Συνεδρίαση Μαϊμου

Για άλλη μια δημοτική συνεδρίαση- 4η κατά σειρά – το πρώτο θέμα ήταν ο Mαραθιάς. Αυτή τη φορά η επιστολή προς τους δημοτικούς συμβούλους είχε την εξής διατύπωση: «πρόσκληση ενδιαφέροντος για τουριστική ή οικιστική αξιοποίηση». Δεν ανέφερε τίποτα ούτε για εκποίηση, ούτε για εκμίσθωση, ούτε για συνεκμετάλλευση δήμου και ιδιωτών επενδυτών. Όλα αυτά τα ανέφερε ο Δήμαρχος στην εισήγησή του για το θέμα.

Για την ιστορία όχι ψήφισαν ο κύριος Κώστας Λύχνος και ο κύριος Δημήτριος Μπόνης. Όχι στην εκποίηση αλλά ναι στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για εκμίσθωση ή συνεκμετάλλευση ψήφισε ο κύριος Αλέξανδρος Γιώτης.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είπε για άλλη μια φορά στα μέσα της συνεδρίασης ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ της πώλησης του Μαραθιά, αλλά ψήφισε ναι στην πρόσκληση ενδιαφέροντος όπως ο Δήμαρχος τη διατύπωσε.

Για άλλη μια φορά η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από την οξύτητα και την απρεπή φρασεολογία του δημάρχου. Ακούστηκαν φράσεις όπως: «οποίος με συκοφαντήσει στο εξής θα τον στείλω στον εισαγγελέα και θα τον κάνει σαν της μαϊμούς το κώλο», «για να καταλάβεις πρέπει να έχεις λίγο νου» απευθυνόμενος σε δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του, «δεν είμαι κότα» «είμαι σκύλος μαύρος, ντόπερμαν είμαι απευθυνόμενος σε όσους προσπαθούν να του κάμψουν το ηθικό.
Όλοι οι ομιλητές ήταν αναγκασμένοι να φωνάζουν δυνατά γιατί δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη μικροφωνική εγκατάσταση. Δείτε πότε πρωτοκολλήσαμε την αίτηση του εμπορικού συλλόγου για την τοποθέτηση της εγκατάστασης.
Έχουμε επιλεκτική δημοτική αρχή. Ακούει ότι θέλει, βλέπει ότι θέλει, και απαντάει σε όποιον θέλει.

Άκουσε σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο την άποψη και την ανησυχία των δημοτών του Αστακού και τάχθηκε κατά της edison στο Πλατυγιάλι. Τώρα δεν ακούει τον Αστακό ολόκληρο που φωνάζει όχι στην πώληση του Μαραθιά.
Και φυσικά δεν μου απάντησε όταν ως πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου σχολίασα ότι δεν μπορεί να υπάρξει ξαφνικά τουριστική ανάπτυξη με υψηλού επιπέδου τουρίστες όταν ακόμη δεν είναι προσβάσιμες οι υπάρχουσες παράλιες και επεσήμανα ότι δεν χτίζεται ποτέ ένα σπίτι ξεκινώντας από το τζακούζι αλλά από τα θεμέλια.
Και στον Αστακό δεν υπάρχουν τουριστικά θεμέλια.
Για να μη σας κουράζω άλλο, η σημερινή συνεδρίαση είχε πολύ γέλιο. Και δεν είμαι υπερβολικός: με τη φρασεολογία του Δημάρχου μια κύρια δίπλα μου γέλασε με την ψυχή της.

Σχολιάστε