Απόψεις και γεγονότα

dimarxiaki
Παρότι είναι καλοκαιράκι, εποχή χαλάρωσης και ξεκούρασης, παρότι θέλουμε ένα χρόνο και κάτι για τις δημοτικές εκλογές,  συναντήσεις ‘’κορυφής’’ για να βρεθεί η χρυσή τομή, που θα οδηγήσει σε ένα νικηφόρο συνδυασμό έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Κάποιες από αυτές τις προσπάθειες με βρίσκουν σύμφωνο, αφού πιστεύω πως  δεν θα είχε και μεγάλο όφελος ο τόπος αν επανεκλέγει κάποιος από τους  νην ή πρώην Δήμαρχο. Αυτό που είχαν να προσφέρουν το πρόσφεραν. Ας δούμε και μια καινούργια ομάδα,  υπερκομματική και άχρωμη, με νέες ιδέες και όρεξη για προσφορά και δημιουργία. Το νέο δεν προεξοφλεί την επιτυχία και τη σωστή διαχείριση, φέρνει όμως δυναμισμό, όρεξη και νέες ιδέες.

To κλίμα στις συναντήσεις αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες που έχω, είναι θετικό. Είναι όμως πολύ νωρίς για να οριστικοποιηθούν συνεργασίες. Ένα πρόβλημα το οποίο ίσως καθορίσει την πορεία  και το μέλλον του τόπου είναι ποιος  θα είναι αρχηγός.  Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι όλοι θέλουν την καρέκλα του Δημάρχου. Κ. Δήμαρχε δεν στέλνεις την καρέκλα του Δημάρχου σε κάποιον επιπλοποιό να φτιάξει καμιά δεκαριά ίδιες, να τις μοιράσεις στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ωστε να πάρουν όλοι από μία  μπας και  προχωρήσουμε παρακάτω ως Δήμος,  ως λαός και ως κοινωνία;

Και τέλος για να κλείσω  οι πληροφορίες λένε  ότι στις συναντήσεις κορυφής δεν παραβρέθηκε ο  κ. Μπονης,  δεν γνωρίζω αν κλήθηκε και δεν πήγε αλλά όπως και να έχει ο κύριος Μπόνης  κατά την δική μου  κρίση  είναι απαραίτητος για τον τόπο και πρέπει να παίξει πρωτεύων ρόλο στις επόμενες δημοτικές εκλογές . Πιστεύω ακόμα ότι τυχόν συνεργασίες  που θα τον αφήσουν απέξω είναι δύσκολο πετύχουν , όπως δύσκολο είναι να πετύχει κάτι μόνος του και χωρείς τη συνεργασία άλλων εν δυνάμει ΔΗΜΆΡΧΩΝ.

Advertisements