ΑΙΩΝΙΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΟΔΟΣ

Η Ιόνια οδός αργεί και η αιώνια ταλαιπωρία συνεχίζεται. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αιχμής» στην θέση Παλιοβούνα μεγαλώνουν τον ήδη υπάρχοντα «σαλίγκαρο». Πως θέλετε να μας τρελαίνετε !!!! άλλα έλεγαν οι υποσχέσεις πολιτικών και λοιπών παραγόντων.
Αν όντως αυτό συμβαίνει, τότε, τώρα πρέπει να κλείσουν τους δρόμους Αγρινιώτες και Μεσολογγίτες, νομαρχιακοί και δημοτικοί παράγοντες. Οι δρόμοι είναι σοβαρό πρόβλημα στο νόμο και όχι που θα πάει το εφετείο.
Απο την εφημερίδα ΑΙΧΜΗ το άρθρο που ακολουθεί
Άρδην αλλάζουν τα σχέδια για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού στην περιοχή της Κλόκοβας (Παλιοβούνα).
Οι πληροφορίες που έρχονταν τις τελευταίες ημέρες από διάφορες κατευθύνσεις περί αναθεώρησης της κατασκευής τούνελ, μέθοδος που κρίθηκε απ’ όλους η καλύτερη, επαληθεύτηκαν. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας εμφανίστηκε στην Παλιοβούνα ένα γεωτρύπανο με σκοπό, όπως μάθαμε εκ των υστέρων, να εξεταστεί το υπέδαφος και να παρθούν δείγματα από τα σημεία όπου θα γίνουν τα βάθρα.
Καλά πληροφορημένες πηγές είπαν στην ΑΙΧΜΗ πως μεταφέρθηκε από υψηλά ιστάμενα κλιμάκια της κοινοπραξίας η απόφαση να γίνει επέκταση του υφιστάμενου δρόμου κατά πλάτος με κατασκευή γέφυρας μεγάλου μήκους, μέθοδος που είχε αποφασιστεί αρχικά. Έτσι βρέθηκε εκεί το γεωτρύπανο και πάλι και αναμένεται να ολοκληρώσει σήμερα τις έρευνες.
Η απόφαση αυτή αναιρεί όλες τις δηλώσεις του προηγούμενου μήνα και τις διαβεβαιώσεις στελεχών του ΥΠΕΧΩΔΕ και της κοινοπραξίας πως θα γίνει η σήραγγα αφού είχε διασφαλιστεί τεχνικά η κατασκευή της. Πρόκειται για την προσφορότερη τεχνικά λύση που δεν θα δημιουργούσε προβλήματα στην σημερινή κυκλοφορία των οχημάτων. Τώρα όλα αλλάζουν προς απογοήτευση των κατοίκων της περιοχής που έχουν μάθει να αντιμετωπίζονται ως φτωχοί συγγενείς αφού γίνονται ημίμετρα. Επιπρόσθετα είναι σίγουρο πως (εάν τελικά οριστικοποιηθεί η επέκταση του υπάρχοντος δρόμου) θα προκληθούν σοβαρές δυσλειτουργίες και ατυχήματα με δεδομένο ότι στον ήδη επικίνδυνο δρόμο της Παλιοβούνας παράλληλα με την κυκλοφορία οχημάτων θα δουλεύουν και εργοτάξια.
Η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει αντιδράσεις από την πολιτική ηγεσία του νομού που δεν αναμένεται να καθίσει με σταυρωμένα χέρια. Η νομαρχία έχει δείξει την μαχητικότητά της ενώ το λόγο έχουν και οι κυβερνητικοί βουλευτές προεξάρχοντος του υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά… http://aixmi-news.gr/1/3992.scr?current_menu_language_id=1&block=0&data=

Advertisements