Π.Σταϊκος:Οι αλήθειες πονάνε…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Κ. ΣΤΑΪΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΗ

– Ο δήμαρχος Αστακού καταθέτει έγγραφα σύμφωνα με τα οποία αποδεικνύεται η αλήθεια για τα σφαγεία και λέει ότι η θετική πορεία του δήμου κάποιους στενοχωρεί
Αγαπητή ΑΙΧΜΗ,
Σε σχέση με την επίσκεψη του γενικού γραμματέα της περιφέρειας κ. Σπύρου Σπυρίδων δεν υπήρξε καμία σύρραξη απλά με έγγραφα τα οποία σας επισυνάπτω αποδεικνύεται πως τα Σφαγεία είναι έργο του σημερινού Δ.Σ. και όχι δικό μου, γιατί το Δ.Σ. εκτελεί έργα και όχι ο δήμαρχος. Έτσι λοιπόν τόνισα πως για αυτή τη θετική πορεία του δήμου, που κάποιους στενοχωρεί, υπήρξε θετικότατη συμβολή και της αντιπολίτευσης.
Για την ιστορία σας επισυνάπτω το από 31/10/2006 έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης με απόρριψη του σχεδίου για τα σφαγεία και συγκεκριμένα όπως αναφέρει γιατί ο δήμος δεν είχε προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Το από 06/08/2007 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης βάσει του οποίου γινόταν η ένταξη του επενδυτικού σχεδίου για τα Σφαγεία, την θεωρημένη μελέτη της Τ.Υ.Δ.Κ. με ημερομηνία 29/01/2008, ευχαριστήρια επιστολή προς το υφυπουργό κ. Μάριο Σαλμά με την επιστολή μου προς την εφημερίδα σας στις 25/5/2007, την 192/2007 απόφαση του Δ.Σ. για ανάθεση των μελετών των σφαγείων, και το από 30/04/2009 έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών για την συμπληρωματική χρηματοδότηση με 350.000 ευρώ των σφαγείων προκειμένου να αποπερατωθούν έγκαιρα.
Όσο για τον ισχυρισμό του κ. Σαμαρά ότι είχε εντάξει στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ την κατασκευή μαρίνας στον Αστακό έδειξα στο γενικό γραμματέα το έγγραφο της περιφέρειας με ημερομηνία 14/02/2007 όπου δεν υπήρχε καμία ένταξη για μαρίνα και έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου γιατί 1.560.699 ευρώ από το 35% του προγράμματος ΘΗΣΕΑ ήταν απρογραμμάτιστο και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα. Και τότε είπα ότι αν δεν είναι έτσι τα πράγματα από τα επίσημα έγγραφα της περιφέρειας, εγώ σας υποβάλλω την παραίτησή μου.
Είμαι υποχρεωμένος να πω όλη την αλήθεια η οποία θα πονέσει. Στο τέλος της θητείας του κ. Σαμαρά ο δήμος Αστακού είχε το χαμηλότερο ποσοστό απορροφητικότητας στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα μόνο 19% (ενώ τώρα είναι 119% και θα υπερβεί το 129%, ίσως ρεκόρ για όλη την Ελλάδα), όταν για παράδειγμα ο δήμος Αιτωλικού είχε 65% και ο δήμος Αλυζίας 85%.
Αντικρούστε μου αυτά τα στοιχεία και ελάτε εσείς να πάρετε την παραίτησή μου. Σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε σε φωτοτυπίες και όλα τα έγγραφα που σας στέλνω (είναι στην κατοχή της εφημερίδας, αλλά δεν δύνται να δημοσιευθούν λόγω περιορισμένου χώρου) «και δεν με ενδιαφέρει το κόστος». Εγώ δεν έχω ανάγκη από ξένες δάφνες. Για τα χρήματα που μας άφησε για τον βιολογικό τον ευχαρίστησα δημόσια με τα πιο θερμά λόγια. Αλλά τα σφαγεία με 2.500.000 ευρώ, το κλειστό αθλητικό κέντρο με 1.840.000 ευρώ, η ύδρευση των Βλυζιανών με 800.000 ευρώ, η αγορά του νεοκλασικού με 270.000 ευρώ, οδικά δίκτυα με 3.000.000 ευρώ και δεκάδες άλλα μεγάλα έργα είναι δικά μας.
Με τιμή
Ο Δήμαρχος Αστακού
Παναγιώτης Στάϊκος
http://aixmi-news.gr

Advertisements