ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 19/5/09

Το έχω πει ξανά, είναι πολύ δύσκολο να καταγράψω όλα όσα ακούγονται σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο και να τα μεταφέρω επ’ακριβώς στο blog. Θεωρώ πως κάθε θέμα που έρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι σημαντικό, κάποια όμως είναι ιδιαίτερης βαρύτητας και επηρεάζουν άμεσα το μέλλον του Δήμου και των κατοίκων του. Ένα τέτοιο θέμα ήταν και το τελευταίο της σημερινής Δημοτικής συνεδρίασης. Ας τα πάρω όμως με την σειρά.
Πρώτο θέμα της συνεδρίασής:Εισαγωγή στον Προϋπ/σμό μας ,διαφοράς ΣΑΤΑ έτους 2009.
Σε ερώτηση και στην επιμονή του κ. Λαϊνά αν αυτά τα χρήματα έχουν σχέση με τα χρήματα που εισπράττουν οι δήμοι από την ΣΑΤΑ για συγκεκριμένα έργα, ο κ. Δήμαρχος διαβεβαίωσε πως δεν έχουν καμία σχέση και είναι άλλο ποσό.
Δεύτερο θέμα:Αποδοχή επιχορήγησης-σφαγεία.
Ο κ.Δήμαρχος αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στη διαφωνία που προέκυψε πρόσφατα με τον κ. Σαμαρά. Το ποσό της επιχορήγησης είναι 350.000 ευρώ και έγινε αποδεκτό.
Το επόμενο θέμα:Αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
Το θέμα αυτό καταψήφισε ο κ. Λαϊνάς.
Κάπου εκεί ανάμεσα στα θέματα ο κ. Γιώτης εξέφρασε ως ερώτηση μια εύλογη απορία που αφορά την καθημερινότητα όλων μας : ΤΙ θα γίνει με τους σκαμμένους δρόμους; Ο κ.Δήμαρχος τον διαβεβαίωσε πως σταματάνε οι εργασίες και άμεσα θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση.
Τέταρτο θέμα:Αποδοχή επιχορήγησης από ΥΠ.ΕΣ για αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες.
Τα χρήματα είναι 30.000 ευρώ και ο κ. Δήμαρχος εξήγγειλε πως με αυτά και με την πρόσθεση και άλλων χρημάτων θα προχωρήσει στην αγορά 3 πυροσβεστικών οχημάτων μικρών και ευέλικτων 4χ4 και τα οποία θα εδρεύουν: ένα στην Χρυσοβίτσα για τα χωριά Πρόδρομο, Χρυσοβίτσα ,Αγράμπελο, ένα στην Παλαιομάνινα και ένα στη Μπαμπίνη.
Τα υπόλοιπα θέματα ως το 17ο ήταν τυπικά. Το θέμα 17 έχει σχέση με την πράξη εφαρμογής – επέκταση σχεδίου πόλεως.
Το 26ο ήταν το τελευταίο και το πιο σημαντικό θέμα της συνεδρίασής: Αίτηση Αθανασίου Κυριάκου για σύμφωνη γνώμη Δημοτικού Συμβουλίου περί κατασκευής εγκατάστασης προσωρινής αποθήκευσης αποβλήτων.
Η εισήγηση του κ.Δημάρχου ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να ψηφίσουν ‘όχι’ σε αυτή την εγκατάσταση.Ο κ.Λα’ι’νάς πήρε το λόγο και είπε ότι τέτοια θέματα δεν θα έπρεπε να έρχονται ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο λαός του Δήμου Αστακού είχε αποφασίσει πριν 20 χρόνια ότι τέτοιες επενδύσεις ( C.B.I ) δεν έχουν καμία θέση στο Δήμο μας και κατέθεσε τρισέλιδη επιστολή στο προεδρείο όπου αναφέρει τους λόγους που δεν θα έπρεπε ούτε καν να την συζητάμε μια τέτοια επένδυση.Πρότεινε λοιπόν το θέμα να αποσυρθεί.
Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο κ. Λιβάνης και ανέφερε ακόμα πως πρέπει στα Δημοτικά Συμβούλια να τους αντιμετωπίζουμε όλους το ίδιο, και τους μικρούς και τους μεγάλους επενδυτές.Αναφέρθηκε επίσης και στην περίπτωση της DIMOIL, που απορρίφτηκε η αίτηση εγκαταστάσεων από το Δημοτικό και Νομαρχιακό Συμβούλιο αλλά πήρε τελικά άδεια από την περιφέρεια και από τον κ. Σπυρίδων και τώρα έχει εγκαταστήσει δεξαμενές μαζούτ και πίσσα δίπλα στη θάλασσα και πολύ κοντά σε αρχαιολογικό χώρο.
O εκπρόσωπος της εταιρίας «ecostore» μιλώντας για αυτή την αίτηση και την επικείμενη επένδυση είπε ότι στις τρεις μέρες που βρίσκεται στο Αστακό κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι από την παράταξη του Δημάρχου ,που δεν κατονόμασε, του είπαν πως θα στηρίξουν και θα ψηφίσουν θετικά.
Το θέμα δεν το απέσυρε τελικά ο κ. Δήμαρχος αλλά έγινε ονομαστική ψηφοφορία και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι είπαν ‘όχι’ στην εγκατάσταση των αποβλήτων πλην του κ. Ηλία Κωσόβα που δήλωσε παρών. Απών από τη σημερινή Δημοτική συνεδρίαση ήταν ο κ. Λύχνος κ. Στράτος και Βλαχακης.

Advertisements