Βόμβες μολότοφ σε περιπολικό στον ΑΣΤΑΚΟ

03082009241peripoliko103082009221
Φαινόμενα που μέχρι σήμερα τα βλέπαμε μέσα απ’την τηλεόραση και τα ακούγαμε από τις περιγραφές του συμπατριώτη μας  Πάνου Σόμπολου, τώρα συμβαίνουν έξω απ’την πόρτα μας.
Δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού  φορώντας κουκούλες, έσπασαν το τζάμι του περιπολικού που ήταν σταθμευμένο έξω από το αστυνομικό τμήμα  Αστακού και έριξαν μέσα δύο αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ. Το περιπολικό καταστράφηκε ολοσχερώς στο εσωτερικό του.
»ΞΕΦΡΑΓΟ  ΑΜΠΕΛΙ» είναι το Α.Τ.  Αστακού με έναν μόνο Αξιωματικό Υπηρεσίας, σε ένα αρχαίο κτίριο χωρίς εξωτερική σκοπιά, με δύναμη 5 αντρών αντί για 25 που χρειαζόμαστε για τα 12 χωριά του Δήμου ΑΣΤΑΚΟΥ.
Μετά το επεισόδιο αυτό στον Αστακό μετέβη ισχυρή αστυνομική δύναμη από το Μεσολόγγι.
Οι φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν αφού ,όπως λένε οι πληροφορίες, μετά την πράξη τους γύρισαν στον τόπο του εμπρησμού ως θεατές και μαζί με τους υπόλοιπους δημότες που είχαν μαζευτεί και κοίταζαν πόσο όμορφα καίγεται ένα περιπολικό. Η διαφορά από τους άλλους δημότες ήταν ότι τα ρούχα των νεαρών δραστών είχαν άρωμα βενζίνης.Οι παλαιότεροι έλεγαν :» Δεν μαρτυράει η γίδα, μαρτυράει το κέρατό της».

Advertisements