ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ (ΜΑΪΜΟΥ)

Με λεφτά του Δήμου «ενοικιάστηκε» το όπλο που δολοφονήθηκε ο Δήμαρχος του Δήμου Παγκαίου, αυτό ομολόγησε σήμερα ο ένας εκ των δραστών .
Αυτό που συνέβη στο Δήμο Παγκαίου είναι η κορυφή του παγόβουνου. Τα πλαστά εντάλματα, η αδιαφάνεια και η συναλλαγή είναι ο κανόνας στους δήμους. Οι περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ελάχιστες γιατί από την πίσω  πόρτα του κάθε Δημαρχικού μεγάρου (κυρίως μικρών Δήμων) επικρατεί ομερτά . Οι υπάλληλοι που γίνονται γνώστες κάποιας παρατυπίας εξαργυρώνουν την εχεμύθεια τους κυρίως με ευροπουλακια. Δεν είναι απαραίτητο κάποιος να τα παίρνει για να είναι εχέμυθος και ούτε ισχυρίζομαι ότι όλοι τα παίρνουν , όλοι όμως έχουν ανάγκη από ένα έξτρα εισόδημα. Το να μπει ένας δημοτικός υπάλληλος σε μια επιτροπή η ένα οργανισμό, «θέσεις που τις μοιράζει με τρόπο ο Δήμαρχος κυρίως» είναι ένα καλό έξτρα εισόδημα. Ένα καλό παράδειγμα είναι αυτό που συμβαίνει με τους ανταποκριτές του ΟΓΑ. Ανταποκριτής του ΟΓΑ σε ένα μεγάλο χωριό είναι ένα πολύ καλό εισόδημα. Οι αθλητικοί οργανισμοί, βιβλιοθήκες , λαογραφικά μουσέια, Δημοτικά σωματεία κτλ  παράγουν θέσεις για δημοτικούς υπάλληλους που είναι «υπάκουοι» στους ανωτέρους και εχέμυθοι.
Ο Καπποδίστριας 2 είναι ένας τρόπος για να παταχθούν φαινόμενα συναλλαγής και διαπλοκής. Η άποψη μου είναι ότι όσο μεγαλύτερος είναι ένας Δήμος τόσο μικρότερη θα είναι η συναλλαγή και τα πλαστά εντάλματα!!.

Advertisements