχή χώρα με τους μισούς κατοίκους να είναι πλούσιοι και οι άλλοι μισοί να είναι στο όριο της φτωχιάς.
Στις λαϊκές αγορές τι ταμιακή να βάλει; Δεν γίνεται !! Μόνο στον Αστακό που ξέρω, ένας έχει 4 πάγκους. Δεν γίνεται να έχει 4 ταμιακές στο όνομα του . Εκτός αυτού, οι άδειες σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Δήμου είναι 33 και οι πάγκοι είναι 52. Τους έχω μετρήσει λόγω ιδιότητας (πρόεδρος εμπορικού συλλόγου) . Αρμόδιος για την σωστή λειτουργία της λαϊκής είναι ο Δήμος. Άμα είναι έτσι οι αρμόδιοι, να τους βράσουμε και να τους πιούμε το ζουμί!!
Αν ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ρήγματα και συγκρούσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων τότε είναι σε καλό δρόμο.
Το μπάχαλο των αποδείξεων είναι ένα κακό μέτρο και δεν θα πετύχει τίποτα απολύτως η κυβέρνηση με αυτό.
Τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά κόβουν αποδείξεις. Αυτοί που δεν κόβουν θα συνεχίσουν να μην κόβουν με τον απλό ελληνικό τρόπο της υπερτιμολόγησης για την υπηρεσία που σου παρέχουν π.χ υδραυλικοί »100 ευρώ μια βρύση, 150 με απόδειξη».
Ο μοναδικός τρόπος για οριστική λύση του προβλήματος είναι η τεχνολογία και το πλαστικό χρήμα.
Όλοι οι επαγγελματίες να προμηθευτούν ένα μηχάνημα που θα είναι συνδεδεμένο με την εφορία και τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Όλοι οι Έλληνες θα προμηθευτούν μια καρτούλα που θα είναι συνδεδεμένη με τον τραπεζικό τους λογαριασμό και την εφορία και έτσι δεν θα γλυτώνει κανείς και δεν αδικείται και κανείς.

Αν αυτό το μέτρο έχει κόστος, ας το δοκιμάσει πιλοτικά σε γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς, φαρμακεία, ταξί πολιτικούς μηχανικούς, βενζινάδικα. Δεν είναι απαραίτητο  τα πειραματόζωα της κυβέρνησης να είναι πάντα οι μισθωτοί και οι μικρομεσαίοι.

Advertisements