ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ


Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής του νομού, Σοφία Γιαννακά, προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για τα θέματα Δημόσιας Τάξης, κ. Μαρκογιαννάκη,
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών (Αρμόδιο για τα θέματα Δημόσιας Τάξης), κ. Χ. Μαρκογιαννάκη

Θέμα: «Υποστελέχωση του αστυνομικού τμήματος Αστακού»
Στο κενό έχουν πέσει οι εκκλήσεις του Συλλόγου Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού, του Δήμου Αστακού αλλά και των κατοίκων του για στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το περιστατικό που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής. Ο μοναδικός, αστυνομικός που υπήρχε στο εν λόγω Τμήμα απαντώντας σε κλήση πολίτη για κλοπή, έσπευσε στο σημείο, όπου και ξυλοκοπήθηκε από το φερόμενο ως δράστη, ενώ έγινε προσπάθεια να του αφαιρεθεί και το υπηρεσιακό του περίστροφο. Ο αστυνομικός κατέληξε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.
Η έλλειψη επαρκούς αστυνομικής δύναμης στα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα έχει οδηγήσει στην αύξηση της ανασφάλειας των πολιτών ακόμη και στους μικρούς δήμους της περιφέρειας. Με τρόμο οι πολίτες συνειδητοποιούν καθημερινά ότι η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη και κυριαρχεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανομίας.
Η ανάγκη επανασχεδιασμού του επιχειρησιακού ρόλου της αστυνομίας είναι πλέον επιτακτική. Προτεραιότητα ωστόσο αποτελεί η άμεση στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων.
Πέραν του ατυχούς και καταδικαστέου περιστατικού της Κυριακής αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι από τη στιγμή που μόνον ένας αστυνομικός υπήρχε στο τμήμα η δυνατότητα αντιμετώπισης δεύτερου περιστατικού θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.
Επειδή η αύξηση της εγκληματικότητας είναι πλέον γεγονός όχι μόνον στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στην περιφέρεια.
Επειδή η εγκληματικότητα έχει μεταλλαχθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και έχει γίνει πιο επικίνδυνη προκαλώντας ιδιαίτερη ανασφάλεια στους πολίτες.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει σε άμεση στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων της Περιφέρειας προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας;

Advertisements