ΒΕΛΑ

Αυτή η εικόνα θα ήταν φυσιολογική το 1960 όχι όμως σήμερα!!..vela5vela4vela3vela2vela6

Οι παραλίες στην Bελά εδώ και πολλά χρόνια τελούν υπό κατάληψη. »Πυροβολούμε» τους φραγκάτους που χτίζουν διπλά στον αιγιαλό και κάνουν τις παραλίες ιδιωτικές. Αυτή η εικόνα σε τι διαφέρει από έναν αιγιαλό που τελεί υπό κατάληψη ;Ποιος μπορεί να πάει ελεύθερα και να κολυμπήσει μπροστά από μια σκηνή ;Κανένας.
Στο Ασπρογιάλι πριν λίγες ημέρες μια παρέα νεαρών, που ήθελαν να κατασκηνώσουν εκεί, είχαν την απαίτηση να φύγει από τη »θέση τους» ένα κύριος από το Καραΐσκάκη με τα παιδιά του, που πήγε εκεί για να κολυμπήσει.
Οι παραλίες της Βελάς υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν εκατοντάδες επισκέπτες.
Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνω σε αυτόν τον Νεοέλληνα: πως μπορεί και συνδυάζει αταίριαστα πράγματα; Πώς μπορεί δηλ. να φοράει βρακί Dolce Cabana και να πηγαίνει στα πουρνάρια για να χ….;
Πώς μπορεί να πηγαίνει το χειμώνα σε ακριβά εστιατόρια της Αθήνας και να απαιτεί πιο αστραφτερές τουαλέτες και το καλοκαίρι στο τσαντίρι να σκουπίζει τον κ… του με πέτρα;
Πηγαίνανε στη Βελα οι προηγούμενες γενειές αλλά το έκαναν από οικονομική ανέχεια.Σήμερα πίσω από τα τσαντίρια είναι παρκαρισμένα τα jip και οι mercedes και ακόμα πιο πίσω είναι το στέκι των γουρουνιών.
Το ερώτημα είναι ποιος θα κάνει κάτι και μια ποια σειρά, γιατί στην Ελλάδα έχουμε ένα πρόβλημα με τις προτεραιότητες. Οι προτεραιότητες του δήμου είναι το επόμενο θέμα.

Advertisements