Απάντηση Βασιλόπουλου στις κατηγορίες Στάικου

dsc00896dsc00897
Η κόντρα μεταξύ του Δημάρχου και λιμενάρχη καλά κρατεί. Δυστυχώς για τον Αστακό και ειδικότερα για τους επαγγελματίες το πρόβλημα χώρου στο λιμάνι θα συνεχίσει να υπάρχει και το επόμενο καλοκαίρι. Παραθεριστές και ντόπιοι για άλλη μια φορά όταν θα πίνουν καφέ θα έχουν για θέα το ρυμουλκό και τις τράτες αντί για το γαλάζιο του Ιονίου.
Ο Δήμαρχος διάλεξε τον δρόμο της κόντρας και της αντιπαράθεσης με της λιμενικές αρχές. Προσπάθησε να ‘προεκτείνει» το λιμάνι χωρίς τις απαραίτητες άδειες απο τις αρμόδιες υπηρεσίες . Από την άλλη πλευρά οι αρμόδιες υπηρεσίες αντιμετώπισαν την παρατυπία του Δημάρχου ως έγκλημα τεντώνοντας και άλλο το σκοινί. Αν ο Δήμαρχος ακολουθούσε την νόμιμη οδό μπορεί σήμερα και να είχε λυθεί εν μέρει το πρόβλημα.
Από τη μία ο Δήμαρχος, από την άλλη η γραφειοκρατία πάλι οι επαγγελματίες θα πληρώσουν την νύφη

scan0013
ΑΙΧΜΗ 28/01/09
«Απαράδεκτη και προσβλητική η επιστολή του δημάρχου»
Με εξώδικο απάντησε στις κατηγορίες Στάικου ο λιμενάρχης Μεσολογγίου Χρήστος Βασιλόπουλος.
Ο κ. Βασιλόπουλος στην εξώδικη δήλωση του αφού προηγουμένως καταγράφει τα κυριότερα σημεία της τοποθέτησης του δημάρχου Αστακού που δημοσιεύτηκε στην ΑΙΧΜΗ αναφέρει τα εξής:’0πως είναι φανερό για τον κάθε καλόπιστο αναγνώστη, τα παραπάνω από εσάς στην, ως άνω, δημοσιευμένη επιστολή σας, ισχυριζόμενα γεγονότα, οι αναφερόμενοι στο πρόσωπο μου χαρακτηρισμοί αλλά και όλο το ύφος της επιστολής σας εκδηλώνουν σαφή και αδικαιολόγητα αμφισβήτηση της τιμής και της υπόληψης μου και ξεπερνούν κάθε ανεκτό μέτρο κριτικής, ελέγχου και ενδιαφέροντος. Αποτελούν, δε, προσωπική επίθεση, με φανερό σκοπό να με μειώσουν προσωπικά και ως δημόσιο λειτουργό. Διότι πως διαφορετικά μπορεί να εξηγηθεί ίο γεγονός ότι πέρα από τις «διαφορές» οι οποίες έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν με εσάς στα πλαίσια υπηρεσιακών ενεργειών (παράνομο λιμενικό έργο στον λιμένα Αστακού), ενώ γνωρίζετε ότι σε σχέση με την υπόθεση ίων τριών ατυχών ατόμων που έχασαν την ζωή τους σε ατύχημα κοντά στον Αστακό και συγκεκριμένα στην περιοχή ιης νήσου «Πεταλάς» ιην 7η Δεκεμβρίου 2008, διεξάγεται προανάκριση σε σχέση με τα αίτια του ατυχήματος, η οποία είναι μυστική, γνωρίζοντας ότι εγώ δεν μπορώ υπηρεσιακά να σας απαντήσω ακόμη για ιις συνθήκες καίω από ιις οποίες συνέβη ίο ατύχημα, αλλά και γνωρίζοντας ότι την 7η Δεκεμβρίου 2008 ευρισκόμουν σε άδεια από την υπηρεσία μου, εμφανίζεστε στην ανωτέρω επιστολή σας ως υπέρτατος Εισαγγελέας και Δικαστής συνάμα ισχυριζόμενος ία ανωτέρω με προφανή σκοπό να με μειώσουν προσωπικά και ως δημόσιο λειτουργό.
Ενόψει ίων ανωτέρω αξιόποινων εις βάρος μου πράξεων από εσάς, σας δηλώνω ότι εάν εντός προθεσμίας πέντε ημερών από την κοινοποίηση προς εσάς ιης παρούσης δεν προβείτε στην ανάκληση ιης, ως άνω, απαράδεκτης και προσβλητικής για την τιμή και την υπόληψη μου επιστολής με την δημοσίευση νέας επιστολής που θα αποκαθιστά την τιμή και την υπόληψη μου σε όλες τις τοπικές εφημερίδες στις οποίες δημοσιεύτηκε η ανωτέρω επιστολή σας, θα προσφύγω εναντίον σας ενώπιον του αρμοδίου Ποινικού και Πολιτικού Δικαστηρίου, με επιφύλαξη παντός άλλου νομίμου δικαιώματός μου».

Advertisements