Ανοργάνωτοι πολίτες ενάντια στον λιθάνθρακα

Η εβδομάδα κατά του λιθάνθρακα περιλάμβανε και εκδήλωση στον Αστακό σήμερα Σάββατο 17/5/08.
Η εκδήλωση έγινε γνωστή στους Αστακιώτες την Παρασκευή το βράδυ όταν ο Γεωργαλής Ηλίας, μέλος του δικτύου κινήσεων κατά του λιθάνθρακα, μοίρασε αφίσες και φυλλάδια στα καταστήματα.
Το αποτέλεσμα της εκδήλωσης ήταν αναμενόμενο. Αποτέλεσμα της απαράδεκτης οργάνωσης, της απαράδεκτης ενημέρωσης και της παντελούς έλλειψης συνεργασίας Δήμου και πολιτών κατά του λιθάνθρακα.
Η εικόνα της εκδήλωσης: Δίπλα στην καφετέρια «εν πλώ» ένα τραπέζι και κάποιος που βάζει μουσική και το spot της εκδήλωσης. Στην καφετέρια σε ένα τραπέζι ο Δήμαρχος, ο Αντινομάρχης κ. Καπώνης, μάλλον ως εκπρόσωπος της Νομαρχίας, και 5-6 ακόμα άτομα προφανώς μέλη του δικτύου κινήσεων πολιτών κατά του λιθάνθρακα. Αυτοί ήταν όλοι και όλοι στη συγκέντρωση. Η καφετέρια είχε μέσα κόσμο και την τηλεόραση στη διαπασών- να ακούγεται ο τελικός κυπέλλου. Α!! και έγω έπινα καφέ έξω βλέποντας ματς. Τσάμπα κουβάλαγα κάμερα και φωτογραφική μηχανή μαζί μου.
Οι πολίτες κατά του λιθάνθρακα ενημέρωσαν τον Δήμο για την εκδήλωση δυο εβδομάδες πριν. Τι εννοούσε η δημοτική αρχή όταν τους είπε ότι θα συμμετέχει στην εκδήλωση; ότι θα βρεθούνε για καφέ στο «εν πλώ» Σάββατο απόγευμα;
Τι παιχνίδια είναι αυτά σε βάρος του τόπου; ποιος κοροϊδεύει ποιον; Έτσι και εγώ οργανώνω εκδηλώσεις κάθε μέρα. Την επόμενη φορά που θα βγείτε μια παρέα για καφέ μην ξεχάσετε να φωνάξετε και τα παιδιά από την EDISON για να γίνεται μεγαλύτερη παρέα.
Ανοργάνωτοι πολίτες κατά του λιθάνθρακα. Το θέμα δεν είναι να κάνουμε κάτι, το θέμα είναι να το κάνουμε σωστά. Σήμερα αποτύχατε παντελώς στην οργάνωση της εκδήλωσης. Άρα όχι απλά δεν κάνατε κάτι, δεν κάνατε τίποτα. Αυτή είναι η άποψη μου. Όπως άποψη μου είναι ότι εκδηλώσεις για τόσο σοβαρό θέμα, που αφορά το μέλλον και την υγεία των παιδιών μας, πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα από όλους. Οι προχειρότητες, η αδιαφορία, η υποκρισία και οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν έχουν θέση σε τόσο σοβαρά θέματα.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΣΑΙ ΣΠΙΤΙ;!!!!

Σήμερα στις 9 το πρωί συνέβη ένα σύνηθες περιστατικό, ένα μικρό τροχαίο ατύχημα. Οι εμπλεκόμενοι στο ατύχημα κάλεσαν την αστυνομία, δεν απαντούσε κανείς στο τηλέφωνο. Πήγε στο αστυνομικό τμήμα ένας φίλος που ήταν κοντά για να τους ενημερώσει, η πόρτα του αστυνομικού τμήματος ήταν κλειδωμένη και μέσα το τηλέφωνο χτυπούσε. Αστυνομία είσαι σπίτι; Σε παίρνω και δεν απαντάει !!!!!!