Τί θα πει κλειστό επάγγελμα;

Γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο φόβος για την απώλεια της εξουσίας. Από εδώ τα έφεραν, από εκεί τα έφεραν αλλά τα συμφέροντα πάλι δεν βλέπω να τα ακουμπάνε. Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θίγει συμφέροντα και μάλιστα κάποια από αυτά είναι πολύ ισχυρά.
Τί θα πει κλειστό επάγγελμα; Και ως πότε θα έχουμε προνομιούχους και μη Έλληνες, ως πότε το κράτος θα παριστάνει τον μπράβο , τον προστάτη κάποιων επαγγελματικών μειονοτήτων;;; Είναι υποχρεωμένο το κράτος να υπερασπίσει τα συμφέροντα όλων των πολιτών και όχι ορισμένων!!
Βγαίνουν τώρα οι προβοκάτορες στα μπλοκ και στα τηλε-παράθυρα και μιλάνε για κοινωνική αναταραχή. Θα χάσουν, λέει, χιλιάδες άνθρωποι τα κεκτημένα τους.
Κεκτημένα έχουν μόνο οι συμβολαιογράφοι, οι φαρμακοποιοί και τα βυτιοφόρα;; Οι άλλοι δεν έχουν;; Ή δεν πειράζει να τα χάσουν;; Ή τα έχουν χάσει εδώ και πολλά χρόνια;; Οπότε πάνε αυτοί, δεν πειράζει, ξέχνα τους!!
Το συνοικιακό μίνι μάρκετ δεν είχε κεκτημένα, όταν πήγε και στήθηκε δίπλα του ο κύριος ΄΄Καρφούρ΄΄;; Ποιος τον προστάτευσε;;
Ο μικροέμπορος στον Αστακό δεν είχε κεκτημένα, όταν άνοιξε απέναντί του το κινέζικο;; Ποιος τον προστάτευσε;;
Αυτός που πουλάει βιβλία δεν έχει κεκτημένα, όταν ο άλλος στήνει πάγκο απέναντι;; Ποιος τον προστατεύει;;
Ο αγρότης που δεν μπορεί να πουλήσει την παραγωγή του δεν έχει κεκτημένα;; Έχουμε πήξει στις εισαγωγές και τις παράλληλες!!Ποιος τους προστατεύει;;
Το κράτος πρέπει να πάψει να παριστάνει τον προστάτη ορισμένων και να δει τα προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας στο σύνολο της και όχι με διακρίσεις και στρουθοκαμηλισμούς !!
Ποτέ δεν κατάλαβα τί θα πει κλειστό επάγγελμα. Αυτή είναι η τακτική των νταβατζήδων!! Ο καθένας έχει τις ‘πουτάνες’ του και το δικό του στέκι. ‘Δεν μπορείς’ λέει ‘να κάνεις πιάτσα εδώ, εδώ κάνει η δική μου πουτάνα!!’
Είναι καιρός επιτέλους να πάψουν οι κυβερνώντες να είναι νταβατζήδες και να αντιμετωπίζουν τους πολίτες τους ως ‘πουτάνες’. Αυτός ο ρόλος, ούτως ή άλλως, δεν τους ταιριάζει. Οι νταβατζήδες κάνουν κουμάντο στα ‘μπουρδέλα’ και το κράτος δεν είναι ‘μπουρδέλο’, είναι κάτι πολύ χειρότερο!!! Στα ‘μπουρδέλα’ υπάρχει σειρά και τάξη, η αμοιβή είναι ίδια για άλλους όπως και οι υπηρεσίες που προσφέρει. Στο ελληνικό κράτος δεν συμβαίνει αυτό, στο ελληνικό κράτος υπάρχουν οι ευνοούμενοι και οι άλλοι, οι έχοντες και οι άλλοι, οι δυνατοί και οι άλλοι και οι υπηρεσίες αλλάζουν κατά περίπτωση. Οι άλλοι είναι υπολογίσιμοι μόνο στις εκλογές και ασχολούνται μαζί τους μόνο για την ψήφο. Πάλι ξέφυγα, και παραφέρθηκα αλλά με συγχωρώ για να μην νομίζουν ότι όλοι κοιμόμαστε .Αϊ χάσου παλιό κράτος!!!!

Advertisements