ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΠΣΥΞ


Σκουλος Μιχαλης Καθηγητής Πανεπιστήμιου Αθηνών τομές χημείας

Παύλος Μοσχολιός
Δήμαρχος Αγρινίου

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η χθεσινή ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου. Την ημερίδα της «εξόριστης» από τον δήμαρχο Π.Στάικο Ομοσπονδίας, με θέμα την αποτροπή κατασκευής λιθανθρακικής μονάδας στο Πλατυγιάλι, φιλοξένησε το Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου. Στην πρόσκληση της ομοσπονδίας ανταποκρίθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί πολίτες του νομού, καθώς και εκπρόσωποι των κομμάτων και της αυτοδιοίκησης, τοπικής και νομαρχιακής.

Αιχμές για την απουσία, τη στάση του Δήμου Αστακού και το ρόλο του Δημάρχου άφησαν κάποιοι από τους ομιλητές.

Ο κ.Τσούκας, αναφερόμενος στην μόλυνση της μονάδας, είπε:»Τα μολυσμένα αέρια δεν γνωρίζουν τα διοικητικά όρια του Στάικου. Πάνε παντού!!!»

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Μοσχολιός τόνισε πως: «Η κοινωνία έχει εκπροσώπους μέσα στο Δ.Σ. της διαχειρίστριας εταιρίας που προωθεί τα σχέδια της EDISON. Η Νομαρχία, ο Δήμος Αστακού και το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας, αυτοί πρέπει να δώσουν σαφείς εξηγήσεις και να ενημερώσουν την κοινωνία για ό,τι γίνεται».

Οι επιστήμονες που προσκλήθηκαν στην ημερίδα και αναφέρθηκαν στης επιπτώσεις αυτής της μονάδας με στοιχεία και επιχειρήματα δεν άφησαν κανένα περιθώριο για άλλη σκέψη, παρά μόνο ότι αυτό το εργοστάσιο θα είναι η καταστροφή του Αστακού και της ευρύτερης περιοχής.

Και σε αυτή την εκδήλωση ενάντια στην Edison, όπως και στις δύο προηγούμενες, απουσίαζαν ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Αστακού.

Μία από τις διαφορές του blogger και του δημοσιογράφου είναι ότι ο blogger έχει πολύ καλή μνήμη.

Advertisements