Αγώνας δρόμου για τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Μάχη με το χρόνο δίνει το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να προλάβει τη διενέργεια των αυτοδιοικητικων εκλογών του 2010 με το νέο διοικητικό χάρτη.
Τα προβλήματα δεν εντοπίζονται μόνο στο γεγονός ότι δεν υπάρχει επάρκεια χρόνου, αλλά και στην έλλειψη των αναγκαίων πόρων που υπολογίζονται σε 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Πηγες του υπουργείου Εσωτερικων αναγνωρίζουν το πρόβλημα, τόνιζουν όμως οτι οι πόροι τελικα θα βρεθουν, ενω  δεν απαιτείται και η άμεση καταβολή τους.

Η αρχική σκέψη ήταν να προχωρήσει μόνο η αιρετή περιφέρεια που απαιτεί λιγότερα χρήματα, όμως κάτι τέτοιο θα αλλοίωνε τη φιλοσοφία του σχεδίου για τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Έτσι μετά από αυτή την εξέλιξη θα υιοθετηθεί η μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία έχει δημοσιοποιηθεί εδώ και καιρό.

Σύμφωνα με τη μελέτη οι 1034 δήμοι θα γίνουν λιγότεροι από 400.

Ημελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης

δείτε τη μελέτη που υποβλήθηκε στην ΚΕΔΚΕ για τη χάραξη των γεωγραφικών ορίων των νέων ΟΤΑ

 

Τα πληθυσμιακά στοιχεία των Ο.Τ.Α. που χρησιμοποιήθηκαν στους πίνακες της μελέτης έχουν αντληθεί από τα επίσημα στοιχεία για το μόνιμο πληθυσμό των αντίστοιχων Ο.Τ.Α. της απογραφής 2000-2001 της Γενικής Γραμματείας Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

PROTASI NEOI DHMOIPROTASI NEOI DHMOI1PROTASI NEOI DHMOI2

Advertisements