Την άνοιξη ο Αστακός μοσχοβολάει »εκλογές»

Θυμάστε τους δύο ληστές των τραπεζών, τον ψηλό και τον κοντό που είχαν κάνει θραύση; Τους πιάσανε αυτούς! Υπάρχουν όμως πολλοί  ψηλοί και κοντοί στην Ελλάδα, που συνεχίζουν να ληστεύουν και  όχι απαραιτήτως χρήματα.Για παράδειγμα, εδώ στο Δήμο Αστακού έχουμε το δικό μας δίδυμο, ψηλό και κοντό, που ληστεύουν – πότε σε απόλυτη συνεργασία και οι δύο μαζί και πότε ο καθένας ξεχωριστά – τα όνειρά μας για ένα καλύτερο επίπεδο ζωής και την ελπίδα μας για ανάπτυξη.Ληστεύουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, ληστεύουν τη χαρά μας να δούμε ένα Δήμο να αναπτύσσεται και να προοδεύει.
Το δίδυμο αυτό έχει αυτοανακηρυχθεί σε μόνιμο διαχειριστή της εξουσίας της τοπικής μας κοινωνίας.
Τώρα θα μου πει κάποιος : »Αφού βρε φίλε εσείς τους ορίζετε, καλά κάνουν!» και θα έχει απόλυτο δίκιο!!
Όσοι πέρασαν από αυτό το έρμο το Ξηρόμερο έχοντας ρόλο εξουσίας , όλοι έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για το καλό του τόπου. Κάποιοι όμως τον αγαπούσαν τον τόπο περισσότερο από τους άλλους και έβαλαν μια μεγάλη πλάκα. Για το λόγο αυτό, σε πρόοδο και ανάπτυξη , πάμε βήμα βήμα προς τα πίσω και όχι μπροστά .Είναι βαριά η πλάκα!!
Ένα περιστατικό που συνέβη πρόσφατα: Το δίδυμο , που προανέφερα ,επισκέφθηκε  ισχυρό δημότη του Αστακού (ισχυρός δημότης = πολλά βόλια , πολλούς σταυρούς) και τον πίεσε να τους πει επί τόπου με ποιόν από τους δύο θα »πάει». Δεν πήραν όμως καμιά απάντηση ή μάλλον η απάντηση ήταν, πως αυτή τη φορά δεν θα ασχοληθεί με τις Δημοτικές Εκλογές!!
Η επιθυμία του πρώην Δημάρχου να είναι ξανά Δήμαρχος  εξαγρίωσε τον νυν, ο οποίος άρχισε τα »Γαλλικά» στους διαδρόμους του Δημαρχείου.
Ο  πρώην λέει στα καφενεία,ότι ο νυν δεν κάνει τίποτα και ότι  το μόνο που θέλει είναι να πουλήσει την Δημοτική γη. Αντίθετα αυτός – και εννοώ τον πρώην –  αγόραζε και μπάζωνε!
Πρώην και νυν σας είδαμε, σας απολαύσαμε αρκετά, αλλά ως εδώ.Δεν θέλουμε ούτε να μας αγοράσετε ούτε να μας πουλήσετε.
θέλουμε να δούμε τον τόπο μας να αλλάζει και μάλιστα προς το καλύτερο! Θέλουμε λύση στα καθημερινά μας προβλήματα! Θέλουμε σοβαρή προσπάθεια τουριστικής αξιοποίησης! Θέλουμε κάποιον να μας ακούει και να μας σέβεται!
Και αφού, όπως λέει και ο ποιητής »Υπογράφω επώνυμα όλα μου τα στραπάτσα», κάνω έκλυση στους κυρίους ΜΠΑΜΠΟΥΡΗ, ΜΠΟΝΗ, ΛΙΒΑΝΗ & ΛΑ’Ι’ΝΑ να συνεργαστούν και να γίνουν μια ομάδα, με σοβαρότητα και χωρίς κόμματα, χρώματα, ματαιοδοξία, εγωισμό και φιλοδοξία.Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουν να βγάλουν το Δήμο από το τέλμα στο οποίο  βρίσκεται.
Σε διαφορετική περίπτωση βλέπω ο επόμενος διαχειριστής να βάζει το δικό του, τεραστίων και απαλό στην αφή, μακρόστενο λιθαράκι στην ανάπτυξη του τόπου!!

Advertisements