ΚΑΤΙ… ΨΙΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ


Ο “Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών” κάνοντας πράξη τις υποσχέσεις του για ενεργή συμμετοχή στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Αστακού, προχώρησε με μεγάλη επιτυχία στη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, προβάλλοντας έτσι την πολύ καλή δουλειά που γίνεται αυτή την περίοδο και τη νέα αρχή που έχει εγκαινιάσει ο σύλλογος. Πιο συγκεκριμένα:
ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ»
Την Τετάρτη 5 Αυγούστου, αθλητές και μη κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην παραλία Αστακού προκειμένου να λάβουν μέρος στον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων που ακολουθούσε τη διαδρομή “παραλία Αστακού- Χοβολιό- περιφερειακός δρόμος” και επιστροφή πάλι στην παραλία από τον δρόμο που οδηγεί από το δημοτικό γήπεδο του Ηρακλή στο πρακτορείο. Η διαδρομή ήταν αρκετά κουραστική αλλά οι συμμετέχοντες την ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους! Η συμμετοχή έφτασε τους δεκαοχτώ ερασιτέχνες αθλητές, αριθμός που κρίθηκε ικανοποιητικός τόσο απ’ τα μέλη του συλλόγου όσο και απ’ τους εκπροσώπους της τοπικής δημοτικής αρχής και άφησε υποσχέσεις για αύξηση του αριθμού των συμμετοχόντων το επόμενο καλοκαίρι. Για την ιστορία νικητής αναδείχθηκε ο Γιαβρής Γαβριήλ ενώ λίγο πιο πίσω στην δεύτερη θέση τερμάτησε ο Παπαρίζος Στέργιος. Τρίτος τερμάτησε ο “μικρός” Πατσέλας Παναγιώτης. Την παράσταση όμως έκλεψε ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αστακού κ. Γεώργιος Μπαρμπαρούσης, που ναι μεν τίμησε την διοργάνωση με τη συμμετοχή του αλλά και κατάφερε να τερματήσει στην πέμπτη θέση!
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Μια μέρα αργότερα διεξήχθει ο ποδηλατικός αγώνας. Μικροί φίλοι του ποδηλάτου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης έξω από το πρακτορείο για να συμμετάσχουν στον αγώνα. Η διαδρομή ήταν “πρακτορείο- Ναυπηγείο Πόλκα” και επιστροφή. Πρώτος αναδείχθηκε ο Μακρής Κων/νος, δεύτερος ο Λιβάνης Γεώργιος ενώ στην τρίτη θέση τερμάτησε ο Σταμούλης Δημήτριος. Η συμμετοχή έφτασε τους δεκατέσσερις μικρούς φίλους του αθλήματος!
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ 3on3
Το πενταήμερο των αθλητικών εκδηλώσεων έκλεισε με μια φαντασμαγορική εκδήλωση, αυτή της διοργάνωσης του τουρνουά μπάσκετ 3on3. Την Παρασκευή το απόγευμα οι ομάδες άρχισαν να καταυθάνουν στα γήπεδα τις πίσσας στην περιοχή “Βαρκά”. Αν και η διοργάνωση δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης της Παρασκευής, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ήταν απλά τέλεια!!! Το Σάββατο και η Κυριακή ήταν μέρες αφιερωμένες στο Μπάσκετ. Οι συμμετέχοντες, όλοι λάτρεις του αθλήματος, το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους. Οι προκριματικοί αγώνες διεξήχθησαν το Σάββατο ενώ οι Προ- Ήμι και οι Τελικοί την Κυριακή. Πρώτοι στην κατηγορία Junior αναδείχθηκε η ομάδα Bulls (Χάνδρας Ι., Γεραφέντης, Ρέλιας, Μαλανδρίνος), ενώ στην κατηγορία των μεγάλων πρωταθλήτρια ομάδα ανακυρήχθηκε η ομάδα Cavaliers (Δούκας, Μάνταλος, Μάντζαρης, Μαργώνης Γ.), δεύτερη ομάδα ήταν Lakers (Μαργώνης Θ., Τσάνος, Δημητρίου Α.) ενώ τρίτοι αναδείχθηκαν οι Magic (Παπαρίζος Σ., Χάνδρας Δ. , Ντέμος). Νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων ήταν ο Μάντζαρης Μ. Και στον αντίστοιχο των ελευθέρων βολών ο Δημητρίου Α. Η βραδιά έκλεισε με τις βραβεύσεις όλων των νικητών του πενθημέρου. Στην βράβευση παραβρέθηκαν όλα τα μέλη του Συλλόγου, ο τέως και ο νυν πρόεδρος του Αιόλου Αστακού κύριοι Μακρής Παρασκευάς και Λίχνος Κων/νος αντίστοιχα καθώς και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αστακού κος Μπαρμπαρούσης Γεώργιος. Η διοργάνωση ήταν άρτια όπως παραδέχθηκαν και οι συμμετέχοντες οι οποίοι αποχώρησαν με ένα τεράστιο χαμόγελο απ’ το γήπεδο. Απ’ την άλλη τα μέλη του Συλλόγου έδωσαν την υπόσχεσή τους για ακόμη καλύτερη διοργάνωση το ερχόμενο καλοκαίρι εφόσων έχουν και την υποστήριξη του Δήμου.

Advertisements