ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Κ. Π.ΣΤΑΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ

Πυρ ομαδόν από Π. Σταϊκό κατά λιμενάρχη Μεσολογγίου
• Τον κατηγορεί για «εγκληματική αδιαφορία, ανικανότητα και αμέλεια» στην υπόθεση των 3 ψαράδων που πνίγηκαν κοντά στον Αστακό

Από τον δήμαρχο Αστακού Παν. Σιαϊκο λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσια την παρακάτω επιστολή: Αγαπητή ΑΙΧΜΗ Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την ακόλουθη επιστολή μου προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυπλίας κο Παπαληγουρα
Κύριε υπουργέ,
«θερμά συγχαρητήρια για τον λιμενάρχη Μεσολογγίου κ. Βασιλόπουλο. Να τον χαίρεστε και να τον καμαρώνετε, που έπνιξε τρεις ανθρώπους στον Αστακό με την εγκληματική του ανικανότητα, αδιαφορία και αμέλεια, αφού από τις 5.00 μ.μ. που πήραν τηλέφωνο οι τρεις άνθρωποι ότι τους χάλασε η μηχανή από το πλαστικό σκάφος, με το οποίο βρισκόντουσαν για ψάρεμα 10 λεπτά μακριά από τον Αστακό, το ρυμουλκό που βρισκόταν στον Αστακό απέπλευσε στις 8.45 μ.μ. (μην διανοηθεί να παρουσιάσει ότι πλασματικά έφυγαν τίποτε βαρκοΰλες, γιατί τότε θα έχει το λόγο ο κύριος Σανιδάς), παρά το γεγονός ότι ήξεραν, ότι στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 6 μποφόρ.
Ήξερε όμως παρά τις διαμαρτυρίες μας να πλαγιοδετούν το ρυμουλκό, το σκάφος του λιμενικού και το πολεμικό σκάφος και όχι να δένουν κάθετα στο λιμάνι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσδέσουν ιστιοφόρα και να μένουν στα ανοικτά σκάφη με ανέμους 6 και 7 μποφόρ, με κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές (τσαμπουκάς ο κύριος Βασιλόπουλος!!! Είναι ακόμη τσαμπουκάς;;). Και μην μας πει, ότι «εγώ ήμουν σε άδεια και δεν ξέρω τίποτα».
Ο κ. Βασιλόπουλος ήξερε να φέρει τους φουσκωτούς του, όταν ο δήμος επιχείρησε να ρίξει 5 μπετονιέρες τσιμέντο στα βράχια της παραλίας, για να μην πνιγούν κάποιοι άνθρωποι όταν θα ήθελαν να δέσουν στο λιμάνι, το οποίο είναι πολύ κορεσμένο, αλλά δεν ήξερε να κινητοποιήσει όλα τα σκάφη της περιοχής και να σώσει τους τρεις ανθρώπους για να μη βυθίσει στο πένθος τα τρία σπίτια. Ασφαλώς η οργάνωση της επιχείρησης διάσωσης δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός λιμενοφύλακα βάρδιας αλλά του λιμενάρχη ο οποίοιος κατέχει την θέση ευθύνης, (αλήθεια όλα ία σκάφη του Λιμενικού ήταν χαλασμένα;), τον οποίο κρατάτε στην θέση του, παρά το γεγονός ότι του υπέβαλλα μήνυση για 8 παραβάσεις καθήκοντος, την οποία κοινοποίησα στον τότε υπουργό κ. Βουλγαράκη. Όμως και η κυρία Εισαγγελεύς η οποία σπεύδει βραδέως στη μήνυση αυτή, δεν θα κάνει το ίδιο, εάν πληροφορηθεί την αυτή ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κύριος Σανιδάς.
Κύριε υπουργέ και πάλι συγχαρητήρια για τον λιμενάρχη Μεσολογγίου κο Βασιλόπουλο και εύχομαι να τον κάνετε και ναύαρχο, για να πνίξει και άλλους ανθρώπους και μαζί να κάνετε τα απαραίτητα έργα στο λιμάνι του Αστακού, το οποίο κινδυνεύει με κα¬τάρρευση μετά τους σεισμούς. Αλλά μέχρι σήμερα δεν έχετε κάνει τίποτα από το υπουργείο σας, παρά τις σχετικές επιστολές – αιτήματα μας».
Ευχαριστώ για την φιλοξενία και θα υπάρξει και συνέχεια στην υπόθεση Βασιλόπουλου.
Ο Δήμαρχος Αστακού
DR Παναγιώτης Στάικος

Advertisements