ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΒΟΥΛΩΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το σημερινό δημοτικό συμβούλιο διακόπηκε όταν πολίτης που βρισκόταν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είπε στον Δημοτικό Συμβουλο κ. Δ. ΜΠΟΝΗ »κάτσε κάτω ………….» σε πολύ υψηλό τόνο τρεις φορές τουλάχιστον.
Για να τα πάρω από την αρχή.
Απο την αρχή της εισήγησης ο κ.Δήμαρχος φρόντισε να τινάξει την συνεδρίαση στον αέρα.
Απευθυνόμενος στον κ. Γ. Τζοβόλα του είπε » κ. Γ. Τζοβόλα μπορείτε να μου επαναλάβετε τι μου είπατε όταν ήρθατε στο ιατρείο μου; και ο κ.Τζοβόλας ανέφερε τα εξής: » κάποιοι κατέθεσαν μια αίτηση στο Δήμο και ζητάνε κάποια στρέμματα στο Μαραθιά για μια επένδυση. Σε μία συζήτηση που είχα με τον κ. Π. Ντίνο μου είπε να μην περιμένω να ψηφιστεί αυτό γιατί όταν έγινε αγοραπωλησία εκεί, τα πήρε ο Κουντουρης με το Σταϊκο και δεν ψηφίζεται αυτό». ΜΠΟΥΜ!!! έκρηξη.Η αντίδραση του κ.Απόστολου Ντίνου ήταν άμεση και έντονη. Οι λέξεις που ακούστηκαν ήταν μήνυση, συκοφαντία, στημένα Δημοτικά Συμβούλια.Ο κ. Ντίνος δήλωσε ότι παραιτείται και πως στο εξής θα είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Οι εκκλήσεις των δημοτικών συμβούλων να επιβληθεί η τάξη και να τηρηθούν οι κανονισμοί έπεσαν στο κενό.
Στη συνέχεια ο κ.Δήμαρχος είπε ότι επικοινώνησε μαζί του ο κ. Π. Ντίνος και τον διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε ανέφερε κάτι τέτοιο, επιπλέον δε ο ίδιος και η οικογένεια του τον σέβονται και τον τιμάν *
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος έκανε μια εκτενή αναφορά στην επένδυση και στην αξιοποίηση και τέλος είπε: η εισήγηση μου είναι: επειδή δεν υπάρχει συναίνεση στο σώμα ούτε καν για να εξετάσουμε την πρόταση με τη διαδικασία της αντιπαροχής,αποσύρω το θέμα.
Στην συνέχει η παρέμβαση του κ. Η. Κοσσοβα ήταν καθοριστική. κ.Κοσσοβας: Επι του διαδικαστικού άν ο Δήμαρχος αποσύρει ένα θέμα, το αποσύρει χωρίς να πει αν έχει ή δεν έχει τη συναίνεση του σώματος. Για να έχει συναίνεση του σώματος πρέπει να μπει το θέμα και να ψηφιστεί.
Η συνέχεια ήταν μη αναμενόμενη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούσαν επίμονα να τοποθετηθούν επί του θέματος όμως το προεδρείο έλεγε ότι το θέμα αποσύρθηκε. Ο κ Δ.Μπόνης σηκώθηκε επιμένοντας να μιλήσει και εκείνη την στιγμή απέναντί του ένας πολίτης σε πολύ έντονο ύφος του φώναξε: κάτσε κάτω…
ο Κ.Αθανασούλας φώναξε πώς είναι απαράδεκτο να απειλείται δημοτικός σύμβουλος σε δημοτικό συμβούλιο και το προεδρείο να μην επεμβαίνει. Στην συνεχεία είπε: Θα υποβάλω γραπτώς μομφή στο προεδρείο γιατί δεν ξέρει να διοικει. Οι σύμβουλοι αποχώρησαν χωρίς να συζητηθεί κάτι άλλο. ΑΥΤΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
Υ.Γ. Προς τους αγαπητούς αναγνώστες, δεν θέλω να σας αφαιρέσω το δικαίωμα να σχολιάζετε γιαυτό παρακαλώ πολύ να αποφεύγετε προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις και λέξεις που μπορούν να συκοφαντούν ή δυσφημούν κάποιον. Ελπίζω να κατανοήστε την θέση μου. Πρέπει το blog να μείνει στον αέρα, πάνω από όλα για την ενημέρωση όσων ζούν μακριά. Μην κλείνετε αυτή την πόρτα επικοινωνίας με το τόπο που γεννηθήκατε. Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.

Advertisements