Κάθε λιμάνι και καημός


Οι προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση με την COSCO δίνει το δικαίωμα στους λιμενεργάτες για κινητοποιήσεις και κλείσιμο του λιμανιού.
Οι ανίκανες κυβερνήσεις, από την μεταπολίτευση και μετά, κατάφεραν να απαξιώσουν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς. Μονοπωλιακά καθεστώτα οι περισσότερες, από κερδοφόρες και βιώσιμες, στα χέρια του κράτους έγιναν προβληματικές και υπερχρεωμένες.
Η προσπάθεια της Ν.Δ(*ΔΟΥΛΑΣ ) για αποκρατικοποίηση των λιμένων της χώρας δεν έχει λογική. Σε αυτή την χώρα δεν έχει θέσει η λογική!!
Το λιμάνι του πλατυγιαλιού είναι ένα ιδιωτικό λιμάνι που το κράτος δεν κάνει το παραμικρό τα τελευταία 20 χρόνια για να το αξιοποίησει και να λειτουργήσει. Παρόλο που το κράτος, για την ολοκλήρωση του λιμανιού, έδωσε από τον κρατικό κορβανά πολλά εκατομμύρια δραχμές. Για 20 ολόκληρα χρόνια αδυνατεί να κατασκευάσει δρόμους και να βγάλει το λιμάνι από το αδιέξοδο.
Έχουμε από την μία το μεγαλύτερο λιμάνι των Βαλκανίων ,το Πλατυγιάλι να είναι ιδιωτικό και να είναι σε απραξία και από την άλλη τα κρατικά λιμάνια να θέλουν να τα κάνουν ιδιωτικά.
Αν αυτό δεν είναι κακή διαχείριση, τότε, είναι ύποπτη.Αν αυτό δεν είναι ανικανότητα, τότε, είναι σκοπιμότητα, είναι συναλλαγή.
Εφεδρικό πια, αλλά κυρίως απεργοσπαστικό λιμάνι, είναι ο ρόλος που οι κυβερνήσεις έχουν δώσει στο λιμάνι του Αστακού. Για άλλη μια φορά είναι έτοιμο να υποδεχθεί χιλιάδες κοντέινερ, να εξυπηρετήσει εκατοντάδες καράβια,να σπάσει την απεργία στο Πειραιά, να αναζωπυρώσει τα όνειρα και τις ελπίδες εκατοντάδων ανέργων του Νομού για μόνιμη και σταθερή εργασία και αφού τα πολιτικά και κομματικά παιχνίδια φτάσουν στο τέλος, το λιμάνι θα επανέλθει στην κανονική του θέση.Θα γίνει το λιμάνι φάντασμα και οι οι άνθρωποι της Αιτωλοακαρνανίας θα επανέλθουν στα καφενεία και στην μιζέρια τους, στην ανεργία και στην φτώχεια τους, γιατί εκεί οι κυβερνήσεις τους θέλουν για να μπορούν, όταν τους χρειάζονται, να τους χρησιμοποιούν, να τους πουλάνε όνειρα και ελπίδες με αντάλλαγμα την ψήφο τους.
* ΔΟΥΛΑ, φίλων, κουμπάρων, συμφερόντων, καναλαρχων, εκδοτών,κατασκευαστικών και άλλων α.ε

Advertisements