Αστακός αρμονιά χρωμάτων

Στο περιοδικό «Εναλλακτικός Τουρισμός» που κυκλοφορεί, »ΤΕΥΧΟΣ 15 Απρίλιος Μάιος» έχει αφιέρωμα σε Ναύπακτο Πάλερο και Αστακό. Στην κεντρική του σελίδα έχει το ποιο κάτω κείμενο με μια όμορφη φωτογραφία απο παραλία του Αστακού και με τίτλο »Αστακός αρμονία χρωμάτων».
Αφήνοντας πίσω το Μεσολόγγι, κατευθυνόμαστε προς Αιτωλικό και λίγο αργότερα οι πινακίδες μας οδηγούν στον Αστακό. Παραδοσιακά σπίτια με αυλές διακοσμημένες από λουλούδια, ενώ πιο κάτω οι παραλίες στο μυχό του κόλπου του Αστακού βρέχονται από το Ιόνιο Πέλαγος. Οι εναλλαγές εικόνων της φύσης, το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας και το καταπράσινο των δέντρων, δημιουργούν μια αρμονία χρωμάτων και αναδύουν μια ξεχωριστή ευωδιά. Στο βάθος του κόλπου ο ανεμόμυλος και το καρνάγιο σαν μια ιδιαίτερη πινελιά δίνουν το δικό τους χρώμα πλάι στα γραφικά σπιτάκια της παραλίας.
Στις υπέροχες παραλίες του Αστακού, Αγιος Γεώργιος, Ασπρογιάλι και Βέλα, απολαμβάνουμε νόστιμα θαλασσινά στις γραφικές ταβέρ¬νες -κάτι που δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψετε- αφήνοντας τη φαντασία μας να καλπάσει μέχρι το καλοκαίρι, όταν θα απολαμβάνουμε ήρεμοι τα κρυστάλλινα νερά τους.
Η αντίστροφη μέτρηση μας βρίσκει στο λιμάνι του Αστακού να απολαμβάνουμε τα ροδοκόκκινα χρώματα του ηλιοβασιλέματος που απλώνονται στη θάλασσα. Τα συναισθήματα είναι καθαρά σαν το βυθό της θάλασσας, πλατιά όσο και τα χαμόγελα των ντο π ίων, ζεστά όσο π φιλόξενη καρδιά τους και γεμάτα φως όπως είναι άλλωστε όλη η περιοχή, που ο ήλιος την αγαπάει γιατί είναι όμορφη, απλή και γεμάτη ανθρώπους που προσφέρουν στον επισκέπτη μια θέση στο τραπέζι τους κι ένα σφηνάκι για το καλωσόρισμα και το αντίο. •
κείμενο Έλενα Παπακωσταντίνου

Advertisements