Παναγιώτης Σταϊκός: Κάποιοι κρατούν στάσιμη την δημόσια ζωή…

Παναγιώτης Σταϊκός: Κάποιοι κρατούν στάσιμη την δημόσια ζωή…
– Αιχμές του δημάρχου για όσους αντιδρούν στην πώληση έκτασης που ανήκει στο δήμο
Δεν δέχθηκαν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι Αστακού, την πώληση ενός οικοπέδου 220 τ.μ. προκειμένου να διατεθούν τα χρήματα για την ανακαίνιση του νεοκλασικού που έχει αποκτήσει ο δήμος.

Το θέμα της πώλησης του οικοπέδου συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου όμως οι δημοτικοί σύμβουλοι αντέδρασαν στην πρόταση του δημάρχου για πώληση του οικόπεδου. Στο σκεπτικό του κ. Στάικου ήταν να πουληθεί αυτό το μικρό οικόπεδο, στο οποίο ο δήμος δεν μπορεί να κατασκευάσει ένα κτίριο που θα ανταποκρίνεται σε κάποια από τις ανάγκες του, και τα χρήματα να διατεθούν για την ανακαίνιση του νεοκλασικού, εμβαδού 300 τ.μ., στο οποίο θα δημιουργηθεί αίθουσα συνεδριάσεων και λαογραφικό μουσείο. Για μια τέτοια απόφαση απαιτείται η συναίνεση των 2/3 των δημοτικών συμβούλων, ώστε να υπάρχει ισχυρή πλειοψηφία, που όμως δεν επετεύχθη, καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι θεώρησαν ότι με την πώληση αυτού του μικρού οικοπέδου εκποιείται η περιουσία του δήμου και της επόμενης γενιάς.
Ο δήμαρχος τονίζει ότι το νεοκλασικό κτίριο θα ανακαινιστεί και θα μεταφερθεί εκεί η αίθουσα συνεδριάσεων, δεδομένου ότι ήδη βρίσκεται σε ανακαίνιση το δημαρχιακό μέγαρο και η αίθουσα που σήμερα χρησιμοποιείται για τις συνεδριάσεις θα αλλάξει χρήση. Παράλληλα τονίζει ότι ο δήμος προχωρά μπροστά, παρά τις αντιρρήσεις που εκφράζονται σε πολλές από τις προτάσεις που κατατίθενται, όπως ήταν και αυτή της επένδυσης στην περιοχή Μαραθιά, με τη μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, που τελικά δεν προχώρησε. Λέει μάλιστα ότι ο δήμος Αστακού θα κάνει ακόμα μεγαλύτερα βήματα, όταν κάποιοι αποτελέσουν παρελθόν από τη δημόσια ζωή, που σήμερα την κρατούν στάσιμη. πηγη:http://www.aixmi-news.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=840&Itemid=22

Advertisements