ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 4/11/2009

04112009347
Μετά από πολύ καιρό βρέθηκα σε ένα ακόμα Δημοτικό Συμβούλιο.Το Συμβούλιο αυτό διεξήχθη σε κλίμα συνενωτικό και σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, με θέματα που δεν είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Ο κ.Δήμαρχος στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε κατάχρησή της on line σύνδεσης,που έχει με τα θεία,ειδικά τον Χριστό και την Παναγία και χθες του είχαν κόψει τη σύνδεση.Στο στόχαστρο του Δημάρχου ήταν ο Πάρεδρος του Δ.Δ Καραϊσκάκη, κ. ΛΥΓΝΟΣ. Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο Πάρεδρος προς κάθε αρμόδια αρχή και ζητούσε έγγραφη απάντηση (την οποία δεν θα πάρει ποτέ), εξέφραζε την δυσαρέσκιά του για τον τρόπο που η Δημοτική Αρχή κάνει χρήση του σκαπτικού μηχανήματος JCB.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Πάρεδρος έλεγε πως ο Δήμαρχος κάνει εξυπηρέτηση πελατών(ψηφάκια) και όχι Δημοτών. Ως εκ θαύματος και λόγω διακοπής της σύνδεσης, ο Δήμαρχος ήταν κόσμιος στην τοποθέτηση του.
Λόγω της ανακαίνισης του Δημαρχείου τα Δημοτικά Συμβούλια πραγματοποιούνται στο ανακαινισμένο,αλλά όχι ολοκληρωμένο, ισόγειο του Δημαρχείου.
Η ρύθμιση οφειλών ήταν ένα από τα θέματα και αφορούσε έγγραφο του υπουργείου που δίνει δικαίωμα στους οφειλέτες να προβούν σε ρύθμιση χρεών ως τον 6ο του 2010.
Μερικά θέματα προ ημερησίας έθεσε ο κ Λύχνος όπως αυτό με την στασιμότητα του βιολογικού και την μονοδρόμηση στην παραλία, που είναι σ΄αυτήν την κατάσταση αρκετό διάστημα και έχει καταντήσει προβληματική. Η απάντηση ήταν πως σύντομα το έργο θα προχωρήσει.
Η δωρεά απορριμματοφόρου ήταν ένα θέμα με το οποίο διαφώνησε και το καταψήφισε ο κ. Λαϊνάς λέγοντας πως με τα 25.000 ευρώ που μας δίνουν οι ιχθυοκαλλιέργειες θα μπορούσε ο Δήμος να πάρει κάτι άλλο π.χ ένα φορτηγό, που ο Δήμος έχει περισσότερη ανάγκη.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το απορριμματοφόρο είναι απαραίτητο αφού από 1/1/2010 η αποκομιδή θα γίνεται υποχρεωτικά από τους Δήμους και όχι από ιδιώτες η δημοτικές επιχειρήσεις .Την αλλαγή αυτή έφερε η απόφαση του VII Ελεγκτικού Συνεδρίου (Συν. 9η 24.3.2008 & 13η 6/5/2008) με την οποία κρίνεται παράνομη η ανάθεση των υπηρεσιών αποκομιδής απορριμάτων και λοιπών υπηρεσιών καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων τόσο σε ιδιωτικές εταιρίες όσο και σε δημοτικές επιχειρήσεις.
Αυτά τα νέα δεδομένα στον τομέα της καθαριότητας στεναχωρούν πολύ τον κ. Δήμαρχο, δεν χρειάζεται εξήγηση αυτό! Κάποιος θα χάσει 70 χιλιάδες ευρώ, αν και αυτά είναι ψίχουλα μπροστά στις άλλες απολαβές !!!

Advertisements