Έκλεισε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην Πάλαιρο.

Τεράστιο πλήγμα
Ανησυχία στο δήμο – Αρνητικά τα μηνύματα για τον τουρισμό. Ν. Σολδάτος: Με το κλείσιμο αυτής της μονάδας των 450 κλινών χάνουμε αυτομάτως το 1/3 του τουρισμού μας
Η κοσμοπολίτικη Πάλαιρος αγωνίζεται χρόνια για να αναδειχθεί σε τουριστικό προορισμό. Και τα επιτεύγματά της ήταν το αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας των επιχειρηματιών και επαγγελματιών σε όλο το φάσμα της τουριστικής δραστηριότητας, επί του πλαισίου που ο δήμος δημιούργησε για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών. Φέτος όμως το πλήγμα είναι τεράστιο. Το ξενοδοχείο των 450 κλινών (!) που δεν θα λειτουργήσει, μειώνει αυτόματα τον τουρισμό κατά 30% τουλάχιστον, ενώ όπως μας πληροφορεί ο δήμαρχος Νίκος Σολδάτος οι κρατήσεις φέτος σε σύγκριση με την ανάλογη περσινή περίοδο, είναι δραματικά μειωμένες.
Ο κ. Σολδάτος απέδωσε το δυσάρεστο γεγονός του κλεισίματος του ξενοδοχείου, όχι τόσο στη διεθνή οικονομική ύφεση, όσο σε λόγους που έχουν να κάνουν μ’ αυτή καθ’ εαυτή την επιχείρηση και που ανάγονται σε παρελθούσες κινήσεις. Μαζί του συμφώνησε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτ/νίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής. Αμφότεροι όμως επεσήμαναν ότι οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία θα είναι μεγάλες και αλυσιδωτές. Η μη λειτουργία του ξενοδοχείου σημαίνει ανεργία για το προσωπικό, σημαίνει σημαντική κάμψη στους προμηθευτές της μονάδας, σημαίνει απώλεια εισοδήματος στις παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Το φετινό καλοκαίρι θα είναι πραγματικά δύσκολο για την περιοχή και οι επιπτώσεις θα φανούν σε όλες τους τις διαστάσεις τον επόμενο χειμώνα.
Ο δήμαρχος Παλαίρου εμφανίστηκε («Στον Ορίζοντα των Γεγονότων», Δυτικά – 96,1 FM) ιδιαίτερα ανήσυχος και προβληματισμένος απ’ αυτή την εξέλιξη, η οποία, σημείωσε, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην κάνουμε τη σύγκριση με την πρόσφατη περιπέτεια της κεραμοποιίας στο Αγρίνιο και να ρωτήσουμε: Στην περίπτωση της Παλαίρου, θα ληφθούν πρωτοβουλίες και σε ποια κατεύθυνση θα στραφούν; Η εν λόγω περίπτωση βεβαίως δεν είναι ίδια, όμως και εδώ υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν τη δουλειά τους, υπάρχει απώλεια εισοδήματος που στο σύνολό της ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ για την περιοχή, υπάρχει πρόβλημα μεγάλο. Άποψη της εφημερίδας είναι ότι, όπως σωστά ελήφθησαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για το εργοστάσιο οι οποίες και έφεραν αποτέλεσμα, έτσι και με το ξενοδοχείο πρέπει να επιδειχθεί η ίδια ευαισθησία. Ή έστω να αναζητηθούν άλλοι τρόποι που θα τονώσουν την οικονομία της περιοχής και θα περιορίσουν τις συνέπειες απ’ αυτή την εξέλιξη.
ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Advertisements