ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

zarkath@otenet.gr

31 σκέψεις σχετικά με το “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 1. Νίκος

  Γεια Χαρά,

  Επειδή το γράψιμο έγινε μέρος της κάθε μέρα σας, σας στέλνω ενα λινκ που βρήκα. Δάσκαλοι και καθηγητές ή αλλοι φίλοι που γνωρίζετε μπορεί να ενδιαφέρονται επίσης για αυτό. Δυστυχώς είναι στα Αγγλικά. Είδα μόνο ένα κομμάτι το Workshop 7. Learning from Professional Writers και το βρήκα καλό.

  Το site είναι:

  http://www.learner.org/resources/series194.html#

  Στην κεντρική σελίδα υπάρχουν πάρα πολλά άλλα μαθήματα αγγλικά, μαθηματικά, ψυχολογία, ισπανικά κλπ.

  http://www.learner.org/resources/browse.html

  Τέλος, για αυτούς που η «δίψα» τους δεν σβήνει εύκολα ας ρίξουν μια ματιά και σε αυτό.

  http://www.free-ed.net/free-ed/FreeEdMain01.asp

  Κάντε κλικ στο select a subject or course και έχει νερό για όλους!!!

  Καλό κουράγιο

  Νίκος

 2. Sas efxaristoume pou epistrepsate pisw.Gia kapoies i enimerwsi eixe diakopei.Sas exw valei se sti selida mou.Mou aresei o Astakos.Eimai foititis sto Mesologgi kai exw erthei polles fores ston topo sas.Sinexiste na mas enimerwnete

  Me ektimisi
  Giorgos Maiakis

 3. RONIN

  Του Θεοφάνη Γιώτη, MSc, PMPR, Ph.D. Cand.,
  Theofanis.Giotis@PMI-GREECE.org

  Δέκα συμμαθητές από το Γυμνάσιο ξαναβρέθηκαν μετά από τριάντα (30) χρόνια και άρχισαν να κάνουν καθημερινή παρέα. Με διαφορετική οικονομική κατάσταση ο καθένας τους, αποφάσισαν να βρίσκονται στο καφενείο/ουζερί «Το Τηνιακό» όπου έπιναν τις μπυρίτσες τους και έκαναν καθημερινό λογαριασμό 100€. Οι δέκα (10) φίλοι μας επίσης συμφώνησαν να πληρώνουν τον λογαριασμό με βάση την οικονομική κατάσταση του καθενός που όλοι θεώρησαν δίκαιο. Έτσι πλήρωναν τον λογαριασμό ως κάτωθι (όπως περίπου πληρώνουμε τους φόρους μας):

  Όνομα Πληρώνει Εργασία Εισόδημα 1
  Αρτέμιος ταμείο ανεργίας 5.000€ 2
  Βασίλειος ταμείο ανεργίας 5.000€ 3
  Γεώργιος ταμείο ανεργίας 5.000€ 4
  Δημήτριος ταμείο ανεργίας 5.000€ 5
  Ευστάθιος 1€ Part time ταμίας 10.000€ 6
  Ζαφείρης 2€ Τεχνικός Η/Υ 15.000€ 7
  Ηρόδοτος 8€ Δημόσιος υπάλληλος 25.000€ 8
  Θεοφάνης 12€ Δικηγόρος 40.000€ 9
  Ιγνάτιος 22€ Γιατρός 70.000€ 10
  Κωνσταντίνος 55€ Επιχειρηματίας 200.000€

  ΣΥΝΟΛΟ 100€

  Οι φίλοι μας, πλήρως ικανοποιημένοι με την συμφωνία, βρισκόταν καθημερινά για τις μπυρίτσες τους. Ο καφετζής, ο Δήμος, που απέκτησε ξαφνικά δέκα (10) νέους πελάτες από το πουθενά, σαν επιχειρηματικό μυαλό που ήταν, και για να μην τους χάσει από πελάτες, τους λέει ένα Σαββατόβραδο: «Επειδή είσαστε οι καλύτεροι πελάτες μου, θα σας κάνω έκπτωση 20€ στον λογαριασμό σας! Έτσι από εδώ και στο εξής θα μου δίνετε 80€ για τις μπύρες σας αντί για 100€!».
  Ξαφνικά οι δέκα (10) φίλοι μας απέκτησαν ένα πρόβλημα να λύσουν: τι ποσό θα πλήρωνε τώρα ο καθένας τους εάν συνέχιζαν να πληρώνουν τον λογαριασμό όπως πληρώνουμε τους φόρους μας; Πως θα μοίραζαν την μείωση των 20€ μεταξύ των; Ο Αρτέμιος (1ος) είπε στους υπόλοιπους ότι λογικό θα ήταν οι τέσσερις πιο φτωχοί να συνεχίσουν να μην πληρώνουν τίποτε, και οι υπόλοιποι έξι να μοιραστούν την έκπτωση ισόποσα μεταξύ των. Δηλαδή ο καθένας από τους έξι να πληρώνει 3,33€ λιγότερα. Εάν γινόταν αυτό, ο Ευστάθιος (5ος), και ο Ζαφείρης (6ος), πίνοντας δωρεάν μπύρες, θα κέρδιζαν και χρήματα καθημερινά! Αυτή η ιδέα απορρίφτηκε πάραυτα από τους υπόλοιπους! Έτσι οι δέκα (10) φίλοι μας ζήτησαν την βοήθεια του Δήμου του καφετζή που τους πρότεινε την παρακάτω λύση:

  Όνομα Πλήρωνε Πληρώνει Διαφορά % μείωσης
  1 Αρτέμιος
  2 Βασίλειος
  3 Γεώργιος
  4 Δημήτριος
  5 Ευστάθιος 1€ 1€ 100%
  6 Ζαφείρης 2€ 1€ 1€ 50%
  7 Ηρόδοτος 8€ 5€ 3€ 38%
  8 Θεοφάνης 12€ 8€ 4€ 33%
  9 Ιγνάτιος 22€ 18€ 4€ 18%
  10 Κωνσταντίνος 55€ 48€ 7€ 13%

  ΣΥΝΟΛΑ 100€ 80€

  Και οι δέκα (10) φίλοι μας είχαν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι. Οι τέσσερις (4) πιο φτωχοί εξακολουθούν να πίνουν τις μπυρίτσες τους δωρεάν. Ο πέμπτος (5ος) της παρέας (Ευστάθιος) δεν πληρώνει πλέον τίποτε. Οι πέντε που θα συνεχίζουν να πληρώνουν τον λογαριασμό, τώρα πληρώνουν λιγότερα. Όμως, όταν βρέθηκαν έξω από το καφενείο, άρχισαν να συγκρίνουν πόσο λιγότερο πλήρωνε ο καθένας και έτσι άρχισαν οι γκρίνιες.

  * «Εγώ κέρδισα μόνο 1€ από την έκπτωση» είπε ο Ευστάθιος (5ος). «Αλλά το Κωνσταντίνος κέρδισε 7€!»
  * «Σωστά» είπε ο Ζαφείρης (6ος). «Και εγώ κέρδισα 1€ αλλά είναι αδικία που ο
  Κωνσταντίνος κέρδισε 700% περισσότερα!»
  * «Αυτό είναι αλήθεια» είπε ο Ηρόδοτος (7ος). «Εγώ κέρδισα 3€ και αυτός 7€. Οι πιο πλούσιοι κερδίζουν τα πιο πολλά!»
  * Ταυτόχρονα σχεδόν οι τέσσερις (4) πρώτοι (Αρτέμιος, Βασίλειος, Γεώργιος και Δημήτριος) ούρλιαζαν: «ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ. Εμείς ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Το σύστημα εκμεταλλεύεται μονίμως τους φτωχούς!»
  Οι εννιά φίλοι, όλοι δυσαρεστημένοι με τον Κωνσταντίνο που κέρδισε τα πιο πολλά, το περικύκλωσαν έξω από το καφενείο, τον έκαναν τουλούμι στο ξύλο και το άφησαν αναίσθητο στο πεζοδρόμιο της Λεωφ. Αλεξάνδρας. Την επόμενη μέρα, την Κυριακή, όπως ήταν αναμενόμενο, ο δαρμένος της παρέας, ο Κωνσταντίνος, δεν εμφανίστηκε στο καφενείο.
  Οι υπόλοιποι εννιά έπιναν χαρούμενοι τις μπυρίτσες τους έχοντας ταυτόχρονα βγάλει και το άχτι τους με τον Κωνσταντίνο! Η χαρά όμως τους κόπηκε απότομα όταν ήλθε η ώρα του λογαριασμού! Τότε ανακάλυψαν ότι τα χρήματα που είχαν όλοι μαζί πάνω τους ήταν
  μόλις 32€… Ούτε τον μισό λογαριασμό δεν μπορούσαν να πληρώσουν γιατί τους έλειπαν τα
  48€ του Κωνσταντίνου. Λοιπόν, φίλοι και συνεργάτες, συγγενείς και συνάδελφοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, συμφοιτητές και δημοσιογράφοι: Έτσι ακριβώς δουλεύει το σύστημα πληρωμής των φόρων. Οι πιο πλούσιοι πληρώνουν τα πιο πολλά. Όταν όμως γίνεται μείωση φόρων, αυτοί που πλήρωναν τους υψηλότερους φόρους κερδίζουν τα πιο πολλά από
  την μείωση! Εάν τους φορολογείς πάρα πολύ και τους επιτίθεσαι επειδή έχουν οικονομική
  ευχέρεια, μπορεί να μην ξαναεμφανιστούν ποτέ στο «καφενείο». Στη πραγματικότητα οι θαμώνες του καφενείου μπορεί να αρχίσουν να πίνουν μπύρες σε άλλα «καφενεία», εκτός της χώρας πιθανόν, όπου η ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο φιλική και πιθανώς οι μπύρες να κοστίζουν λιγότερο!!!

  Για όσους κατάλαβαν, δεν απαιτείται εξήγηση!

  Για όσους ΔΕΝ κατάλαβαν, ΔΕΝ υπάρχει εξήγηση!

 4. Πάνος Κάλλης

  Γεια σου Θανάση,
  Συγχαρητήρια για την δουλειά σου.Πολυ καλό και ενημερωτικό το site.
  Φιλικούς χαιρετισμούς

  Πάνος

 5. GRETA

  ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ Η ΚΟΡΗ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ!ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΜΟΙΑΣΕΙ…….ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ Υ.Γ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΦΟΡΟΥ …..

 6. Astakos.wordpress

  προς greta: ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, για το βιβλίο θα απαντήσω ως επαγγελματίας βιβλιοπώλης »ΈΡΧΕΤΑΙ προσεχώς»

 7. milordos

  ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ!!!!!!

  “…Για το σύνολο των 34 χιλιομέτρων, διατέθηκαν από το 2005 περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του Ταμείου Συνοχής”.

  200 εκατομμύρια ευρώ λοιπόν δαπανήθηκαν από τις πιστώσεις του Ταμείου Συνοχής για την ολοκλήρωση και παράδοση των 35 χλμ της παράκαμψης Αγρινίου στην κυκλοφορία. Δηλαδή 5,71 εκατομμύρια ευρώ/χλμ. Έγινε και παραμονές των ευρωεκλογών η τελετή παράδοσης – μία ανάλογη έγινε ΚΑΙ σε κομμάτι της Εγνατίας Οδού από τον πρωθυπουργό – για να μπορέσουν, μάλλον, οι ταξιδιώτες – ψηφοφόροι της 7ης Ιουνίου να πάνε 11 λεπτά νωρίτερα στους τόπους καταγωγής τους.
  Αυτό που μένει να μου εξηγήσει κάποιος, και παρακαλώ πολύ να γίνει το δυνατόν συντομότερο, είναι από που προκύπτει και που ακριβώς προβλέπεται ότι, για έργο που κατασκεύασε το Ελληνικό Δημόσιο με χρήματα των Δημόσιων επενδύσεων από το 2005 μέχρι το 2009, μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρεία, η ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ θα μου επιβάλλει και θα με υποχρεώσει να καταβάλλω διόδια το 2013; ποια και πόσα χρήματά της ξόδεψε η εν λόγω εταιρεία για το συγκεκριμένο έργο που εγώ, ο διερχόμενος-χρήστης οδηγός θα κληθώ να της καταβάλλω για να αποσβέσει ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ που δεν κατέβαλλε ΠΟΤΕ!!!
  Είναι γνωστό σε όλους όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ υποχρεώθηκε, για να μην πω ότι εξαναγκάστηκε, να πράξει αυτό που μέχρι τώρα δεν έχει πράξει η εταιρεία ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ ως παραχωρησιούχος-κατασκευάστρια εταιρεία της Ιόνιας Οδού. Έντονη και διάχυτη είναι η δυσαρέσκεια και ο προβληματισμός στους διαδρόμους και τα πολιτικά γραφεία του ΥΠΕΧΩΔΕ για την ασυνέπεια και τις καθυστερήσεις στην έναρξη και την πορεία των έργων της Ιόνιας Οδού και του Ε-65. (και τα δύο έργα έχει αναλάβει η ίδια Κ/Ξ εταιρειών). Σημειωτέον ότι, από τον Ιανουάριο του 2008 η ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ εισπράττει προκαταβολικά αυξημένα διόδια κατά 40% σε Αφίδνες , Σχηματάρι, Τραγάνα για να κατασκευάσει την Ιόνια Οδό. Αυτά τα χρήματα που πηγαίνουν άραγε, και γιατί έπρεπε το ΥΠΕΧΩΔΕ ν’ αναλάβει υποχρεώσεις μιας ιδιωτικής εταιρείας δαπανώντας χρήματα του Ταμείου Συνοχής και των Δημοσίων Επενδύσεων στερώντας τα, πιθανόν, από κάποια άλλα έργα, σε κάποια άλλη περιοχή της χώρας μας οργανόνωντας μάλιστα και μια παλαιοκομματικού τύπου – Μαυρογιαλούρια φιέστα για να εξαγγείλει και να επιβεβαιώσει επί της ουσίας την ανυπαρξία και την ασυνέπεια της ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ;
  Μη θεωρήσει κανείς ότι είμαι εναντίον του έργου και της κατασκευής της Ιόνιας Οδού επειδή γράφω αυτό το σχόλιο. Ίσα-ίσα. Είμαι υπέρ και το επικροτώ. Με μία διαφορά όμως. Ζητώντας πλήρη έλεγχο και διαφάνεια για τα εκατομμύρια των ευρώ που μέχρι σήμερα έχει εισπράξει προκαταβολικά η ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ από τους Έλληνες οδηγούς χωρίς να έχει κατασκευάσει ούτε γεφύρι, καθώς και πλήρη διαφάνεια για την τεχνική επάρκεια ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΉΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΏΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ της ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ απέναντι στην συντεταγμένη Ελληνική πολιτεία.
  Γνώμη μου είναι, ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ πρόσφερε σωσίβιο, σανίδα σωτηρίας, στην ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ επ’ αφορμή και των ευρωεκλογών, όχι ανευ οφέλους, αφού και το ίδιο άδραξε την ευκαιρία να παρουσιάσει δήθεν έργο, προσπαθώντας να προσελκύσει ψηφοφόρους, και ιδίως τους δυσαρεστημένους της κυβερνώσας παράταξης. Αυτή την φορά μπορεί και να τα κατάφερε λόγω ευρωεκλογών. Θα είναι όμως κάθε μέρα ευρωεκλογές; Αλλά θα μου πείτε στην Ελλάδα ζούμε. Σε λίγο καιρό θα είναι, κατα πως όλα δείχνουν, εθνικές εκλογές κι έτσι… πάλι θα την γλυτώσει η ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ. Ας είναι καλά τα κορόιδα που διπλο – πληρώνουν για την ανύπαρκτη κατασκευή και θα συνεχίσουν να ακριβοπληρώνουν για την συντήρηση χωρίς ν’αντιδρούν. Κι έτσι, οι τσέπες των Ελλήνων θα συνεχίσουν να αδειάζουν για να συνεχίσουν γεμίζουν τα ήδη γεμάτα ταμεία της ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ.

 8. ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΚΑ ΓΚΑΤΣΗ

  Προχθές πήγα για μπάνιο στην παραλία του Αι Γιώργη και δεν ειχα που να κάτσω απ’ τα πολλά σκουπίδια.Είπα να μαζέψω μερικά αλλά δεν είχε ούτε κάδο για να τα πετάξω!!!!!Τι κατάσταση είναι αυτή ο «Δήμος» θα κάνει επιτέλους κάτι?Κάθε χρόνο η ίδια κατάσταση.Και μετά σου λένε για τουρισμό στον Αστακό.

 9. summer2009

  ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ-ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!
  Οι παραλιες γεματες πλαστικά,σακουλες,babylino,γοπες και καθε λογης αλλα απορριματα. Ντροπη τους και ντροπη μας που το ανεχομαστε!
  ο Δημος Αστακου δεν μπορει να ασχοληθει με τις πλαζ;εναν καδο δεν μπορει να τοποθετησει στις παραλιες;μια πρωτοβουλια καθαρισμου της «χωματερης» των παραλιων δεν μπορει να οργανωσει;με τις αρχες αστυνομευσης αδυνατει να συνεργαστει;; ο τοπος ειναι εντελως παραμελημενος και η δημοτικη αρχη ανυπαρκτη.Εμπιστευτειτε τους για να χαλασουν κανενα δρομο,σ’αυτο ειναι ικανοτατοι!

 10. koukoumas

  ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

  Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.
  Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.

  Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς.

  Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.

  Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.
  Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα.

  Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.

  Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.

  Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, μια πανδημία!!!
  Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.
  Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.

  Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως.

  Μισό εκατομμύριο έναντι 25.

  Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών;
  Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί.

  Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.

  Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.

  Με την γρίπη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.

  Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.

  Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων. Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γι’ αυτό.

  Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo.

  Μόνο για τη γρίπη των χοίρων.

  Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;

  Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche.
  ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.

  – Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú;

  – Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.

  – 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες;

  – Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.

  – Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.

  Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.
  Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της αριστερής πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

  Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.

  Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.

  Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

 11. koukoumas

  Τα οφέλη της coca -cola

  Tα πρώτα 10 λεπτά:
  10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.
  20 λεπτά: Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης.. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).
  40 λεπτά:
  Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.
  45 λεπτά:
  Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.
  60 λεπτά:
  Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου.
  70 λεπτά: Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι (σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε). Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που διαφορετικά θα πήγαινε στα κόκκαλά σας, καθώς επίσης το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό…
  80 λεπτά:
  Δεδομένου ότι η αναστάτωση μέσα σας πεθαίνει, θ’ αρχίσετε να έχετε στέρηση ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke , μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει ισχυρά κόκκαλα και δόντια.

  Πως η Κόκα Κόλα και η Pepsi μας ‘ΒΟΗΘΟΥΝ’

  Μπορεις να καθαρίσεις μια τουλέτα:
  Καταβρέξτε με ένα κουτάκι Coca-Cola την λεκάνη της τουλέτας. 1 ώρα μετά θα λάμπει από καθαριότητα. Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κιλήδες από τις πορσελάνες.

  Μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτηρα του αυτοκινήτου σας:
  Τρίψτε τον προφυλακτήρα με ένα τσαλακωμενο αλουμινοχαρτο, βουτηγμένο στην Coca-Cola.

  Καθαριστε τους πόλους της μπαταρια του αυτοκινητου από την διάβρωση:
  Ρίξτε ένα κουτάκι Coca-Cola πάνω στους πόλους της μπαταρίας για να εξαφανίσετε την διάβρωση…..

  Η σκουριά φεύγει με την πρωτη:
  Απλώστε ένα πανί βουτηγμένο στην Coca-Cola στη σκουριά για λίγο χρονικό διάστημα.

  Μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσσο από τα ρούχα:
  Ρίξτε ένα κουτάκι Coke πάνω στον λεκε από γράσσο, μαζί με απορρυπαντικό, και τρίψτε το κυκλικά. Η Coca-Cola/Pepsi θα βoηθήσει να εξαφανιστεί ο λεκές.

  Μπορεί επίσης να εξαφανίσει την θολούρα από το παρμπρίζ σας!

  Αυτό το κατασκεύασμα το πίνουμε!
  Φυσικά το χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε και τους λεκέδες μας.

  Και πληρώνουμε γι’ αυτό!
  Σωστά?

  Πληροφοριακά:
  Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή να διαλύσει δόντια και κόκαλα! Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου! στην ηλικία των 30. Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.

  Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.
  Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο?

  Το αντίκτυπο? !
  Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 370 για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό.. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ’ όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων αρρωστιών.

  Μερικά παραδείγματα:
  Πριν μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο Delhi «Ποιος θα πι! εί την περισσότερη Coke?’ Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση «μελανικής διοξύνης» στο αίμα του και μη επαρκής οξυγονόσεως. Από τότε, ο πρύτανης απαγόρεψε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστημίου.
  Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι Pepsi όπου μετά από 10 ημέρες αυτό διαλύθηκε! Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα μόνο ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από τον θάνατο μας.
  Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερα σας και στο εσωτερικό του στομάχου σας που καταλήγει!

  Θερμή παράκληση προς όλους:

  Στείλτε αυτό το μήνυμα σε όλους τους φίλους σας έτσι ώστε να αυξήσουμε την ενημέρωση για το ! τι είναι τελικά τα αναψυκτικά!!

  koukoumas

 12. ΝΕΟΣ...!!!

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΑΝΑΣΗ ΕΧΕΙΣ ΑΡΓΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ.ΓΡΑΨΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ…..

 13. koukoumas

  Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2009
  OTE: προσοχή κίνδυνος απάτης.
  ΠΡΟΣΟΧΗ….ΑΠΑΤΗ….ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΙΘΜΟ

  ΠΡΟΣΟΧΗ

  απο : O.T.E
  ΔΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ
  ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ , ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΙΛΙΝΗΣ
  ΤΗΛ. 210-6117476 210-6117476 , EMAIL : cfilinis @ote.gr

  Αν σας τηλεφωνήσουν στο κινητό σας από κάποιον που θα σας πει ότι είναι τεχνικός εταιρείας, και κάνουν έλεγχο στο τηλέφωνό σας και θα πρέπει να πατήσετε #90 ή 09# ή οποιοδήποτε άλλο αριθμό, ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΙΘΜΟ. Πρόκειται για κάποια εταιρεία-απάτη που χρησιμοποιεί κάποια συσκευή, η οποία μόλις επιλέξετε τους παραπάνω αιρθμούς, μπορεί να μπει στην κάρτα SIM και να παίρνουν τηλέφωνα με δική σας χρέωση.

  Προωθήστε το μήνυμα σε όσους περισσότερους μπορείτε

 14. koukoumas

  ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

  Όταν ο Θεός δημιούργησε τα έθνη, έδωσε στο κάθε έθνος από δύο αρετές.
  Έτσι, έκανε τους Αμερικάνους τακτικούς και νομοταγείς, τους Γερμανούς αποφασιστικούς και μελετηρούς, τους Ιάπωνες εργατικούς κι υπομονετικούς.
  Για τους Έλληνες είπε: θα είναι έξυπνοι, τίμιοι και θα δουλεύουν στο δημόσιο.
  Όταν τελείωσε τη δημιουργία του Κόσμου τον πλησίασε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και του είπε: Κύριε, έδωσες σε όλα τα έθνη από δύο αρετές αλλά στους Έλληνες έδωσες τρεις. Αυτό θα τους κάνει πολύ ισχυρούς και θα διαταράξει τις ισορροπίες πάνω στη γη.

  Έχεις δίκιο Γαβριήλ, είπε ο Κύριος. Στάθηκα απρόσεχτος κι αυτή μου η απροσεξία θα κάνει τους Έλληνες να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο. Κάτι πρέπει να κάνω αλλά δεν μπορώ να ανακαλέσω τις αρετές που τους έδωσα. Το βρήκα. Θα παραμείνουν και οι τρεις αρετές αλλά κάθε Έλληνας θα μπορεί να κάνει χρήση μόνο των δύο. Κι έτσι κι έγινε.

  Αν ένας Έλληνας είναι τίμιος και δουλεύει στο δημόσιο δεν είναι έξυπνος,

  αν είναι έξυπνος και δουλεύει στο δημόσιο δεν είναι τίμιος,

  κι αν είναι έξυπνος και τίμιος δεν δουλεύει στο δημόσιο

  ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
  ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

 15. ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ ΜΙΛΟΡΔΟΣ

  Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2009
  «Απλήρωτοι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ του Αγρινίου»

  «ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.SUPER MARKET ΠΡΙΤΣΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΕΤΡΑΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ 3-5 ΜΗΝΕΣ.ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΕΞΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ…ΟΠΟΤΕ
  ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΕΝΑ «ONOMA» ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ,ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΥΚΟΛΑ.ΔΥΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ…ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ,ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ «ΠΡΙΤΣΟΥΛΗΣ»,ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠ! ΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ,ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ…..Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ;»ΤΙ ΕΙΠΕΣ;ΚΑΛΩΣ,ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.» ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ….ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΗΣ…ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΕΙ ΑΜΕΣΩΣ(ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΓΕΛΑΣΩ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟΝ ΠΗΡΕ Η ΑΚΟΜΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ.
  ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ;
  ΖΗΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΑΘΗΝΑΊΚΕΣ) ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ…!!!
  ΚΑΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ «ΟΝΟΜΑ»……»

  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

  Share on Facebook
  Αναρτήθηκε από troktiko στις 7:36 πμ

 16. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΘ. ΜΟΥΖΑΚΗΣ

  Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009
  Χειρόφρενο στις λιμουζίνες

  Φρένο στις πολυτελείς κρατικές λιμουζίνες βάζει το υπουργείο εσωτερικών με το σχέδιο που επανακαθορίζει τον κυβισμό των υπηρεσιακών αυτοκινήτων, και των προσώπων που δικαιούνται αποκλειστικής χρήσης υπηρεσιακού αυτοκινήτου, ενώ περιορίζει και την κατανάλωση καυσίμων.

  Με το νέο σχέδιο θα πρέπει να γίνει περιορισμός…

  στα κρατικά αυτοκίνητα και στα κυβικά τους, αφού υπηρεσιακά αυτοκίνητα μέχρι 1600 cc μπορούν να έχουν ο πρόεδρος της κυβέρνησης, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι αρχηγοί των κομμάτων, οι υπουργοί, ο πρόεδρος του συμβουλίου της Επικρατείας οι πρόεδροι των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών κλπ. Υπηρεσιακά αυτοκίνητα μέχρι 1.400 cc μπορούν να διαθέτουν η προεδρία της Δημοκρατίας, οι λοιποί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι γ.γ. περιφερειών και υπουργείων, οι μητροπολίτες, οι νομάρχες, οι δήμαρχοι, οι πρυτάνεις κλπ.
  Πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά τους δημάρχους, υπηρεσιακό αυτοκίνητο θα επιτρέπεται να έχουν μόνο οι δήμαρχοι για δήμους άνω των 10.000 κατοίκων. Βάσει αυτού 24 δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας δεν θα έχουν κρατικό αυτοκίνητο και μόνο οι δήμαρχοι Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Αμφιλοχίας και Οινιάδων θα μπορούν να κυκλοφορούν με το δημαρχιακό αυτοκίνητο. Όμως από τους Αιτωλοακαρνάνες δημάρχους που δεν θα δικαιούνται υπηρεσιακό αυτοκίνητο, υπάρχουν και κάποιοι που δεν θα στενοχωρηθούν και πολύ, γιατί ούτως ή άλλως και σήμερα χρησιμοποιούν το προσωπικό τους αυτοκίνητο. Δυο από αυτούς που αυτή τη στιγμή μας έρχονται στο νου είναι οι δήμαρχοι Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης, και Αστακού Παναγιώτης Στάϊκος.

  http://www.aixmi-news.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1361&Itemid=43
  Share on Facebook
  Αναρτήθηκε από troktiko στις 12:46 μμ

 17. koukoumas

  ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !
  Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ
  ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟN ΠΕΡΑΙΤΈΡΩ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ
  ΑΦΟΥ ΠΗΡΑΝ, ΠΗΡΑΝ (ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ) ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ!
  ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ; ΦΑΝΕΡΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
  Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ …)
  Τα μέτρα που αποφάσισε και άρχισε ήδη να εφαρμόζει η κυβέρνηση για τη σταδιακή κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος (10% μείωση των επιδομάτων, τακτική φορολόγηση των αυτοτελώς φορολογούμενων, μείωση του φοροαπαλασσόμενου στις 6000 ευρώ, νέος φόρος στα καύσιμα, πάγωμα για τους άνω των 2000 ευρώ ακαθάριστα – εδώ κατέβηκε το όριο, αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων ηλικίας) υπολογίζεται ότι θα προσκομίσουν στα δημόσια ταμεία 10 δις ευρώ για την τρέχουσα χρονιά.
  Ας θυμηθούμε κατ’ αρχήν τα 28 δις που δόθηκαν σε μια νύχτα για την επανάκαμψη των δύσμοιρων τραπεζών.
  Ας δούμε επίσης πόσο δύσμοιρες ήταν πραγματικά οι τράπεζες:
  · Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αύξησε κατά 197,24% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 15%.
  · Η ALPHA BANK αύξησε κατά 45,48% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 29,7%
  · Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ αύξησε κατά 460,6% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 284,97%
  · Η EUROBANK αύξησε κατά 114,5% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 40,57%
  Οι διαπιστώσεις αυτές προέρχονται από τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
  Ας δούμε όμως και μερικά άλλα νούμερα.
  · 650 εκατομμύρια ευρώ προβλέπουν να υφαρπάξουν από τους μισθωτούς με τη μείωση κατά 10% των επιδομάτων.
  · 600 εκατομμύρια ευρώ προβλέπονται στον προϋπολογισμό για επιχορήγηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων ( ας θυμηθούμε λίγο πριν, 2 εκατ. είχε πάρει η «Γλαυκώπις Αθηνά» από το Ζαχόπουλο για κοπή πίτας και χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ)
  · 6.500 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου για τις μετακινήσεις πολιτικών στο εσωτερικό, με ιδιωτικά αεροπλάνα.
  · 0 ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
  · 45 εκατομμύρια ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός ως έσοδο από τις πράσινες κάρτες των μεταναστών.
  · 16 εκατομμύρια από τη φορολόγηση των εφοπλιστών(δώστε τους και δάνεια άτοκα μπας και πληρώσουν αυτά …τα υπέρογκα -δυσβάσταχτα ποσά)
  · 8.767.147,03 εισέπραξε ο σωτήρας κ. Προβόπουλος τα τρία τελευταία χρόνια με νόμιμο τρόπο(ε σιγά ούτε 3 εκατομύρια τον χρόνο..)
  · 5,5 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο στην εταιρία Σημαιοφορίδη – Πρινιωτάκη έσβησαν το 2008 με πολιτική παρέμβαση στη ΦΑΕ Αθηνών.
  · Σε 14000 ευρώ, μόνο, το μήνα θα περιοριστεί η αμοιβή του κ. Τάσου Γιαννίτση (του γνωστού εγκέφαλού της ασφαλιστικής αποδόμησης) από την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια, μετά την εθελοντική μείωση του μισθού του, για το καλό της πατρίδας(αυτό αν δεν είναι φιλοπατρία τότε τι είναι ;).
  · Λίγο λιγότερα από 300.000 ευρώ το χρόνο θα εισπράττει ο νέος μάνατζερ της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. «Δε δέχτηκα αυτή τη θέση για τα χρήματα» δήλωσε συγκινημένος, μετά την ανάθεση από την περιβαλλοντικιά υπουργό, κυρία Μπιρμπίλη (να βγάλουμε δίσκο να βοηθήσουμε την κ. υπουργό στις δύσκολες αυτές ώρες ή ας μου πάρει τους μισθούς μου τα επόμενα 15 χρόνια ΓΙΑ να βοηθήσω την πατρίδα να μπορέσει να πληρώσει τον ένα χρόνο στον κ. Ζερβό, αλήθεια θα πληρώνει το ρεύμα του ο κ. Ζερβός ή θα του πέφτει βαρύ αναλογικά με τα…ψίχουλα που θα του δίνει η ΔΕΗ ;αν αληθεύουν τα νούμερα που κυκλοφορούν στον τύπο τότε δεν έχω να πω κάτι άλλο)
  · 25.000 ευρώ το μήνα ήταν ο μισθός του κυρίου Παναγόπουλου, αφεντικού της ΕΡΤ. Από τον υπουργό επικοινωνιών κύριο Γερουλάνο ανακοινώθηκε η δραματική μείωση του μισθού του νέου ΕΡΤιάρχη, σε μόλις 6.500 ευρώ.
  Αλήθεια αυτοί οι δημοσιογράφοι (Λυριτσής- Οικονόμου) έπαιρναν 350.00 τον χρόνο έκαστος για 5νθήμερη εργασία 4 ωρών ανά ημέρα ;καλά έκαναν τότε και έφυγαν αφού τους καλοέμαθαν μπορούν τώρα να ζήσουν με λιγότερα;
  · 580.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 48.333 ευρώ το μήνα είναι η αμοιβή του κυρίου Παναγή Βουρλούμη, διευθυντή του ΟΤΕ.
  · Στις 7000 ευρώ μηνιαίως ανέρχεται η αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΘΑΠ (Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) Νικόλαου Παπαδάκη. Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κύριος Παπαγεωργόπουλος έχει ταχθεί υπέρ της ιδιωτικοποίησής της για το καλό του καταναλωτή και της πατρίδας, λέμε εμείς ευρύτερα.
  · Σε μόλις 5400 ευρώ ανέρχεται ο μισθός του κάθε ευρωβουλευτή μας ( όσο και του κάθε βουλευτή μας στο ελληνικό κοινοβούλιο). Ευτυχώς όμως τριπλασιάζεται, αφού στο ποσό του «βασικού μισθού» προστίθεται και ημερήσια αποζημίωση (300 ευρώ) για κάθε συνεδρίαση. Ευτυχώς επίσης δικαιούνται άλλα 14.000 ευρώ το μήνα για αμοιβές συνεργατών του γραφείου τους. Άγνωστη είναι η αμοιβή τους για τη συμμετοχή σε διάφορες επιτροπές.
  · Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το ποσό των δισεκατομμυρίων ευρώ από το σκάνδαλο Βατοπεδίου, από το σκάνδαλο της SIEMENS κλπ κλπ κλπ. Το μόνο που γνωρίζουμε, σε σχέση με το θέμα, είναι ότι οι επιπλέον αμοιβές των πολιτικών προσώπων που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή (!!!) για το Βατοπέδι ανέρχονται σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ.
  Αν ζαλιστήκατε από τα νούμερα και έχετε τάση για εμετό, ελεύθερα.
  Μιας όμως και μιλάμε για αριθμούς, ας αναλογιστούμε ποιοι είναι πραγματικά τα ΝΟΥΜΕΡΑ.
  Όλα τα στοιχεία προέρχονται από δημοσιεύματα των εφημερίδων και δεν διαψεύστηκαν.
  Τέλος θα ΄κλείσω λέγοντας τούτο:
  δεν τα βάζω με κανέναν εργαζόμενο για τις υψηλές αμοιβές του (εξάλλου άλλοι τον πλήρωναν).
  ΤΑ ΒΑΖΩ όμως με αυτούς που τόσο γεναιόδωρα σκόρπιζαν τα λεφτά του λαού στους υμετέρους χωρίς να κάνουν τον κόπο να σκεφτούν την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ που θα προκαλούσαν .
  Τα βαζω με αυτούς που όταν είδαν ότι έρχεται η εξάρτηση της χώρας δεν άλλαξαν την νότα της αλλά συνέχισαν τα ίδια…
  Τα βάζω με αυτούς που ψαλίδισαν τα οράματα των νέων
  Τα βάζω με αυτούς που έσπειραν και σπέρνουν καθημερινά την τρομοκρατία στα σπίτια μας
  Το έγκλημά τους : έσχατη προδοσία !!!

 18. koukoumas

  …..αιντε και καλη τυχη μαγκες.

  ΤΟ ζητούμενο για την πατρίδα δεν είναι οι κοινωνικές αντιδράσεις, όταν τα μέτρα θα «κλειδώσουν», αλλά κατά πόσο θα αποδώσουν. ΠΟΛΥ φοβάμαι ότι σε κανένα εξάμηνο, τόσο οι εταίροι μας όσο και η κυβέρνηση, θα αντιληφθούν ότι δεν γίνεται τίποτα, γιατί ουσιαστικά έχει (εδώ και χρόνια) καταρρεύσει ο κρατικός μηχανισμός.ΜΕ δύο κουβέντες, δεν υπάρχει κράτος για να διαχειριστεί μια, τόσο πολύπλοκη και απαιτητική σε πρωτοβουλίες και κοινωνική συναίνεση, οικονομική κρίση.ΤΟ πρόβλημα, δηλαδή, υπερβαίνει (κατά πολύ) τις αντικειμενικές δυνατότατές μας. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε ότι άλλο δρόμο πρέπει να πάρουμε είναι καλύτερα για όλους.ΣΤΟ λάκκο που βρισκόμαστε δεν πέσαμε ξαφνικά γιατί παραπατήσαμε, κατεβαίναμε σταθερά (και με βήμα ταχύ) για περισσότερα από 30 χρόνια. ΚΑΙ εμείς το ξέραμε και οι Ευρωπαίοι το έβλεπαν, αλλά κανείς δεν μιλούσε, γιατί όλοι βολεύονταν. ΜΕΡΟΣ των επιχορηγήσεων και των δανείων που μάς έδιναν, μάς τα έπαιρναν αμέσως πίσω με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τα βιομηχανικά είδη πολυτελείας που μάς πουλούσαν, στα οποία είχαμε αδυναμία.ΣΥΓΚΡΗΤΙΚΑ με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα του κόσμου σε αγορά πολυτελών γερμανικών αυτοκινήτων. Δεν προλάβαινε η Porsche να βγάζει Cayenne (το 4Χ4 που στοιχίζει 150.000!) για την ελληνική αγορά. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν κυκλοφορούν τόσα πολλά Cayenne!ΟΥΡΕΣ έκαναν οι Έλληνες νεόπλουτοι έξω από τα μεγάλα καταστήματα του Παρισιού και του Λονδίνου, αγοράζοντας τις καλύτερες «δημιουργίες» των διάσημων Ευρωπαίων σχεδιαστών «μόδας». Μετά τους Άραβες Εμίρηδες, οι Έλληνες για δυο δεκαετίες (1980 και 1990) ήταν οι καλύτεροι πελάτες. ΟΙ εταίροι μας δεν κατέβηκαν από άλλο πλανήτη. Τα έβλεπαν όλα αυτά. Ζεστό χρήμα έμπαινε στις τσέπης τους. Και ο πιο ανίδεος στα οικονομικά θα πρέπει να καταλάβαινε ότι πρόκειται για μαύρο (και φοροκλεμμένο χρήμα). Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν ζητούσε εξηγήσεις για τις επιχορηγήσεις. Σιωπούσαν γιατί οικονομούσαν.ΤΩΡΑ, όμως, που οι αγορές έχουν επινοήσει καινούργια κόλπα (και. προϊόντα!) και τα πράγματα αρχίζουν να σφίγγουν για τους εταίρους, επιλέχθηκε το «κακό πρόβατο» της Ευρώπης να παίξει και τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου και του πειραματόζωου (για να σφυγμομετρήσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις προκειμένου να εφαρμοστεί και αλλού η ίδια συνταγή).ΕΤΣΙ, βλέποντάς μας στο βάθος του λάκκου, αντί να μάς βοηθήσουν να βγούμε, μάς δίνουν εντολή να σκάβουμε ακόμα πιο πολύ, αν θέλουμε μια μέρα να βγούμε. Και εμείς, σκάβοντας κάτω από την επιτήρησή τους, μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά μέσα. ΜΙΛΑΜΕ ότι το χρέος της χώρας ανέρχεται σε περισσότερο από μισό τρισεκατομμύριο δολάρια! Μόνο τους τόκους να πληρώνουμε, χρειαζόμαστε μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια το χρόνο! ΑΝ κοντά σε όλα αυτά προσθέσετε το ότι κάθε χρόνο θα πρέπει να δανειζόμαστε (όπως άλλωστε και οι περισσότερες χώρες του κόσμου) μερικές δεκάδες δις, για να τα βγάζουμε πέρα, εύκολα μπορείτε να αντιληφθείτε τη δεινή θέση της χώρας και το βάθος του λάκκου μ’ εμάς να συνεχίζουμε να σκάβουμε για να βγούμε. έξω!ΑΣ μετριάσουμε, όμως, τα μεγέθη για να καταλάβουμε το πραγματικό διακύβευμα της χρεοκοπημένης αυτής ιστορίας. Είναι σαν να έχεις ένα μαγαζί, που ως ακίνητο, μαζί με το εμπόρευμα και τον τζίρο, κάνει μισό εκατομμύριο και να χρωστάς στην τράπεζα πέντε εκατομμύρια!ΤΑ χρήματα που βγάζει το μαγαζί δεν σε φτάνουν ούτε για να ζήσεις. Πόσο μάλλον να πληρώνεις τους τόκους του δανείου στην τράπεζα και να δανείζεσαι επιπλέον για να αγοράζεις εμπόρευμα για το μαγαζί. Η τράπεζα, επειδή η δουλειά της είναι να «νοικιάζει» λεφτά, δεν σε διώχνει από πελάτη, αλλά σού λέει ότι επειδή η «κατάστασή σου» είναι δύσκολη και το μαγαζί σου από τα χειρότερα στην πιάτσα, θα σού δανείζω όχι με $4%, που δανείζω τους άλλους, αλλά με 8%, γιατί η επιχείρησή σου είναι επισφαλής και κινδυνεύουν τα λεφτά μου. Άσε που είσαι και μικροαπατεώνας και συνεχώς μάς δουλεύεις για να παίρνεις μεγαλύτερα δάνεια.ΕΣΥ από την πλευρά σου, ξέρες ότι το μαγαζί είναι ερείπιο και μπάζει από παντού νερό όταν βρέχει, ότι οι υπάλληλοι όχι μόνο δεν αποδίδουν, αλλά σε κλέβουν και από πάνω, ότι το στοκ που έχεις είναι απαρχαιωμένο, το λογιστήριο δεν δουλεύει και οι εισπράξεις δεν φτάνουν για τα στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα και σκέπτεσαι τι μπορείς να κάνεις.ΠΡΟΣΘΕΣΗ μόνο να ξέρες, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς είναι να δηλώσεις πτώχευση και να το αφήσεις να το κατασχέσει η τράπεζα. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να γλυτώσεις μόνο από τον εφιάλτη του δανείου και των τόκων.ΕΛΑ, όμως, που εκτός από επιχειρηματίας, ζεις και για ένα «όνομα» και έχεις αισθήματα, γνωριμίες, παρελθόν και άλλες υποχρεώσεις. Άσε που επειδή το μαγαζί είναι προγονική κληρονομιά, θέλεις για συναισθηματικούς λόγους να το κρατήσεις ανοιχτό, πάση θυσία. ΕΤΣΙ και δηλώσεις πτώχευση, μέχρι να δεις τι θα κάνεις, θα αποτραβηχτείς και εντελώς από την πιάτσα που εκτός από οικονομικές παίρνονται και άλλες αποφάσεις που σε αφορούν. Τα σκέφτεσαι όλα αυτά και δεν ξέρες την να κάνεις.ΣΤΗΝ προκείμενη περίπτωση και επειδή βρίσκεσαι στο βάθος του λάκκου, δεν ισχύει ούτε «το μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Τα πράγματα είναι ακόμα πιο χειρότερα. Πρόκειται για αιώνια καταδίκη σε καταναγκαστικά έργα!ΜΠΡΟΣ σε μια τέτοια πρωτοφανή συγκυρία, είσαι υποχρεωμένος να τα παίξεις όλα για όλα. Αν ήμουν στη θέση του Γιωργάκη, αντί των ισόβιων καταναγκαστικών έργων (για να είμαι συνεπής στις δώσεις του δανείου) θα επέλεγα τον δρόμο της χρεοκοπίας. Θα το έκλεινα το μαγαζί!.ΞΕΡΩ ότι το «κανόνι» θα επιβάρυνε την αξιοπιστία και το όνομά μου στην πιάτσα. Επειδή, όμως, γνωρίζω, ότι λέγονται πολύ χειρότερα τώρα πίσω από την πλάτη μου, δεν θα λάμβανα υπόψη μου την «αξιοπιστία» μου. Το πρώτο μέλημά μου θα ήταν να πάψω να σκάβω και να βγω από τον λάκκο.ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ, μια τέτοια επιλογή να οδηγούσε το βιοτικό επίπεδο του λαού πίσω στη δεκαετία του 1960. Τότε που ακόμα ζούσαμε χωρίς επιχορηγήσεις, Μερσεντές, σκάφη, βίλες, εξοχικά και διακοπές. Η μόνη επιλογή, όμως, που εμπεριέχει ψήγματα ελπίδας. Η μόνη ελπίδα για μια καινούργια (αιματηρή) αρχή. Για ένα νέο ξεκίνημα. Για μια άλλη Ελλάδα. Για τη δημιουργία ενός λειτουργικού και αξιόπιστου κράτους, όχι για τους εταίρους (και τις αγορές τους) αλλά για εμάς τους ίδιους.ΚΑΤΙ τέτοιο, βέβαια, τη δεδομένη στιγμή, που όλοι επιδιώκουν να περνά η λύση μέσα από τους κόλπους της Ευρώπης, των αγορών και διεθνών κανονισμών, θα ήταν μια πραγματικά επαναστατική πράξη τις οποίας τις συνέπειες και ευθύνες πρέπει να αναλάβουμε, πέρα για πέρα οι ίδιοι.ΓΙ’ αυτό κανείς δεν ομιλεί προς την κατεύθυνση αυτή. Ούτε η αριστερά. Προτιμούν όλοι τα καταναγκαστικά έργα (υπό ευρωπαϊκή επίβλεψη), παρά να βρεθούν αντιμέτωποι με το. άγνωστο. ΑΝ οι εταίροι μας και οι αγορές είχαν πειστεί, ότι είμαστε αποφασισμένοι να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο και να ρίξουμε «κανόνι», βάζω στοίχημα ότι θα μάς έδιναν όχι άτοκα δάνεια, αλλά βοήθεια για να παραμείνουμε στην Ένωση και να συνεχίσουμε να χορεύουμε (σαν αρκούδες) στον ρυθμό που θα μας έπαιζαν οι αγορές. ΜΙΑ πτώχευση της Ελλάδας δεν χαλούσε μόνο την «αρμονική» συνύπαρξη της Ευρώπης που σχεδιάστηκε να υπηρετεί τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών, αλλά θα έθετε σε δοκιμασία το ήδη «εξαντλημένο» διεθνές οικονομικό σύστημα. ΣΤΗ θέση της Ελλάδας βρίσκονται και δεκάδες άλλες χώρες. Αν το παράδειγμά της το ακολουθούσαν και οι υπόλοιπες χώρες που είναι πνιγμένες στα δάνεια, θα κλονιζόταν συθέμελα ο τοκογλυφικός παράδεισος των ισχυρών.ΘΑ τούς έμεναν αμανάτι τα χρήματα των μεγάλων συνταξιοδοτικών ταμείων, τα τρισεκατομμύρια των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και όλα τα μοντέρνα χρηματιστηριακά «προϊόντα» που ψάχνουν απελπισμένα να βρουν πελάτες. Η σπέκουλα που δημιουργεί κέρδη (χωρίς να παράγει τίποτα) θα πέρναγε στα αζήτητα.ΑΝ τα ταμεία δεν βρουν χώρες, όπως η Ελλάδα, να δανείζουν με υψηλούς τόκους τα λεφτά μας, δεν πρόκειται τα τελευταία να αρκέσουν για να ζήσουμε στα γεράματά μας. Ο καπιταλισμός, πάνω απ’ όλα, είναι κανιβαλικός. Δεν διστάζει να τρώει και τις ίδιες του τις σάρκες.Η Ελλάδα και χώρες σαν την πατρίδα μας (που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία), είναι απαραίτητες για να μπορέσει το σύστημα να λειτουργήσει. Αν, για παράδειγμα, ήταν όλες οι χώρες αυτάρκεις και δεν είχαν ελλείμματα, ο καπιταλισμός θα είχε πεθάνει από μαρασμό.ΕΙΝΑΙ σαν να έχεις μια τράπεζα γεμάτη λεφτά και να μη βρίσκεις πελάτες να τα δανείζεις. Πάει το μαγαζί. Χωρίς να εισπράττει τόκους, δεν έχει λόγους ύπαρξης. Άσε που «ακίνητο» το χρήμα χάνει με τον καιρό (και τον πληθωρισμό) την αξία του. ΓΙΑ να κάνεις, όμως, μια τέτοια «μπλόφα» και να γίνεις πιστευτός, θα πρέπει να βάλεις και τα «ρέστα σου» στο τελευταίο χαρτί. Και, βεβαίως, κανείς δεν παίρνει τέτοιο «ρίσκο», τη στιγμή που ο ίδιος την έχει «δεμένη τη βάρκα του». Και, συνήθως, όσοι παίρνουν τέτοιες αποφάσεις τις έχουν προ πολλού «δεμένες».ΓΙΑ να «δέσουν» όλα τα πιο πάνω (και να «κλειδώσουν» όπως τα. μέτρα), σκεφτείτε τούτο το πολύ απλό: οι αγορές (δηλαδή, οι οικονομικά ισχυροί που είναι και οι δανειστές μας), μάς λένε ότι διπλασίασαν το επιτόκιο στα χρήματα που μάς δανείζουν, γιατί «κινδυνεύουν» τα λεφτά τους σε περίπτωση που δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε το δάνειο.ΕΝΤΑΞΕΙ μέχρι εδώ; Πάμε πιο κάτω: Το ερώτημα που γεννά ο πιο πάνω συλλογισμός είναι πώς είναι δυνατόν να μην κινδυνεύουν τα χρήματά τους όταν μας δανείζουν με 8% και να κινδυνεύουν όταν μας δανείζουν με 4%…ΔΗΛΑΔΗ (και συγχωρήσετε με αν κάνω λάθος), όσο περισσότερο επιβαρύνεται (με τόκους) ένα δάνειο (με τη λογική και πρακτική τους) τόσο πιο ακίνδυνο γίνεται; ΣΥΓΝΩΜΗ, αδελφοί, αλλά οι τύποι μάς δουλεύουν ψιλό γαζί. Μάς εκβιάζουν ξεδιάντροπα και κανείς δεν διαμαρτύρεται. Όλοι λίγο-πολύ έχουν αποδεχτεί τα μέτρα ως τη μόνη λύση Μια νέα σκλαβιά καταναγκαστικών έργων για να πληρώνουμε τους τόκους στους τοκογλύφους.ΓΙΑ να διατηρηθεί αυτή η «σκλαβιά» (και για να «μην κουνήσει κανείς τη βάρκα») ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων καλεί και τους απόδημους να κάνουν. έρανο! Μιλάμε για την απόλυτη ηθική χρεοκοπία. Γεια χαρά

 19. sarantis

  mpravo stin omada mas ton irakli astakou pou swtheike stin katigoria!!!!!!!!!!!!elpizw tou xronou na pame kalitera apo ti fetos!!!!!!!ante epeitelous na ginei to gipedo!!!!!!!!ematha oti xekinisan oi ergasies gia to xloatapita.epitelous!!!!!!!!!!!ginete kati se auto to topo estw kai arga!!!!!!!!!!!!!

 20. ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΛΠΟΣ

  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΑΣΤΑΚΟ (ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ. ΕΓΩ ΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΖΩ ΕΚΕΙ. ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΣΤΑΚΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.) ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ, ΕΙΜΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΧΡΗΣΤΟΥ. ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

 21. ΜΑΡΙΓΩ

  Στο πλατυγιάλι Αστακού ανοίγουν γεώτρηση παράνομη και μάλιστα νύχτα με εξωτερικό συνεργείο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s